Potadte prosim,s otcom dietata(syn ma 7 rokov)sme sa rozisli. Byvame od seba 100km,styk otca s dietatom na sude sme neupravovali,iba vyzivne. Otec ale stale tvrdi,ze ked ide syn k nemu na vikend,tak jednu cestu ja,jednu on. Napr.pride si pre neho,ale uz ho nedovezie. Nema si nahodou otec dieta vyzdvihnut v mieste bydliska a aj doviezt dieta naspat do miesta bydliska?Velmi mi to prekaza,ani cas kedy si pre neho pride som neupravovala. Niesom nejaka co stoji so stopkami a robi ex zle,ale povie,ze pride o 17tej pre neho,je 20h a jeho nikde a to kludne za tie 3h este mozme niekde ist. Ked mu teda napisem,ze to dam na sud nech sa este toto tam doplni tak tvrdi,ze mi to neprejde,lebo sa mame striedat s vozenim. Potom ani z toho vyzivneho nemam nic,polovica ide na naftu. Dakujem za odpoved.
@haluska20 nie nemáte sa striedať. Keďže styk s dieťaťom ostal na dohode medzi rodičmi musíte sa dohodnúť. Evidentne sa dohodnúť neviete - podaj si na súd Žiadosť o určenie styku otca so synom kde bude PRESNE vymedzené odkedy-dokedy, kde a ako sa styk s otcom uskutoční. kde ho odovzdá, kde ho prevezme. A toho sa potom treba striktne držať. Mala som to isté - bol z toho holubník, nechalo sa to upraviť a bol pokoj.
@haluska20
Odstahovala si sa ty z miesta bydliska?
Kamoska sa tak odstahovala, EX tp dal na sud a musi mu vozit ona maleho. Aj si ho musi ist ona vyzdvihnut.
U nas sa toto vobec na sude neriesilo, ze by som ho mala doniest ja. Automaticky mu sudca priklepol, ze si ma po neho chodit ak ho brat. Byvame od seba dost daleko a autobusmi by mi cesta trvala cely den. Auto sice mam, ale je pisane na mojho otca, takze s tym by nepochodil. Neviem ako by sud rozhodol v pripade, ze by sa ex storcoval. Ale mne zase pride blbost dieta vozit. Ved ty ho mas cely tyzden, ucis sa s nim, musis riesit kam ho dat ked je chory a nemoze ist do skoly a skolky, behat po doktoroch atd. Chlap pride, zoberie dieta na vikend, bud sa mu povenuje, alebo ho hodi k babke a ma vystarane.... Preco by si ho nemohol vozit sam....
Máš uvedené v rozsudku ako,kedy ?
Ak nie, podaj návrh na určenie - tu formulku otec si dieťa vyzdvihne z rúk matky a odovzdá do rúk matky , aj hodiny presne, a odôvodni to jeho prieťahmi, nezodpovednosťou, nedodržiava slušne dohody, tak nech je to jasné pre obe strany.
ako je pisane vyssie, pokial to nemate na papieri tak ani jeden z vas nie je povinny. najlepsie podat na sud ak sa neda dohodnut a mas to vybavene. nemusi sa striktne vymedzovat cas ak sa v tejto veci dohodnut viete, aj ked predpokladam ze dieta si otec berie len na vikendy kedze je zrejme skolopovinne a byvate od seba relativne daleko. takze aj to by sa mohlo na pojednavani vymedzit, nech je to cierne na bielom.
mne to inac pride fer ked sa vedia dvaja dohodnut a prestriedat sa v odovzdavani, no pokial to tebe nevyhovuje financne ani casovo tak najlepsie to vyriesit takto.
ja s byvalym mam take nadstandartne vztahy ze keby odisiel byvat aj na opacny koniec sveta a povedal by mi ze nemoze prist pre dieta z akychkolvek dovodov tak sadnem a idem. je to vzdy o dvoch dospelych ludoch.
ahojte, vedeli by ste mi poradit v podobnej otazke? mam sudom stanovene, ze otec je opravneny a povinny dieta vyzdvihnut/priviezt v mieste bydliska matky. stahujeme sa, zatial nemam prehlaseny trvaly pobyt (aj kvoli kolaudacii), ale uz teraz mi dal jasne najavo, ze nosit mi tam dieta nebude. ako to riesit? 🤷🏼♀️
@tamara2307 dohodou - ty sa budes stahovat - a kedze otec sa stavia na zadne tak asi blizsie k bydlisku otca to nebude, to aj na sude zvycajne odklepnu, ze aspon jednu cestu budes musiet absolvovat ty - ak nie obidve. Takze byt tebou snazim sa dohodnut na nejakom kompromise ktory bude vyhovovat obidvom
@prasiatko30 je to o 10km dalej od sucasneho bydliska..to by sa malo dat rozdychat
@tamara2307 hej ale ak nechce tak by si sa mala snazit mu trochu vyhoviet - myslim si, ze ty zaviest a on odviest nie je zase az taky strasny ustupok z tvojej strany. Neviem jedna sa hlavne o dieta
@prasiatko30 on si ho vyzdvihuje zo skoly, nemusi chodit ku mne, skolu ma blizko. jedna sa len o dovezenie domov.
@tamara2307 ako hovorim najlepsie je snazit si to vykomunikovat a dohodnut - ak nie on to moze dat na sud a tam uz bude zalezat od rozhodnutia sudcu
@haluska20 Mne práve toto striedanie dovozu a odvozu príde spravodlivé. Obe strany finančne i časovo niečo tratia. Bohužiaľ, keď už došlo k rozvodu. Dieťa potrebuje oboch rodičov a nemôže za to, že jeden z rodičov býva mimo.
Práve dnes som o tom hovorila s kamarátom, ktorý dlho bojoval o možnosť stretávania s dcérkou. Expartnerka sa odsťahovala do iného mesta. Tak pre dieťa musí hore dolu. Expartnerka vyžadovala tiež, aby si ju on vyzdvihol i priviezol, teraz súd rozhodol, že dvakrát mesačne ju musí ona priviesť.