Dobry den,chcem požiadať o obmedzenie styku mojho syna s jeho otcom.Sú už na to závažné dôvody,syn má 3,5 roka. Včera mi však kamarát poradil jednu vec,ktorá je vraj uvedená v zákone o rodine,ale ja som ju nenašla.Mám požiadať súd o to,aby mal synček počas pobytu u otca návštevu sociálnej pracovníčky na 4 hodiny.Potom že mi musí malého vrátiť. Momentálne je to tak,že v piatok mi odíde a v nedelu mi malého dovezie,ale otec so synom vôbec nie je,vždy ho šupne k starým rodičom.Trvá to už dlho,navyše má malý psychické problémy,začal si ubližovať,nie je to vzdor..chodíme k psychologičke,k psychiatričke,a zatiaľ sa nič nezlepší,najhoršie to malý prežíva,ked príde od otca..príde uplne poštvaný proti mne,ja nie som jeho mama,bije ma,a ex to vidí a len sa smeje a povie,vidíš,ty nie si pre neho matka. Je to ťažké..mám v rukách posudok od našej pedopsychiatričky,kde doporučuje obmedzenie styku s otcom na minimum. Mimoto,môj ex je násilník.Dvakrát počas manželstva ma napadol fyzicky a dostal za to iba priestupok,ale nakoľko jeho rodičía sú bohatí,takisto dosiahli podplatením sudkyne tak tento styk,s ktorým som ja nesúhlasila a napadla ho,ale neprešlo..a dalšia vec,tiež priestupky dostal preto,že má bratranca policajta a toto mu tiež vybavil..a to mi dolámal ruku aj rameno...
Urcite nie 😁 nie je to v náplni práce...
Môžeš podať návrh na zákaz styku, navrhnúť sudnoznalecke dokazovanie v odbore klinicka psychológia a na zaklade toho bude súd rozhodovať... Kolizny si vypočuje matku, dieťa, otca a zaujme postoj...
Môžeš mať aj x posudkov, pokiaľ to je tebou vybraný a zaplatený psychológ na súde je to úplne bezpredmetny dôkazový materiál. Súd sa bude držať iba súdneho znalca...
KO určite nebude robiť dohľad pri stretavani sa dieťaťa s rodičom. To by museli byť na každom úrade 20 zamestnancov a nie ako teraz....
To pomaly KO budú dohliadať čo dieťa u druhého rodiča je, čo si oblečie, či si umyje ruky, ....
ano, mozes si dat novy navrh na sud a ziadat, aby pocas stretnuti bol pritomny kolizny opatrovnik
urcite daj tie posudky co mas od psychologicky a psychiatricky