Je striedavá starostlivosť rozvedených rodičov vhodným riešením?

tucia
28. máj 2013

Som rok rozvedená,na materskej,mám 3 deti,bývam v spoločnom byte s exmanželom,je to na prášky a nemá to koniec,ex nechce odísť z bytu,niesme vysporiadaný.Máme striedavú starostlivosť,najlepšie by bolo od seba.Ale nieje to jednoduché.Nemá nejaká mamička skúsenosti ako toto vyriešiť?

sisaha
28. máj 2013

@tucia svoju situaciu vyriesis bud jedine tvojim odchodom, alebo odchodom exa. Tam ina moznost nie je.. Toto nie je trvalo udrzatelny stav.

dvojdomovci
9. jún 2013

Pri hľadaní optimálneho modelu rozloženia starostlivosti rodičov o dieťa možno použiť pomôcku uvedenú v prílohe. V určení časového intervalu je potrebné určiť okrem dňa aj presný čas a spôsob odovzdávania dieťaťa medzi rodičmi. Časové intervaly striedavej osobnej starostlivosti môžu byť v akomkoľvek pomere, ktorý je vyhovujúci pre dieťa.

Jednou z možností zabezpečovania striedavej osobnej starostlivosti pre dieťa je, ak rodičia sa v starostlivosti o neho striedajú v stanovených časových intervaloch a dieťa zostáva vo svojom pôvodnom domove.

V prípade, že rozhodnutiu vo veci samej predchádza predbežné opatrenie o odovzdaní dieťaťa do striedavej osobnej starostlivosti rodičov, kolízny opatrovník v konaní zhodnotí výkon striedavej osobnej starostlivosti v čase predbežnej úpravy.

http://www.stemojirodicia.upsvar.sk/attachments...