Ex vo väzení za neplatenie výživného

daria55
14. okt 2017

Chcem sa spytat kolko € sa posiela z basy ako vyzivne?

bl
14. okt 2017

no posiela sa len ked pracuje a to su smiesne sumy určite nie plna vyska výživného. ked nepracuje nemaju z coho posielať

bobulazelena
14. okt 2017

Skoro nic...pracovna odmena vo vykone trestu je uplne smiesna. A to za podmienok, ze odsudeny vobec chce pracovat, lebo samozrejme, ze praclvne zaradenie povinne nie je.

bobulazelena
14. okt 2017

*pracovne

natasa2017
14. okt 2017

Zeny,mam otazku,byvaly odmieta uznat otcovstvo,ja som to zacala riesit sudne a on sa mi teraz vyhraza,ze ma uda na socialku a zariadi ze deti pojdu do ustavu,a este mi aj oplzlo nadava do k...a,podobne.co by ste robili?

bobulazelena
14. okt 2017

@natasa2017 mozes na neho podat oznamenie na mestsku policiu za priestupok ( to nadavanie) a nech si podava na socialku co len chce, pokial sa o deti staras, nech ide do riti.
Osobne by som si zmenila telefonne cislo, alebo jeho nejako blokla.

sasa1310
14. okt 2017

@bl odsúdení na "otvorenom" kde sa dávajú tí, čo alimenti neplatia, dokonca musia pracovať. Majú normálny plat okolo 300 eur, ale im z toho strhnú na jeho réžiu (ubytovanie, strava, mzdy pedagógov atď.)

@daria55 z väzenia posielajú na každé dieťa 10 eur.

bobulazelena
14. okt 2017

@sasa1310 nie, nemusia pracovat. ZIADEN ODSUDENY NEMUSI PRACOVAT.
Z VTOS posielaju podla toho kolko odsudeny ma pracovnu odmenu.
Vyxivne je prednostna pohladavka.
Preco odpovedas ked tomu nerozumies?

daria55
autor
14. okt 2017

@sasa1310 pytam sa preto lebo ex je vo vezeni od maja a az teraz v oktobri mi prislo 13, 29€ a to tam pracuje odkedy tam prisiel to ako posielaju ako sa im chce??ach toto je na hlavu postavene a ta smiesna suma 😕

evitka83
14. okt 2017

@natasa2017 vysmiala ho, za ten imaginarny optimizmus a podala na neho trestne oznamenie za vyhrazanie

bobulazelena
14. okt 2017

@evitka83 to nebude asi vyhrazanie v zmysle trestneho zakona ked sa jej vyhraza, ze zavola socialku

bl
14. okt 2017

@bobulazelena ale cez trestne oznamenie to moze skusit lebo sa jej vyhraza inou tazkou ujmou _moze prist o deti. a vzbudzuje to u nej obavu - ze o tie deti pride, zije v strese a pod.

bobulazelena
14. okt 2017

@bl to je blbost. To je ako keby si niekomu vravela ze ho zazalujes lebo xy.
To nie je vyhrazanie v zmysle TZ, skutocnost, ze budes vyuzivat zakonnu moznost riesenia situacie so statnymi organmi a pod.

bobulazelena
14. okt 2017

@bl ako podat trestne oznamenie moze, ale uspesne to nebude.

terina25
16. okt 2017

@sasa1310 odsúdení určite neplatia na mzdy pedagógov. Kde si prosím ťa také niečo počula???

@daria55 možno tvoj ex neplatil výživné, pretože ho zaradili do práce až v septembri. takisto nemusel si dať žiadosť o vykonávanie výživného + doložiť všetky doklady, ktoré sú potrebné k tomu, aby ti bolo zasielané výživné. Bez pracovného zaradenia a žiadosti príp.exekučného príkazu sa výživné nezasiela.
Čo sa týka výšky výživného , to je ovplyvnené výškou mzdy , ktorá je bohužiaľ biedna. Niekto platí 30 eur , niekto aj euro. Neviem, či ti výživné chodí na účet alebo adresu. Ale je ,,výhodnejšie,, zasielanie na účet. Pretože, ak je výživné nižšie ako suma 7 eur, tak sa to neposiela, ale ponecháva sa to na účte ústavu a zasiela sa až po ,,nazbieraní,, tých 7 eur.

daria55
autor
18. okt 2017

@terina25 dakujem pekne za radu;)no mne poslali na ucet ja som tiez cakala sekom ale asi im dal ex ucet tak ...noja som ani nevedela s kade mi to prislo len mi pipla sprava na mobile a 3x ta ista suma lebo mam 3deti, tak som isla do banky sa spytat ze s kadial mi prisla ta smiesna suma, a to oni s tadial kde sedi nedavaju ani nic vediet postou?ja by som ani doteraz nevedela ze sedi keby sa to nedozviem od znameho.To by mali podla mna poslat papier ze sedi od do a kolko mi budu posielat ale nic ...😏

terina25
19. okt 2017

@daria55 nie, nič sa poštou neposiela, že od do kedy bude v base. A koľko ti budú posielať tiež nie. Pretože bud.mesiac už nemusí byť prac.zaradený.