podala som ziadost o rozvod, ale teraz by som ho chcela len prerusit a nie stiahnut. Je to mozne, prosim?
Ak ano, co by som mala uviest do ziadosti?
@karenina1 pravdaze je to mozne. Najlepsie by bolo podat taky navrh spolu s manzelom - v tom pripade sud konanie prerusit musi. Do ziadosti nemusite uviest ziadny dovod, ale mozete tam pripadne uviest, ze ide o ziadost podla § 110 Obcianskeho sudneho poriadku. Ak by si navrh podala iba sama, sud bude zistovat, ci s nim manzel suhlasi, a ak ano, konanie tiez prerusi.
Ak sa vam nechce nic vypisovat🙂, pockajte si na termin pojednavania a potom nanho ani jeden nepridte - ale pozor, NEospravedlnujte svoju neucast (nepomylila som sa, fakt sa neospravedlnujte). V tom pripade totiz sud tiez musi prerusit konanie. Pride vam o tom uznesenie.
Ak potom budes chciet v konani pokracovat, musis podat navrh na pokracovanie, najskor po troch mesiacoch, a najneskor po roku. Ak to do roka nestihnes, konanie sa zastavi-musela by si potom podat novy navrh na rozvod.
Prerušiť sa nedá z tvojej strany, iba vziať spať. Je však možnosť, že v rámci konania absolvujete sedenia na referáte psychologických služieb príslušného úradu práce. Sudca vám dá čas, aby ste sa zúčastnili či už paroveho, individuálneho alebo rodinného sedenia. Po absolvovaní môže nastať niekoľko situácií. 1. Spolužitie obnovíte a teda zoberiete návrh späť. 2. Dohodnete sa na rozvode s tým, že si dohodnete aj starostlivosť o deti. 3. Nestane sa nič, lebo kto nechce, tak ani psychológ zázraky nespravi.
Súdy majú lehoty, ak sa súdne konanie odroci, musí to byť patrične zdovodnene.