babenky potrebujem poradit moj exmanzel chce na dceru platit 80 eur doteraz sem tam dal40 mame25ho sud chcem sa opytat uz pracuje ma este 1 dieta a zenu na md ja som sl,mama na materskej a mam tiez druhe dieta kolko mu mozu schvalit pri zarobku vraj380eur?
Minimum co rodic ktory dieta nema vo svojej starostlivosti podla zakona je okolo 64eur-myslim-neviem presne tu sumu.Nakolko ale tvoj ex suhlasil ze bude platit 80eur-mala by si to aj podla mna vziat nakolko si myslim ze na sude pokial ma prijem len 380eur,dalsiu vyzivovacia povinnost,a ak to spravne chapem je aj zenaty.....mozno by vam tych 80 eur ani nepriklepli,takze to vezmi.Ale ak to len tebe tak "prislubil"hmm medzi 4 ocami tak radsej by som to v tvojom pripade ,mala na papieri nakolko to mohlo byt len take osalenie (co netvrdim ze bolo,len ze moze byt) prave kvoli tomu ze sa blizi sud..... 😒 ale to uz vies ty sama ci to moze tak byt 😉
Nooo to je diskutabilné, pokiaľ si myslíš, že tvoje dieťatko potrebuje viac, tak by som kludne dala do návrhu viac, však prinajhoršom sa teda dostanete na tých 80,-eur...ak s nimi raz súhlasil, máš dôkaz, že toľko môže platiť.... mne prisúdili 100,-eur, bývalý je tiež ženatý, čakajú dieťa, ja som znova vydatá a mám s mužom dalšie dieťatko....jeho príjem je údajne 450,-eur, čo tiež nie je bohviečo, nakoľko ako živnostník si vraj z toho ešte musí platiť všetky odvody a pod...noo a k tomu ešte 77,-eur splácal, takže vlastne musel mesačne platiť 170,-eur vyše pol roka a sudkyna ani nemrkla...zvlášť ked dcérka je asi školáčka, takže tam sú zvýšené náklady....takže je to na teba, ak to chceš bez zbytočných naťahovačiek, problémov, tak sa zhodnite na 80,-eur a dajte si to potvrdiť súdom, ale ak si si istá, že máš právo na viac podla potrieb dieťatka, tak daj viac 😉
Mozem sa opytat,ak si podavala ziadost na sud v Tn,ako dlho trvalo kym prislo predvolanie?
my sme mali sud teraz 2.5. otec dal k sudu dceru / lebo uz ma osemnast / o znizenie vyzivneho, lebo je chudacik preradeny z funkcie riaditela na obchodneho manazera s cistym platom 618,- Poviem Vam som straaaasne sklamana z tohto systemu, presne tak, rozhoduje jeden clovek podla nalady. Horko tazko som vybojovala cez krajsky sud 170,- v auguste 2011 a teraz mu chcu znizit na 90,- Ja mam plat 350,- Dcera ma osemnast, maturitne obdobie a na miesto kludu na ucenie sa vlaci po sudoch s vlastnym otcom o ktorom vieme, ze ma majetkove pomery aj bocne prijmy take ze by mohol aj dvesto platit. Vobec neprihliadali na, to ze si ju nikdy nebral k sebe ☹ Prave naopak sudkyna bola drza na dceru a jemu nahravala maximalne. Hnus. Ked nemate znamosti nepomozete si ☹ ☹
nechce sa mi verit, ze chlap dnes zaraba 380 eur..- to je mozno informacia iba pre teba a boji sa, aby si nepozadovala viac. Mozes dat jeho prijem preskumat a poziadat 130 eur. V najhorsom ti priklepnu len tych 80,-
nechcem mudrovat,ale pokial je ochotny platit 80e tak by som to zobrala,moj ex by mal platit 33e a uz asi 9rokov som nevidela ani cent z nich a nepomohlo ani trestne oznamenie a ani tento stat,asi 3mesiace mi prispievali a potom som o par korun zarobila viac tak mi to hned aj zrusli,tak som sa uz davno vykaslala na to
Minimálne výživné na dieťa je 30% zo životného minima na nezaopatrené dieťa alebo zaopatrené neplnoleté dieťa .
Od 1.7.2011 je výška životného minima na dieťa 86,65 eur, teda minimálne výživné je 26 eur mesačne.
http://www.employment.gov.sk/zivotne-minimum-od...
http://www.najpravo.sk/clanky/od-1-jula-sa-zvys...
to len tak pre zaujímavosť @mery.maja @hajanka
pre @sisaha naozaj sú dnes chlapi , čo zarábajú aj menej ako je 380 eur, nie každý býva a pracuje v BA a na východe sa platy na BA ani zdaleka nehrabú. Mám známeho zarobí 360 v čistom v zamestnaní na TPP a to spláca hypo, platí byt a má dva deti ...
baby a ako sapocita vyzivne ? len z prijmu na trvaly prac.pomer? kedze moj ma tiez oficialne len minim. mzdu ALE ma vlastny byt/bez uveru/ auto..a firmu ktora ma zisky 50000Eur rocne, je tam ako konatel/ spolu su dvaja/ neviete ci mam na nieco viac narok???
dadulkabb No ťažko povedať, dôležité je čo má na papieroch a čo vieš preukázať. Všetko to povedz sudkyni a dolož najlepšie papierom - výpis z obchodného registra, že je konateľom. Záleží na sudkyni čo ti uzná
co ak si da otec znizit naschval plat papierovo o polovicu ? da sa na sude dokazat, ze zaraba viac ?
tak to by si mala suhlasit s tymi 80, moj ex zdokladoval prijem 800 a sudkyna mu dala platit 100
moj ex manzel zaraba 1700eur mesacne a mali sme sud a sudca mi klepol 100 eur na dceru 13 rocnu. Takze si myslim ze zalezi asi od sudcu ako sa zachova. tento v NMnV sa zachoval ako hnup a to poiadny.Takze sudom neverim uz vobec a ani sa necudujme ved som na Slovensku
je mi luto, ze zena zene dokaze ublizit, ak ste si klofli zenateho, smola, nemoralne, ale trpia deti,
chlapi nechcem ich urazit, ale ako keby ani pokrvne neboli s detmi pribuzni, ako cudzim, vzdy maju pocit, ze prilepsuju nam zenam, nikdy nepochopia realitu, ja dostavam na 2 stredoskolakov 150 a to mam este dalsieho nezamestnaneho syna, stoja ma cely moj plat nie len 150e,
@linnda 1000x like.
ja mam okolo seba kopec pripadov, kedy sa chlap snazi platit na dieta co najmenej. akurat s kamoskou sme preberali, ze jej chce davat na 3m dieta 35e. no co z toho kupi a ako ho ma ona z Rp zivit? dokonca poznam pripad, ked plati len 26e.
no podla mna, mala by byt nejaka minimalna suma, ktoru musi chlap platit a hodi to nie je vela, ale aspon nejakych 50e. ziadne take, ze chlap nerobi a ma nizky prijem. a koho zaujima, ze zena musi vyzit z 200e a tiez ma nizky prijem. a keby zili spolu tak co urobia? musi si hladac robotu a to co najskor. rodic ma vyhodu, moze pracovat, vacsinou ma nejaky prijem, ale dieta nic nedostava. ma snad dieta ist do roboty, aby sa uzivilo?
no ja mam dvojrocnu dcerku a moj manzel plati 80 eury,a zaraba okolo 830 eury. ☹ a stale sme nie rozvedeny ☹ uz to tahaju 2 roky ☹
môžem otázku? ex zarába okolo 450 eur ale má exekúcie čiže má to minimum, počíta sa výška výživného z celkovej mzdy alebo už z tej čo mu strhne exekútor?
ahojte baby. vidim tu viac komentov na to ako chcelap nechce platit no moj pripad je trocha iny. priatel ma dceru o ktoru sa riadne stara chodi pre nu vlastnym autom 200 km tam a 200 spat k tomu prispieva 80 EUR + vedlajsie vydavky na dieta ak ma v skolke nieco naviac. pomimo vzdy ked pride jej kupime oblecenie, topanky, spodnu bielizen, kozmetiku a pod. proste suma sumarum to vychadza aj cez 130 EUR mesacne cca niekedy viac niekedy menej no jeho ex to stale nestaci a stale chce viac. podla zakona o rodine by sa obaja rodicia mali starat rovnakou sumou o dieta tak neviem fakt niektorym zenam o co ide. je zivnostnik a keby to dala na sud vie ze by jej sud neodklepol ani tolko co plati teraz lebo ZD ma nizky. Nastavila si podmienky navstev ktore moze porusit len ona. ako nahle by nam nevyhovoval ten datum alebo by sme ju chceli na dlsi cas uz by nam dieta nedala. Ja som tiez zena a viem ze dieta stoji kopec penazi ale zda sa mi trocha dost nefer hadzat chlapov do jedneho vreca. O tom ze fajci a cez vikendy nechava na babku malu a ona chodi von ani nehovorim lebo to ma zere najviac ze nase peniaze co by sme mohli si spolu nasetrit pre nasu rodinu nam prefajci a prepije na zurkach. asi som sa potrebovala len postazovat no aj toto je jeden realny priklad.
pekny den babenky...
ahojte, neviem ako to chodi s vyzivnym, kedze my sme este len pred rozvodom. No co by som sa vas chcela opytat je: moj znamy zije a pracuje v zahranici. Na Sk ma zenu, a dve skoro dospele deti, jeho zena poziadala o rozvod, s tym, ze sa mu vyhrazala, ze vsetko riesi cez urady (nejaku kuratelu), ktore zistia kolko ma prijem, ake ma uspory a ze na zaklade toho jej vyrataju vyzivne na deti. Aby som to upresnila, ona zije s detmi a svojim priatelom v jeho byte, ktory je na jeho mene. Kazdy mesiac jej posiela 320 eur, co pokryje vydavky na deti a takisto vsetko co musi platit. No ked jej to naposledy znizil o 10 eur tak sa mu zacala vyhrazat, ze ho pripravi o vsetko. Co si o tom myslite, moze to urobit? Posiela jej on malo penazi? A to este plati za cudzieho cloveka, len aby sa deti nemuseli odstahovat z miesta kde sa narodili? a pomimo penazi co jej mesacne posiela, kazde tri mesiace jazdi domov, nakupi detom oblecenie, kozmetiku a vsetko co potrebuju, minimalne dvakrat do roka posiela balik, kde je zase vsetko pre deti a na vianoce na nich nesetri ani cent. Peniaze co ma usetrene drzi na to,, aby jej mohol vyplatit polovicu bytu. Tak mi prosim poradte, do akej miery mu moze uskodit, ci ho len taha za nos a snazi sa ho len vystrasit, aby este viac ustupil????
moja ex si podala o zvysenie vyzivneho zo 100€ na 150€ skoro rok a pol som bol nezamestnani ziadal som o znizenie no sud mi to zamietol este ma dala aj na exzekuciu za zameskane vyzivne na ktoru som si musel pozicat a hned ako som si nasiel pracu poziadala o zvisenie a sud jej dnes prikepol sumu 125 € mesacne a pritom mam prijem 350 € Ma este dalsie dve deti kazde s inym chlapom na starsiu 14 r dostava 66€ nahradne vyzivne ja na moju dceru 7r som palatil 100 teraz uz 125€ a na najmladcsie 2 r to sa este en sudi pred sudom priznala len 30-40 € tak mi povedzte kde je ta spravodlivost bude ona vychovavat ostatne deti na ukor mojej dcery
Všetko je to riadne smutné! Hlavne, keď si žena vytvára živnosť na deti. Presnejšie na výživné. Absolútny cynizmus, morálna nezrelosť a nezodpovednosť!!! Načo rozmýšľa ísť sa vyspať s chlapom, pri ktorom si nie je istá, či s ňou bude žiť? Kde bola, keď si chlapa vyberala? Bola slepá? Toto je totálna nezodpovednosť na strane ženy!!!! Hlavne, čo sa týka ďalšieho života prípadného dieťaťa!!! Keď už aj žila s chlapom, ktorý sa staral, prečo pozerala po inom? A dokonca ešte počas vzťahu? Kôli nejakému egoistickému osobnému zážitku, dobrodružstve? Pritom mala doma rodinu, deti!!! Toto isté platí aj na nezrelých, nezodpovedných chlapov!!!! Osobný egoizmus, nezrelosť, túžba po dobrodružstve, je v súvislosti s dieťaťom, deťmi, zabehnutou rodinou doma neospravedlniteľné!!! Potom je zbytočné horekovať za čo nakŕmiť dieťa, deti!!! Totálna neospravedlniteľná nezrelosť a nezodpovednosť!!!! Hazard s mladým životom a jeho citmi!
Ako vidím sú tu len samé dámy tak vas v setky zdravím.Mám menší problém s ktorim si neviem poradiť tak
vás prosím o radu.Som zamestnaný chlap zo stredného slovenska z mojou manželkou som sa rozviedol po
polročnom manželstve a pritom sme čakali babo .Dnes už máme krásne dievčatko ktore sa nám narodilo
7.6.2015.pri návšteve nemocnice ma bývalá manželka poslala preč aj z nákupom pre dcérku a povedala že som skoncil a že má v živote nechce vidieť a že na dcéru nech zabudnem .Bol som za jej právnikom kde som
Podal návrh na výživné aj ked nezarabam veľa dal som 50euro mesačne s tým že budem kupovať potrebné
veci čo bude dcérka potrebovať.Bývalá manželka s tým nesúhlasí a odmiet a sa so mnou dohodnúť aj ked sme este este nemali súd snažím sa postarať o svoju dcérku lebo ju veľmi ľúbim ale bývalá manžel
ka povedala že nech nato zabudnem že dcérku v živote neuvidím je to strašný pocit tak vas prosím o radu vopred vám dakujem
Doležité je, či ste zapísaný v RL ako otec dieťaťa. Následne môžte žiadať o úpravu styku v konaní o určení výživného.
@kaciatko1909 zdravim🙂 moj ex tak isto zdokladoval prijem 380e a odklepli mu 50e.ked som si dala zvysit na 80e,sudca ma dobreze nezahrabal pod ciernu zem ze co od neho chcem a ak sa neviem o dieta postarat,mam sa malej vzdat a ist do zahranicia pracovat...po tomto jeho vyjadreni som bola hotova a na pokraji nervoveho zrutenia som cely navrh stiahla....takze ak vam dobrovolne ponuka 80e,brala by som,hoci to nieje nic moc...drzim palce
Ahojte. Nie vsetci chlapi sa nechcu starat o svoje dieta. Moj muz ma dieta v starostlivosti uz 4 roky pretoze sa o neho poriadne nestarala. Maly u nas stale byval vsetku kozmetiku a oblecenie a lieky sme mu kupovali my ale nadalej sme platili aj vyzivne nakolko sme sa bali aby neudala manzela. Teraz je dieta v nasej staroslivosti a matka mu prispieva 30eur na mesiac pri zarobku 650eur. Pred pol rokom nas dala na sud ze chce striedavu starostlivost co si neskor rozmyslela a ziadost stiahla lebo jej to financne nevide. Nie len muzi su chrapuni.
Ahojte. Viete nieco o zakone,ze ak otec nemoze vidat svoje dieta tak nemusi ani platit nan vyzivne? Dakujem
pokial ma zarobok 380 eur, dalsiu vyzivovaciu povinnost a dobrovolne chce platit 80 eur, suhlasila by som s tym a viac by som nevyjednavala... Kolko by mu vymeral sud je velmi otazne..
Ziadne tabulky na to kolko kto ma platit neexistuju. A zial, ano zial, to aku "zivotnu uroven" bude mat to ktore dieta zalezi len od toho ako sa vyspí ten ktory sudca....
Drzim palce