Aký vek detí je najideálnejší pri rozvode ?
Tak aby si z toho neniesli nejakú traumu , neboli poznačené a podobne?
Koľko maju tie vaše, ak sa smiem opytať?
Podla mna cim mladsie tym jednoduchsie to zvladaju lebo tomu este nerozumeju. Partnerov syn mal 3 roky a on si v podstate nepamata ake to je ked mama bola s otcom cize prenho je totalne prirodzene ze spolu nie su a ze raz je s otcom a raz s mamou, ziadne otazky ani nervy na novych partnerov. Zato kamosov syn mal 8 a teda bolo to prenho velmi narocne a este aj po 2 rokoch stale skusa davat rodicov dokopy a robi vycitky
cim mensie tym lepsie, co realne si pamatujete z obdobia 3 moznoze 4 rokov? nuz ja skoro nic ...
Je jedno, či majú rok, či 18. Čím skôr tým lepsie
Syn mal 2,5 roka keď od nás ex odišiel,vôbec si to nepamätá,aké to bolo,keď sme ešte žili všetci spolu.. Od začiatku som si hovorila,že ak to malo prísť,tak lepšie, že to prišlo takto skoro a malý z toho nemal prakticky žiadnu traumu,lebo si to nepamätá a je pre neho prirodzené to,ako žijeme teraz,teda že jeho rodičia nie sú spolu..Úprimne si neviem predstaviť,ako by to znášal,keď by bol starší,ale určite horšie..
@hellwant moji majú 3 a 4
Dcéra mala 7 rokov keď sme sa rozviedli (teraz má 16r). Rozišli sme sa v klude bez divadla a scén, BEZ vzájomného ohovárania/huckania ako v niektorých prípadoch čo mame okolo nás.. Dcera ostala somnou. S otcom sa stretávala a stretáva kedy chce- otec býva na o 2 ulice ďalej s partnerkou takze ak dcera problém s výchovou - vždy sme to prebrali aj s otcom a vyriešili . Po rozvode vychádzame lepsie ako keď sme boli spolu. Aj s partnerkou sme kamošky. Keďže sme boli krstní švagrovej 2 deťom - ostali sme nimi doteraz. Stretávame sa u nich doteraz na oslavách všetci- ja s mojim partnerom dcérou a našim synom, aj ex sonsvojou partnerkou a ich dcérou. Pre niekoho zvláštne , pre nás normalne👍😉 všetko chce iba čas… 👍
ja som mala 12 a teda z môjho pohľadu keby to bolo skôr, bolo by to oveľa lepšie, pre každého.. najhoršie asi taký pubertálny vek, vtedy sú emócie ,,iné" a dosť si to mladý človek ťahá do svojich ďalších vzťahov
A áno je lepsie keď sa to udeje v nižšom veku detí- zvyknú si ľahšie na nové fungovanie rodiny, noveho partnera aj na prípadné zmeny. U pubertakov -možno od 12r +- je to potom už ťažie pre všetkých …
A dcera poznačená nieje rozvodom. Iba ak tým ze dostáva viac darcekov keďže jej pribudli este 2 ďalšie babky 😆 mama môjho partnera a exovej priateľky . A má brata odomna a sestru od otca. Aj teraz je s otcom a sestrou a rodinou na dobolenke v Bulharsku . Myslím ze máva výborné letá čo sa zážitkov týka , keď nejde s nami , ide s otcom alebo krstnou alebo niektorou babkou/ dedkom niekam.
Moja známa sa rozviedla, keď mali synovia medzi 20 a 25, neviem už presne a veľmi zle to znášali aj v takom veku. Obviňovali z rozvodu mamu, pritom obaja rodičia mali už iné vzťahy. Chcelo to čas. Teraz tá moja známa vychádza so synmi opäť výborne, museli si uvedomiť a pochopiť, že ex nimi manipuluje a hecuje ich. To som myslela, že v takom veku už budú v pohode a neboli. Je to veľmi individuálne.
Dieťa to znáša vždy zle. Ale najhoršie obdobie kedy má dieťa problém aj samé so sebou je puberta a vtedy je to najhoršie obdobie.
deti nepoznaci rozvod ako taky, skor rodicia ako par. Ak dokazete komunikovat a dohdnut sa ohladne deti a nezneuzivate ich, tak je to jedno aky vek. A ak sa neviete dohodnut ci si vybavujete ucty cez deti, tak ich poznaci nie rozvod ale vase spravanie.