Ahojte,ocitla som sa v nepríjemnej situácii,budem sa rozvádzať.
Manžel s tým nesúhlasí,no v našom manželstve je veľmi veľa problémov,nedokážem už takto žiť.
Mame spolu detičky,o ktoré sa manžel nikdy nezaujímal,nikdy mi s nimi nepomáhal.
Často domácnosť taham sama,aj finančne,nakoľko manžel už niekoľko mesiacov nepracuje.
Momentálne sa mi začal vyhrážať,že deti do starostlivosti nedostanem,určite.
Neviem,odkiaľ berie toľko istoty,no začínam mat celkom strach.
Deti k nemu nechcú chodiť,nie sú na neho zvyknuté.
Často robil doma scény,ničil aj detske veci.
Mna označil za nespoľahlivu a zlu matku,dokonca spravil aj čosi horšie.
Kým som spala,fotil ma s fľašami od alkoholu,o com som dlho nevedela a každému to ukazoval.
Existuje nejaké právne poradenstvo,kde mi v takých veciach poradia?
Mám kde bývať,o deti sa dokážem postarat,zvládla som to aj do teraz.ma mi s nimi aj kto pomôcť.
Deti vozievam pravidelne na krúžky,no bojim sa niekde nechať ich samé,pretože manžel začína mat zvláštne reči,obávam sa,ze by ich dokázal aj uniesť.
@zuzpap neviem,ale začínam mat obavy.
Určite treba ísť na kuratelu, aby si sa poradila o svojich obavách. Treba di nájsť dobrého právnika
Kuratela si môže vyžiadať posudky od pediatra, školy, skolky, z krúžkov a ak bude všetko ok, tak sú to plusové body pre teba.
Môžu prost k tebe na šetrenie a ty tým zas len získaš
Ale dobrý právnik je v rodičovskom konflikte základ
Daj na neho trestny oznam za tie fotky s flasami. Z jeho strany su to len prazdne vykriky do tmy. Vie, ze bude musiet po rozvode cvakat vyzivne a to sa mu nelubi. Nenechaj sa nim zastrasit, takych tu uz bolo...
Podaj si predbežné opatrenie o zverenie deti do tvojej starostlivosti na čas do rozvodu a potom súd rozhodne o styku. A kontaktuj aj kuratelu, hoci oni majú zvláštne názory, majú naučené frázy a nepozerajú na nič. Im je jedno že decko plače u jedného z rodičov, proste riešia veci až keď je to súdom dane. No možno natrafíš na dobrú a ľudskú osobu.
Hlavne sa nedaj zastrašiť. Ináč, ak by ti deti vzal a nechcel vrátiť, ani polícia s tým nič nespraví, kým nemáš v rukách súdne rozhodnutie, preto podaj predbežné čím skôr.
Uz je tu na koni mrte pribehov ako sa geroji vyhrážali ze deti zveria im.
Precitaj si v tejto skupine a všade inde. Ide im 98%o zastrašovanie, manipuláciu len aby zo zeny spravili debila a seba na trón. A par mesiacov po rozvode aj zabudli ze deti majú a kašlu na ne.
S tym alkoholom - no sviňa to je, podrazak a zakerak. Poradim ti daj sa vyšetriť u odbornika aby zistil a potvrdil že zavislost nemáš, krv čistá. Priprav si to na tajno a ked zacne vyvádzať, drbni mu papier (kópiu) pred oči. V style "ja mam potvrdené ze som ok, ale ty si debil"