Je možná zmena dcérinho priezviska na moje?

katarinaluk
15. okt 2019

Ahojte chcela som sa poradiť. Dala som dcére priezvisko po priateľovi ale vyzerá to tak že sa rozideme, dalo by sa ti ešte nejako zmeniť na moje? 😶

luliu
15. okt 2019

@katarinaluk nie, on by musel súhlasiť

pribinak
15. okt 2019

Dalo, súdnym rozhodnutím. Ale musis mat nejake vazne dovody. Rozchod to nie je.
Ked je otec uz raz zapísaný do RL ma právo sa ku všetkému vyjadrit a spolurozhodovať

tomikejt
15. okt 2019

Dá sa, keď nebude súhlasiť tak cez súd, a ten rozhodne.

ciola
16. okt 2019

@katarinaluk tak a je to nutné? Napr. keby má Barborka jeho priezvisko a keby my sa rozídeme s mojim ja jej priezvisko nechám stále je to naša dcéra, ale hneď sme jej dali po mne, lebo brať sa nebudeme asi nikdy neviem a keď to sa dá potom tiež zmeniť ako aj moje alebo len jej pribudne 🙂

gabci_gabca
16. okt 2019

Hmm on by ti na to musel dať súhlas a to ako neviem, no ako ste na tom. Vláčiť sa po súdoch... Je to aj jeho dcéra, ja by som jej ho asi aj nechala tak

zuzanka.zuzu
16. okt 2019

a ja by som v živote nedala priezvisko dcére po mužovi, ktorý si ma nechce zobrať za svoju manželku... priezvisko by mala moje, po sobáši naše 🙂 veď ako mnohé píšete - je to aj moje dieťa 😉

simuskaaa123
10. nov 2019

@katarinaluk ja to tiež teraz riešim. Ex mi nechce dať súhlas na zmenu 🙄 a neviem, bojím sa ze súd by ešte išiel proti mne a ten debil by ju mal v striedavej alebo co 🙈