Hrá sa na otca, aby ublížil mne. Čo ďalej?

kikus2510
28. nov 2015

ahojte, potrebujem pomoc abo aspoň radu.. Či povzbudenie rozvádzame sa a keďže ma pred rozvodom donútil podpisat striedavú, ktorú son napadla tak má týždeň doma on a týždeň ja. Syna hucka proti mne kupuje mu darčeky( za manželstvo ani jediný krát, ved malému nikdy nebolo nič treba), dokonalý otecko :'( a ja neviem ako sa brániť sám mi však povedal že ma uvidí na kolenách... :'( co mam robit? So synom máme ist ku pedopsychologovi, ja sa bojím ze je skvelý herec :'( a ja sa zas zaseknem pri svojej obhajobe ako vždy v manželstve.co robit?:|

bonaqa2013
28. nov 2015

@kikus2510 navštíviť dobrého právnika. ten ťa z toho vyseká....

ukulela
29. nov 2015

presne, ked mas problem sa mu postavit zoci-voci, musis mat pravnika.

guinevre
29. nov 2015

@kikus2510 V com je vlastne problem keby ste mali striedavu?

kikus2510
autor
29. nov 2015

@guinevre - malý plače, že k nemu nechce, okrem toho ho hucká proti mne, syn v škôlke prestáva papať a vracia..... ocinko mu nahovára také bludy, že premýšľam čo ďalej. :( právnika mám, ale chcela som vedieť, či sa s tým niekto stretol ....

kaktusik007
29. nov 2015

@kikus2510 samozrejme ze sa s tym niekto stretol... akurat ten "niekto" nespravil taku hovadinu ako ty - ze dal svoje deti do striedavky.
Z tohto ta hockto len tak nevyseka, a aj ked to bude zniet asi hnusne a tvrdo, mozes si za to vyhradne iba ty sama :(

Teraz je to v takom stadiu, ze do videnia... Huckanie nedokazes ( to je len iny sposob vychovy), kupovanie si dietata hrackami rovnako (je otec a iba kupuje predsa hracky).... To ze v skolke prestava jest a vracia --- zlozita rodinna situacia, DOCASNA, rozvod je predsa zahul aj pre dospeleho, dieta to musi stravit...... To, ze place ze k nemu nechce --- ak sa nezadusa od revu a ak ty ho presviedcas pred jeho otcom aby k nemu siel (s usmevom na perach) tak ano, toto by mohlo pomoct... mozno.... ale sotva ho nutis ist k otcovi naozaj, vsak????

draik
29. nov 2015

@kikus2510
Počas manželstva, ak nebolo súdom rozhodnuté inak, má každý z rodičov rovnaké práva a povinnosti. Na čas po rozvode by Vami podpísaná dohoda bola vykonateľná len vtedy, ak by ju v rámci rozvodového konania schválil súd. Ten skúma, či je dohoda v prospech maloletého, čo by ste mohli spochybniť. Bez ohľadu na dohodu, ak už nebývate ako manželia spolu, sa môže pokúsiť dosiahnuť vydanie predbežného opatrenia o úprave rodičovských práv a povinností.

bonaqa2013
29. nov 2015

Ešte navštív pediatra a psychológa. Skôr sa poradiť s týmito odborníkmi. A potom ich vyjadrenia dones právnikovi.

eva8
29. nov 2015

@kikus2510 mozes sa poradit s koliznou opatrovnickou? Najdi si pravnika, su aj charitativne organizacie, kt. poskytuju pravnu pomoc. Pred malym sa snaz byt vyrovnana, zatial ber tu situaciu aka je, t. j. striedava starostlivost, male dieta vyciti tvoju neistotu, nervozitu, hnev, sklamanie, otcovo 'svetuskarstvo' . Nemali sme striedavu starostlivost, no i u nas sa otec zrazu zacal spravat prikladne' . Vykasli sa nan, k dietatu sa spravaj s laskou, hlavne nech citi istotu a netapa. Po pravnej veci to ries s pravnikom. Bude dobre, naboj. Chce to cas a pevne nervy ako sa hovori. Dieta je teraz prve pred tvojimi pocitmi a vasimi nezhodami.