Je možné navýšenie výživného po 6 mesiacoch?

zufalamatka79
24. nov 2023

Dobry den splodil som dieta zial narcistkou so psychickou liecenou zenou ktora pobera nato aj ciastocny invalidny dôchodok. z prvého urcenenia vyzivneho bolo tento rok prvy klad odklepnute v juni 140eur sud nezohladnoval ze mam uver a ze platim byt a ine naklady a napriek tomu sme zacali na takejto sume ok fajn ked je to pre nu nech ale toto co ona uz dokazuje je obohacovanie.Zije u rodicov v RD za byvanie neplati kedze tam sa plati raz rocne za jedlo jedine mozno.
Jej príjmy co viem su

Materska :400eu
Detské pridavky na dve deti 120 eur
ivalidny 170eur
vyzivne:140eur
co viem neviem ci este daco pobera

vyzivne 140eur

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
24. nov 2023

Koľko rokov má dieťa? A aký dôvod na zvýšenie výživného po pol roku udáva? Pokiaľ dieťa vážne neochorelo a nemá zvýšené náklady z dôvodu drahej zdravotnej starostlivosti, tak podľa mňa šanca je malá.

janage
24. nov 2023

Takže platíš 70e na každé dieťa mesačne a tebe sa to zdá veľa a maximum čo môžeš? Som myslela, že platíš 140e na jedno dieťa pôvodne. Ty si fakt myslíš, že je OK že vaše deti vlastne živia jej rodičia?
Koľko rokov majú deti? Chodí niektoré do škôlky, školy, krúžok?

melanta
24. nov 2023

@janage píše o jednom dieťati, nepíše, že druhé dieťa je jeho. A ak má dieťa 3-4 roky, tak je to podľa mňa normálne výživné pri nízkych príjmoch.

pribinak
24. nov 2023

No tak ak nechceš platiť výživné požiadaj o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a nech ona platí výživné tebe

Ehm, odporúčam do budúcna nákup prezervatívov aby si vôbec nemusel platiť nič

alenah31
24. nov 2023

@janage matka má dve deti...podľa toho ako píše iba jedno dieťa je jeho. Je povinný podieľať sa na výživne jeho vlastného dieťaťa a nie aj na výžive jej detí z predchádzajúceho vzťahu.
@zufalamatka79 áno je možné žiadať o zvýšenie výživného kedykoľvek pokiaľ sa vážne zmenili majetkové pomery a zdravotný stav povinných - čo ovplyvňuje to, aby boli zabezpečené základné potreby dieťaťa (čiže aj ty môžeš žiadať zníženie) a HLAVNE pokiaľ sa zmenia náklady na dieťa zo zdravotných dôvodov. V návrhu na zvýšenie výživného je predsa uvedený dôvod, pre ktorý matka navýšenie žiada - a návrh ti predsa musel byť doručený.

janage
24. nov 2023

@melanta áno, môže byt, že len jedno z deti je jeho. Nepíše presne ako to je. V takom prípade by som ale urobila všetko preto, aby som dieťa dostala aspoň do striedavky. Ak je ona taká nanič žena a matka, že deti živia vlastne jej rodičia, keďže ona podľa slov autora za bývanie nič neplatí a jedlo možno kupuje. Asi dieťa žije zo vzduchu, oblečenie nosí rozprávková víla? Veď súd rozhoduje na základe predložených dokladov, koľko sú výdavky na dieťa. Tie má potom odkiaľ? To nie je tak, že matka hodí z brucha cifru a súd bezhlavo priklepne, čo si ona zmysli.

luccija
24. nov 2023

@zufalamatka79 pri akom bývaní sa platí raz ročne?veď buď rád, že býva u rodičov aspoň nemá také vysoké náklady

melanta
24. nov 2023

Ja by som si možno tipla, že to píše tá matka, chce viac peňazí, keďže je na RD. Prečo by si chlap založil profil s menom zufalamatka. Ale možno sa mýlim a len sú obaja zrejme jednoduchší.

melanta
24. nov 2023

@janage ja súhlasím s tebou. Ale ak súd pred pol rokom rozhodol o výživnom 140 na dieťa, tak pochybujem, že po polroku ho súd bude zvyšovať. Ak dieťa neochorelo a nepotrebuje špecifické pravidelné výdavky.

janage
24. nov 2023

@alenah31 a tiež nechápem prečo do príjmov matky zarátal autor pridavky na 2 deti, ak len jedno je jeho. Ved tie druhe prídavky potom patria druhému dieťaťu, ktoré nie je jeho a absolútne sa ho netýkajú.

alenah31
24. nov 2023

@janage ale stále sú jej príjmom PnD na obe deti. Tiež neviem prečo to tak na súde chodí. Rovnako sa tam do jej príjmu započítava aj výživné na druhé dieťa (to tu autor nespomína, asi nevie koľko naň poberá) - ja mám napr. dospelého syna na VŠ a keď mal so svojím otcom súd (pritom išlo o dohodu, len ju potvrdiť musel súd) syna sa súd pýtal tiež v akej výške PnD poberám (k pojednávaniu som dokladovala aj môj príjem zo zamestnania) - syn nemal ani šajnu, že niečo také vôbec existuje🙂

janage
24. nov 2023

@alenah31 ale u teba chápem, že sa pýtali na PnD, ale chápem to tak, že sa pýtali aké PnD poberáš na neho.
Chyba dôležitá info koľko rokov má dieťa.
Či otec druhého dieťa žije s nimi, či platí výživné atď.
Lebo ak sú podľa súdu primom matky všetky PnD, tak prečo potom nie aj výživné či príjem otca druhého dieťaťa aj by žili spolu.

janage
24. nov 2023

@alenah31 a tiež autor nespomína svoj príjem. A čo konkrétne sú tie iné náklady okrem bytu.

alenah31
24. nov 2023

@janage ja mám dve deti - chceli vedieť či poberám na obe alebo na druhé dieťa poberá mm. Vtedy by to mojím príjmom nebolo. Rovnako aj DB sa pýtali prečo nemám zahrnutý v príjme zo zamestnania - na oboch ich poberá manžel (môže aj na syna hoci nie je jeho pokiaľ sme manželia).

alenah31
24. nov 2023

@janage mne to ale celé príde, že tu je to len o peniazoch. Nespomína, že by sa okrem platenia výživného zaujímal a staral inak - dosť to vypovedá aj o ňom a nie zrovna lichotivo.

janage
24. nov 2023

@alenah31 ôk, chápem, ale potom súd musí zohľadniť aj to, že matka živí 2 deti. Nie len dieťa autora.

alenah31
24. nov 2023

@janage no zrejme aj zohľadnili - záleží na jeho príjme pretože dieťa má právo na životnú úroveň oboch rodičov - tak asi taký príjem má. A pokiaľ je t tak ako si písala na začiatku - že sú obe jeho - tak potom je to na 2 deti málo. Ak matka zistila, že otec si finančne prilepšil na mzde - logicky žiada pre deti kompenzáciu.

janage
24. nov 2023

@alenah31 no bolo by fajn ak by autor doplnil jednoznačné info.

amelie2017
24. nov 2023

Vazne ti je vela dat 140€ na svoje dieta? Zo 140 eur sa niekto dokaze obohatit? Materska- predpokladam, ze teda rodicovska - dieta je este male, mozno ma este stale plienky, oblecenie, topanky, kozmetika, lieky,...Vsak si najdi brigadu, keby aj len 1 den kazdy vikend a v pohode mas na zaplatenie vyzivneho. A este ti aj nieco ostane.

romi2706
24. nov 2023

@zufalamatka79 akože sorry, to že si naberiete vy páni tvorstva pôžičky a potom vyplakávate ako nemáte na vlastné decko no strach. Si myslíš že v dome sa býva zadarmo? Aj elektriku treba, aj vodu, aj ho niečím vykurovať. Ale pán kkt si spravil decko a má úver 🤦‍♀️
Mňa stojí mesačne 140€ mlieko a plienky pre dieťa a kde sú ostatné veci

sheanorie
24. nov 2023

@romi2706 možno tú pôžičku bral kvôli nej a teraz ju spláca. Aj také prípady poznám. V jeho príspevku je dosť málo informácií, nemôžete poznať všetky detaily. Mne stačila uvedená narcistická porucha u jeho bývalej, to sú neuveriteľní manipulátori a smolu má ten, čo im sadne na lep.
Asi máte zlé skúsenosti, ale na Vašom mieste trošku slušnosti nezaškodí, nepoznáte celý príbeh.