Ahojte chcela som sa poradiť. Dala som dcére priezvisko po priateľovi ale vyzerá to tak že sa rozideme, dalo by sa ti ešte nejako zmeniť na moje? 😶
Dalo, súdnym rozhodnutím. Ale musis mat nejake vazne dovody. Rozchod to nie je.
Ked je otec uz raz zapísaný do RL ma právo sa ku všetkému vyjadrit a spolurozhodovať
Dá sa, keď nebude súhlasiť tak cez súd, a ten rozhodne.
@katarinaluk tak a je to nutné? Napr. keby má Barborka jeho priezvisko a keby my sa rozídeme s mojim ja jej priezvisko nechám stále je to naša dcéra, ale hneď sme jej dali po mne, lebo brať sa nebudeme asi nikdy neviem a keď to sa dá potom tiež zmeniť ako aj moje alebo len jej pribudne 🙂
Hmm on by ti na to musel dať súhlas a to ako neviem, no ako ste na tom. Vláčiť sa po súdoch... Je to aj jeho dcéra, ja by som jej ho asi aj nechala tak
a ja by som v živote nedala priezvisko dcére po mužovi, ktorý si ma nechce zobrať za svoju manželku... priezvisko by mala moje, po sobáši naše 🙂 veď ako mnohé píšete - je to aj moje dieťa 😉
@katarinaluk ja to tiež teraz riešim. Ex mi nechce dať súhlas na zmenu 🙄 a neviem, bojím sa ze súd by ešte išiel proti mne a ten debil by ju mal v striedavej alebo co 🙈
@katarinaluk nie, on by musel súhlasiť