Ahojte, neviem ako to mám odborne napísať, no dá sa svoju matku “zrušiť”? Som adoptovaná, týrala ma už od detstva a nechcem ju “mať” ako svoju matku. Dá sa to? Ako sa postupuje? Nie, nie som nevybúrený teenager, ale dospelá žena, ktorá s ňou prerušila kontakt a nechcem sa k nej priznávať.
myslis biologicku? nie neda sa to je to myslim v zakone ustanovene, ze matka je ta ktora ta porodila a aj keby si to mala na papieri nic sa tym nemeni...
Autorka asi myslí adoptívnu matku
@kacena4 je adoptívna, nie biologická
mozes napisat viac ako ta tyrala a preco ju chces zrusit?
@hladamematku zrušiť sa to nedá
Odveci ale nechápem načo si človek adoptuje dieťa a potom ho týra 😔😔
Už keď si dospela ti moze byť jedno či ju mas zapisanu alebo nie, treba zrušiť kontakt a hotovo.V pripade sa poraď s právnikom, za pol hod.koho poznam bere ca 20euro za konzultaciu.
@autor....keď si dospelá,už sa to asi nedá.Ak máš jej priezvisko,môžeš si ho zmeniť.
To je strašné 😪
Nikto nemôže matku len tak "zrušiť". Jediné, čo môžeš urobiť je prerušiť s ňou kontakt a môžeš sa jej zriecť.
Naco riesite, ci niekto odpoveda ci neodpoveda, ked v tom linku, co pridala @jamimo je presne zodpovedana identicka otazka?
@vanilkovazmrzka ja som ujasnila ako to tam je… vsak normalne konverzujeme 🙂 proste ako informacia. S vela ludmi sa bavim o veciach, ktore uz su vo svete vyriesene.
@zuza265 pohode, len mi to prislo, ze si tie osoby ani nepozreli, co je tam v linku prilozene 🙂))
My sme mali v rodine chalana, ktorého mamu si vzal jeden príbuzný a jej syna si adoptoval. Tento po dovŕšení dospelosti toto zrušil..
Nie, nedá