Ex sedí v base a ja potrebujem jeho súhlas

laurinka2023
27. okt 2023

Dobrý deň. Idem si k Vám po radu... Som rozvedená už vyše 6 rokov.. Mala je zverená do mojej opatery striedavo starostlivosť ani nechcel keďže nemá o malú žiadny záujem... NEVYDEL MALU ani raz! Ma už svoj život a ja zas svoj ale terás k veci... Sedí v base za to že neplatil výživné ale sú tam aj iné podmienky pre ktoré sedí.. Mam priateľa ktorý moju dcérku miluje a aj ona jeho je v zahraničí dlhé roky sme tu sním ties mala tu chodi do školy ale vraj potrebujem. Jeho súhlas keďže je v base neviem čo robiť a súhlas mi nechce dať... Čo mám robiť môžem tu byť aj naďalej alebo budem mat s toho problémy...

januska12323
27. okt 2023

Súhlas k čomu?

alickapusinka
27. okt 2023

že asi tvoj partner si chce osvojiť dieťa tvojho ex.

laurinka2023
autor
27. okt 2023

@januska12323 že môžem zobrať malu do zahraničia

deti95060810
27. okt 2023

ja by som využila to , že je v base...

laurinka2023
autor
27. okt 2023

@deti95060810 a ako čo mám robiť?

januska12323
27. okt 2023

@laurinka2023 veď píšeš, že tam roky žijete, chodí tam aj do školy čiže zázemie má tam. Otec sa o ňu nezaujíma, neplatí a teraz ani nemôže mať návštevy. Tak neviem čoho sa bojíš. Keby niečo tak sa vrátiš a na súde budeš všetko dokazovať ako je.

deti95060810
27. okt 2023

@laurinka2023 nechala by som to tak, však hádam nebudem chodiť do basy a žobroniť o jeho podpis...

laurinka2023
autor
27. okt 2023

@januska12323 bojim. Sa že keď vyjde z basy to môže použiť proti mne.. Že som mu malu vzala bez jeho súhlasu... A zistia si to úrady všetko...

isis234
27. okt 2023

@laurinka2023 dcéra je zverená tebe. Striedavá starostlivosť nie je. Výživné ti neplatil.Prečo by ti mal dať súhlas? Poraď sa s právnikom, tu na MK v skupine. Právne poradenstvo

pribinak
27. okt 2023

@deti95060810 zlá rada

pribinak
27. okt 2023

Nechce ti dať súhlas? No tak požiadaj súd

melanta
27. okt 2023

@isis234 pretože on je otec a má rodičovské práva. To, že ich nevyužíva ho tých práv nezbavuje. Ak sa chce ona sťahovať do zahraničia, potrebuje jeho súhlas. Alebo súhlas súdu.
@deti95060810 to, že je v base nijak neznižuje jeho rodičovské práva a jej povinnosti
@laurinka2023 požiadaj súd. Ale poraď sa s právnikom, ten zrejme poradí že v žiadosti by si nemala uvádzať, že si dieťa už odsťahovala zo Slovenska a samozrejme je potrebné, aby ti zásielka zo súdu prišla na Slovensku adresu, ak bude doporučená, aby si si ju vyzdvihla a potom sa dostavila na súd. Toto si mala riešiť pred odchodom do zahraničia.

alickapusinka
27. okt 2023

No ja pochybujem že súd sa bude tým zaoberať. Ak ej v base neviem či aj súd mu dovolí sa stretávať o samote.

ivik4
27. okt 2023

Ano potrebujes suhlas súdu,nakolko on Ti ho dat nechce.
Inak,to je tiez dalsi debil ze dieta nikdy nevidel ale branit Vam slobodne zit chce

simca06022011
27. okt 2023

v tvojom pripade sa obratim na PRAVNIKA. V kazdom pripade. Nech sa obrati na sud, ak treba. Osoby vo vykone trestu maju nejake obmedzenia, vynimky v kadecom, mozno aj tu by sa dalo riesit (neviem, z inych zakonov len taham, ze v momente vykonu trestu kopa veci zanika, neriesi sa, neviem ako je to s pravnymi ukonmi naozaj). Mozno by som zasla az tak daleko, ze by som ziadala zbavenie rodicovskych prav. Ale naozaj by som si nasla pravnika a raz a navzdy to vyriesila.
Ja by som sa bez sudu ani na nejaky jeho suhlas slovny, alebo len tak pisomny, bez pravnika, nespoliehala.
tu su nejake rady, pripadne paragrafy... https://ficek.sk/rodicovske-prava-a-povinnosti-...

syslik81
27. okt 2023

kedze pises ,ze v zahranici uz si a s malou sa nestretava za ten cas kym bude v base si mala spravi stred zaujmov v zahranic to znamena,ze suhlas by si uz nemusela potrebovat kedze jej zivot sa vytvoril tam a on nenamietal... ale najlpesie je ist za pravnikov kedze je mozne ze kazda krajina to ma inak ... kazdopadne skusit sa s nim mozes dohodnut tak ze mu odpustis dlzobu a nebudes pozadovat pridavky vymenou za suhlas ...