Je mozne aby dali niekomu kto fetuje (metamfetamin, amfetamin + samozrejme thc) striedavu starostlivost ak o nu poziada? Do roboty chodi.
Mozem ked budem vidiet ze je pod vplyvom drog a zoberie si dieta na vychadzky zavolat policiu nech mu daju test? Alebo ked dieta donesie pod vplyvom tvrdych drog?
Mna skoro zabil ked som bola tehotna, bil ma aj po porode o com mam aj dokazy, moze aj napriek tomu ako sa spraval k matke dietatu dostat dieta na vikendy nebodaj na cely tyzden??
Co ak ja budem mat nanho zakaz priblizenia aj tak bude mat pravo na striedavu starostlivost? A ako to potom prebieha so stretavanim.
Nejde mi o to aby dieta sa nevidalo s otcom ale ktora matka sa zmiery s tym ze bude musiet dat dieta agresivnemu fetakovi?
Zalezi vobec tomuto statu na detoch? Ked takyto clovek si ma bravat dieta?
@lenkasarka s tym*
@modrakengura Rieš to s právnikom a cez políciu. Ak to je teda pravda. Pretože to trochu znie ako pomsta z Tvojej strany.
A štát do toho neťahaj. Ty si si tohoto človeka vybrala za otca pre svoje dieťa dobrovoľne. Štát za toto naozaj nemôže.
@modrakengura určite by som vyhľadala psychológa poradiť sa ako to celé zniesť a ako neskôr dieťaťu vysvetliť a ako prijať takého otca, aby nemalo traumy a komplexy, ďalej zájsť na políciu opýtať ako postupovať pri zákaze približenia, alebo spísať niečo, hocičo aby sa mala dôkaz že si na tej polícii bola, a niečo riešila, resp na sociálke vyskúšať co sa da, popýtať sa, všade ti niečo povedia, poradia, posunu niekam, všade kam pôjdeš sa ti neskor možno na súde vyplatí.
@modrakengura tak dieťa si hádam nerobím po dvoch mesiacoch vzťahu a počas dlhšej doby nie je možné, aby si nezistila, že je na tvrdých drogách. Čo sa týka toho, že ťa zbil, bola si u lekára a na polícii? Tie záznamy by ti veľmi pomohli. Svedectvo susedov zaváži len málo. Máľ dôkazy, že je na tvrdých drogách?
@modrakengura pokiaľ nemá policajný záznam že bol pod vplyvom drog, tak to dokážeš len veľmi ťažko...tvrdenie niekoho nestačí....ako otec dieťaťa má svoje práva, nielen povinnosť platiť výživné...takže musela by si požiadať o zákaz styku s dieťaťom a to sa dáva len vo výnimočných prípadoch......skôr môžu povoliť stretávanie s dieťaťom len v prítomnosti matky, teda teba.....
Z vlastnej skusenosti - pokial nemas rukolapny dokaz ze fetuje - napr ho policajti nezastavia a neurobia mu testy na drogy (co nie je vsak standartom) tak je to slovo proti slovu a plati prezumpcia neviny.
Moj muz fetak - sms kde sa priznava k fetovaniu plus vypoved psychologicky z manzelskej poradne kde sa priznal k fetovaniu - nestaci to. Vypoved deti (mame 4) ktore ho vnimaju ako nebezpecneho a hnevliveho. Ani to nestaci.
Nahravky kde sa mi opakovane vyhraza zabitim. Ani to nestaci. Sudkyna mi povedala, ze nevidi dovod preco by nemala byt striedavka. A to mala v tej dobe najmensia iba dva roky a najstarsi 9 rokov.
Takze na slovensku daju deti hocikomu lebo podla novych nariadeni sa presadzuje striedavka za kazdu cenu.
U nas teda nastastie neprejde nakoniec po znaleckych posudkoch na celu rodinu.
@elizabet173
@heleninamama
@lenkasarka
Nesudte. Ja mam tiez styri deti s fetakom. Boli sme spolu 16 rokov. Travu bral poslednych 6 rokov (netusila som o tom) a pervitin posledne tri (ani to by som nespoznala keby sa nepriznal).
@modrakengura ja som mala tiez test, kde mu vysiel pozitivny amfetamin a opiaty. Vobec to nebrali policajti do uvahy. On si dal spravit vlastny a vysiel negativny. To akceptovali. Staci tri styri dni nefetovat a bude moc cisty.
@soldi vidíš niekde že súdim? Skús čitať s porozumením. Ja som položila len otázku.
Akoze dobre, neodhadla si ho na zaciatku, ale ked ta uz bil a videla si, ze je to fetak a vravel, ze na vas jebe... No stalo ti za to dat ho do rodneho listu? Stoji ti to teraz za to vyzivne...?
@modrakengura ale na vlasy potrebujes sudny prikaz. Ja som na sude navrhovala a zamietla mi to sudkyna. Miesto toho mi dala zaplatit psychiatricky posudok kde bol zaver len taky ze v case vysetrenia bol cisty. Narozpraval klamstva znalkyni, vedel mesiac dopredu kedy to bude, takze par dni pred tym si nedal a vybavene.
@modrakengura no. Ale stalo ma to viac ako rok nervov a odvrhnutie okolim. Pretoze presne, chodi do prace a nikto mi neveri ze fetuje. Lebo kazdy si pod fetakom predstavuje trosku s ihlou v ruke. A este ma tu drzost mi vykrikovat ze som rozbila rodinu 🤦♀️
@modrakengura vsak na rozvodom sude to mozes navrhnut aby mu urobili testy z vlasov. Mozno budes mat lepsiu sudkynu nez som ja mala
@modrakengura ano. presne. Mna dokonca odsudila vlastna rodina a stoja pri nom. Lebo navonok hral pana dokonaleho a co sa doma dialo za zatvorenymi dverami, to uz nikto nevidel.
A to mam nahravky plne vyhrazok a kriku, sam sa priznal ako doba rozbijal veci lebo sa mu SNIVALO, ze ho podvadzam, deti vypovedali ze doma rozbijal nabytok, ma sudny zakaz priblizenia a napriek tomu vsetkemu, je stale v ociach sveta nevinny a mna oznacuje za psychicky choru zlatokopku (zivim sa sama uz niekolko rokov).
@soldi ja nesúdim, iba je pre mňa nepochopiteľné nevšimnúť si počas šiestich rokov, že ubúda nejako podozrivo veľa financií z účtu, lebo tvrdé drogy zdarma nie sú. Ale hlavne, že si to rýchlo ukončila a máš aj s deťmi od neho pokoj, si silná žena.
@modrakengura škoda, že si od neho neodišla ešte ako tehotná, keď ti otrieskal hlavu, nešla vtedy lekárovi a na políciu, ale už to nevrátiš späť. Držím ti palce, aby ti vyšlo všetko tak, ako si želáš a mala si s drobčekom pokojný život
@modrakengura vieš, ja som asi stará škola, my sme účet mali spoločný, nie že by som riešila každé euro, ale také pálky, aké idú za drogy, by som zaregistrovala
@modrakengura nie je to moja vec. No čo ťa viedlo k tomu mat s styk človekom dieťa?