Ahojte myslim si ze dieta patri k matke.. Minule som pocula o jednom porekadle "ak chces zmenit myslenie - zmen zakony" Tieto novodobe zakony vsak nezmenia skutocnost ze dieta ma byt v prvom rade vychovavane v kompletnej rodine (ak chce byt muz zodpovedny nech sa ozeni). V ostatnych pripadoch (aj pri rozvodoch) deti by mali byt a zatial aj su zverovane hlavne matkam co je spravne. Aj v prirode je vychova mladat prenechana matkam.
Toto sa vsak zacina menit...
Co si myslite o zvereni deti do striedavej starostlivosti.
Predpokladam ze vela Vas so mnou mozno nebude suhlasit..
Ja si myslim ze to zalezi na oboch rodicoch. Ale pri rozvode alebo pri ziti oddelene sa niekedy da tazko dohodnut. Ja si osobne myslim, ze matka je prvorada pri vychove dietata, ale nie vzdy je to pravda. Poznam otcov, ktori vo vychove a starani sa o dietata su lepsi, ako matky..
Striedava starostlivost bude, podla mna, v buducnosti preferovana sudcami... Pretoze musi ''bojuju'' za svoje prava 🙂
Ci je to v zaujme dietata, ja si myslim, ze ano, pretoze dieta potrebuje oboch rodicov.. ale niekedy to moze byt trosku tazke pre to dieta si navyknut.. Ale tiez je pravda, ze deti sa prisposobuju velmi lahko..
Podľa mňa, to hlavne záleží na tom, aby sa rodičia dieťaťa vedeli dohodnúť..ak by sa to malo aplikovať na mňa a môjho ex, tak by sme šli príkladom 😀 ale ako kočky píšu, je to o ľuďoch, o tom aký sú rodičia, a čo je v záujme drobca 😉
Este si dovolim uviest priklad s praxe - susedia sa rozisli, manzelia neboli, ale maju tri deti. Deti ostali u otca, byva teraz na par krokov od ich skoly, co je vyhoda, ma normalny pracovny cas - stiha najmensieho vyzdvihovat, stabilny prijem. Naopak ona otvara podnikanie, v robote je od nevidim do nevidim, stale v pohybe, nic nestiha - lebo robi aj kopec charity, 36 a minuly mesiac mala malu mozgovu porazku 😖 Takze tak. Ona ich ma ako sa dohodnu, ale väcsinou kazdy druhy vikend cely a aspon sobotu s toho druheho vikendu, co ich ma on... deti vyzeraju s tymto modelom uplne spokojne. Na niektore treningy ich odvezie ona, inokedy on. Proste sa vedia rozpravat a konat v zaujme deti bez emocii. Obidvaja uz maju novych partnerov. A funguje to.
Ja som sa neobmedzovanie styku dieťaťa s otcom, ani styk nijak neobmedzujem.. obmedzuje ho vzdialenosť a jeho prac.vyťaženie... ja nemusím.. ja som skôr ten činiteľ, ktorý stále otravuje, aby prišiel za dcérou.. ale striedavku by som nechcela..
A len tak mimochodom, téma o striedavke tu už je...
@anjelicek26 Neviem nemam s tym skusenost skusim to zmenit ak sa to este da
Odporucila by som Vam precitat si hned prvy prispevok pana Vargu v diskusii.
@anjelicek26
@eaka ano myslim si ze niekedy je lepsie nechat dieta otcovi. Myslim ze samotna striedava starostlivost kedy dieta ani nevie kde ma svoje veci svoje skutocne sukromie a svoje tajomstva.. takato vec je obludna.. pride mi to ako sociologicky experiment..
v pripade dvoch rozumnych rodičou ktory si nechcu svoje partnerske problemi kompenzovat cez deti ano podla mna ma prinos prečo by dieta malo rozchodom prist o druheho rodiča?osobne si neviem predctavit že by moja dcera bola bez otca alebo ho videla len 2x za mesiac kedze je na nom zavisla a on na nej samozrejme otec sa o nas stara mame perfektny vztah dieta ma oboch rodicou a obaja maju rovnake prava ale aj povinnosti poznam rodinu kde boli dcery prisudene otcovi nakolko matka bola alkoholička deti vychoval ukažkovo zase na druhej strane citim s tymi otcami ktory o deti maju zaujem ale nemožu s detmi bit si predctav zijete ako priklad 10r. rodina a zrazu maš vidiet dieta len 2krat za tyžden alebo maka deti nechce pustat otcovi lebo ma novu priatelku a x prikladov že prečo nie zase prečo by mal len platit alimenty a vidat dieta napriklad len kazdy druhy vykend prečo?mi aj keby sme sa rozišli ja by som u nas volila neobmedzeny styk s dietatom viem že niekedy to nejde preto striedavka nieje pre každeho!je pre staršie deti ktore chapu o čom stiedava starostlivost je skumaju sa obe strany či maju obe vhodne podmienky ak nie lahko sa da zrušit aj pri striedavej starostlivosti je stale určeny 1 zakonny zastupca ak si neplni svoje povinnosti tiež sa to da na sude zmenit už su taky špekulanti ktory ju chcu koli alimentom že ich nemusia pri striedavke platit no lenže aj tam plati že hradi naklady,školu,oblečenie atd. pol na pol ak nie zase sa to da upravit sudom takže naozaj striedavka ano ale len v pripade že s nou suhlasia obaja inak nie.
u nas by striedavka nemohla bit len preto že priatel nema pracu na pevny pracovny čas ale je živnostnik a neraz je aj 2-3 dni v praci.
Ono su aj skvely otcovia a blbe matky. vsetci sme totiz ludia - lepsi a horsi. Podla mna sud vzdy berie do uvahy, co je lepsie pre dieta, kto sa o neho vie lepsie postarat.
Podla mna je zodpovedny muz, ktory sa dieta stara aj po rozvode ci rozchode s partnerkou, nie je to len minusova polozka na jeho bankovom vypise. Ze s nimi travi cas, ze ich lubi a stara sa.
A inak zakladat otazku a napisat... myslim si ze... je tazky zaklad pre akukolvek diskusiu, skor pre pritakavanie 😅