Informácie od psychológa pre ex

cehavuk
25. apr 2024

Ahojte. Neviem ci mi budete vedieť poradiť. S ex sa sudime, čakáme na súd na styk, zverenie a výživné. Syn ho odmieta, plače, nechce byť pri nom. Dnes som bola so synom u psychológa. Ex mu volal a chcel Vedieť ako to prebehlo. Co zistil a pod. Ma pravo mu psychológ podať info alebo až záverečnú správu na súd? Môže ho priebežne informovať?

sissy27
25. apr 2024

@cehavuk podľa mňa ex je stále zákonným zástupcom rovnako ako ty, takže ak tieto info boli poskytnuté tebe ako matke, tak by mali byť aj otcovi...
keby to bolo opačne, že otec ide so synom na vyšetrenie, bola by si ok s tým, že ti tieto informácie niekto odoprie?

melanta
25. apr 2024

@cehavuk súhlasím so @sissy27 a ešte doplním, že aj keď prebehne súd a dieťa bude zverené tebe, otec bude stále zákonným zástupcom a bude mať rodičovské práva a teda bude aj naďalej mať nárok na takéto informácie (od lekára, zo školy, atď) a rovnako tak bude mať nárok na rozhodovaní o niektorých veciach.

cehavuk
autor
25. apr 2024

@cehavuk ja chápem ze od lekára, pediatra atď ale riešime ze dieťa odmieta otca a na základe toho som bola s ním u psychológa. Ci vôbec môže podávať psychológ priebežne info a otec bude pekne nachystaný a bude sa vedieť aj pekne brániť.

hipuska
25. apr 2024

Áno, môže. Vy ste v diagnostike kvôli tomu, aby sa zistila pravda. Tj. kľudne môžeš byť aj ty ta,ktorá dieťa hucka proti otcovi. Súd ani psychológ nie je automaticky na tvojej strane. Ale, ak je psychológ dobrý, posunie iba také informácie, ktoré nebudú mať negatívny dopad na dieťa.

rejka7
25. apr 2024

Ved treba informovat psychologa, ze sa sudis s byvalym a ze to, co zistil je podkladom pre konanie na sud je urcene pre teba a ty si si to objednala a zaplatila, a ze poskytnutie informacii protistrane bude mat vplyv na cele konanie a jeho vysledok.

jumama
25. apr 2024

@cehavuk Tak bud psychologovi doverujes, alebo nie. Vacsinou nie je problem len u deti, ale aj u rodicov. Ocakavala by som, ze psycholog ten problem poda rodicovi tak, aby ho pochopil a riesil.

Ak nedoverujes psychologovi, ze povie muzovi spravnu vec, tak to nie je spravny psycholog. Nesmie byt zaujaty ani na tvoju ani na otcovu stranu, ale risit vsetko v prospech dietata.

Predpokladam, ze i tebe, mame, by mal ten psycholog podat vysvetlenie, ako s dietatom pracovat, aby situaciu zvladalo lepsie. Ak otec nie je tyran, a nerisite si cez dieta nejake problemy, tak nevidim dovod, preco by mu nemohol poskytnut info.

luccija
25. apr 2024

@cehavuk a ty máš z toho vyšetrenia nejaký záver povedal Ti niečo psychológ bola si v miestnosti?

viestta
25. apr 2024

@cehavuk nemali by ste obidvaja, teda ty aj otec pracovat na tom, aby dieta nebolo stresovane vasim rozchodom? Teda pracovat na tom aby sa vztahy s otcom zlepsili a dieta k nemu chcelo chodit. Psycholog zisti kde je pricina, navrhne ako to riesit. Psycholog je na strane dietata a pre neho ste obidvaja rodicia s rovnakymi pravami. Nebojujte proti sebe ale pracujte obidvaja na sebe v prospech dietata, to je obetou vasich vztahov. Mozno by ste psychologa potrebovali aj vy dvaja.

sissy27
25. apr 2024

@cehavuk ale tam sa nemá veľmi na čo nachystať a proti čomu sa brániť, psychológ len zhodnotí stav. To nie je diskusný príspevok k pojednávaniu, aby sa niekto obhajoval a bránil, to je o tom, čo máte ako rodičia zmeniť, zlepšiť, aby dieťaťu bolo čo najlepšie.

syslik81
25. apr 2024

ak by k tomu dr isiel on s malym-teba by nezaujimalo co tam rozoberali? je podla teba ok aby si ty nachystana bola a on nie? dieta ma 2 rodicov .. to ze vy dvaja sa rozvadzate neznamena,ze mas do sporov tahat dieta a ani on .. to za vase nezhody nemoze... namiesto strachovania sa ci bude alebo nebude nachystany na sud popracuj na tom,aby malo otca rado a bolo nachystane sa s nim stretavat ..

damian85
25. apr 2024

@cehavuk Ak dieťa sa rodiča odmieta môžu vždy za to len 2 veci. Buď dieťa týral , alebo čo v 99% prípadoch - je to chyba druhého rodiča. Nie len že psychológ môže , on by vlastne aj mal informovať oboch rodičov. Ambulantné správy od psychológov sú na súde brané " vlažne ". To nie je znalecké dokazovanie , ale obyčajné stretnutie kde zvačša jeden rodič poohovára druhého najviac ako vie a psychológ si nevypočuje ani názor druhej strany. A tak tu máme alkoholikov , tyranov , pedofilov , hysteriek do aleluja . Takže dieťa sa zajakáva , lebo ten druhý , pomočuje , lebo ten druhý , problematické správanie , lebo ten druhý.

koniarova
25. apr 2024

Prečo sa nespytas priamo psychológa?

luccija
25. apr 2024

@cehavuk keď bola kamarátka so synom správu nevidela ani ona dostal ju až súd či kolizna neviem...

cehavuk
autor
25. apr 2024

Ďakujem tým ktoré ste odpovedali na moju otázku.