Dobrý deň. Chcem sa spýtať, že či je možnosť vyplatiť výživné naraz.Myslím tým, že syn na rok končí stvorročnú strednú školu a nejde ďalej študovať. Tak by som chcel t.j. 7-8 mesiacov vyplatiť už teraz.Aj kvôli tomu,že chcem pôžičku na rekonštrukciu bytu ale do žiadosti dávam počet výživovaných detí. Ak tam dám že jedno tak mi to nevychádza a ak som skúsil žiadne tak to išlo. A ja klamať nebudem. Tak či by stačilo medzi mnou a nim napísať nejakú dohodu alebo môžem už teraz napísať na súd žiadosť o skoršie vyplatenie. Ďakujem za rady
moja kamoska dostala vyplatene vyzivne na jedno dieta naraz .. do jeho 26 rokov, mal dva.. kupila si za to byt, na druhe dieta otec normalne plati 700 eur mesacne, dohodli sa tak, ale pravne to asi nie je nijak osetrene, reps. nema to pravne nalezitosti, bola to len ich dohoda aby si nemusela brat hypoteku
@mirola nie, nemá to žiadny právny základ a logicky, že to nemá byť ani ako právne ošetrené, keďže vopred sa nedá predpokladať, ako sa upravia náklady na dieťa, dokedy dieťa bude študovať, či nezomrie, atď. Samozrejme, ľudia sa vedia dohodnúť na čomkoľvek. Pre konkrétnu potreby autora otázky to je ale irelevantné, pretože takáto dohoda nebude znamenať, že už nebude mať vyživované dieťa.
po právnej stránke nie... keby si napísal že už nemáš žiadnu vyživovacie povinnosť a náhodou by sa nato prišlo tak by to mohli vyhodnotiť ako podvod.
darmo by si ty ukazoval že aha pozrite ja som už výživné vyplatil dopredu... vyplatiť môžeš, ale nepomôže ti to nič.
Aj keby si to vyplatil naraz, to dieťa tvojim dieťaťom ostane
vyživovcie dieť ostane tak či tak, aj ka zaplatíš výživné popredu....veď o pár mesiacov môže žiadať zvýšenie výživného a čo potom? situácia sa môže zmeniť aj strane matky zo dńa na deň, rovnako ako zo strany dieťaťa či tvojej
Nie, nie je to možné. Aj keby si sa s ním dohodol a vyplatil mu tie peniaze naraz, stále bude vyživovaným dieťaťom. Môže sa stále rozhodnúť ísť študovať, môže sa udiať niečo, že nebude môcť pracovať a bude potrebovať výživné aj po skončení školy. Nijako to neobídeš. A úprimne - ako rozumné je hľadať cesty, ako si zobrať úver, ak ti ten úver z príjmu nevychádza?