Dobrý deň. Idem si k Vám po radu... Som rozvedená už vyše 6 rokov.. Mala je zverená do mojej opatery striedavo starostlivosť ani nechcel keďže nemá o malú žiadny záujem... NEVYDEL MALU ani raz! Ma už svoj život a ja zas svoj ale terás k veci... Sedí v base za to že neplatil výživné ale sú tam aj iné podmienky pre ktoré sedí.. Mam priateľa ktorý moju dcérku miluje a aj ona jeho je v zahraničí dlhé roky sme tu sním ties mala tu chodi do školy ale vraj potrebujem. Jeho súhlas keďže je v base neviem čo robiť a súhlas mi nechce dať... Čo mám robiť môžem tu byť aj naďalej alebo budem mat s toho problémy...
že asi tvoj partner si chce osvojiť dieťa tvojho ex.
@januska12323 že môžem zobrať malu do zahraničia
ja by som využila to , že je v base...
@deti95060810 a ako čo mám robiť?
@laurinka2023 veď píšeš, že tam roky žijete, chodí tam aj do školy čiže zázemie má tam. Otec sa o ňu nezaujíma, neplatí a teraz ani nemôže mať návštevy. Tak neviem čoho sa bojíš. Keby niečo tak sa vrátiš a na súde budeš všetko dokazovať ako je.
@laurinka2023 nechala by som to tak, však hádam nebudem chodiť do basy a žobroniť o jeho podpis...
@januska12323 bojim. Sa že keď vyjde z basy to môže použiť proti mne.. Že som mu malu vzala bez jeho súhlasu... A zistia si to úrady všetko...
@laurinka2023 dcéra je zverená tebe. Striedavá starostlivosť nie je. Výživné ti neplatil.Prečo by ti mal dať súhlas? Poraď sa s právnikom, tu na MK v skupine. Právne poradenstvo
@deti95060810 zlá rada
Nechce ti dať súhlas? No tak požiadaj súd
@isis234 pretože on je otec a má rodičovské práva. To, že ich nevyužíva ho tých práv nezbavuje. Ak sa chce ona sťahovať do zahraničia, potrebuje jeho súhlas. Alebo súhlas súdu.
@deti95060810 to, že je v base nijak neznižuje jeho rodičovské práva a jej povinnosti
@laurinka2023 požiadaj súd. Ale poraď sa s právnikom, ten zrejme poradí že v žiadosti by si nemala uvádzať, že si dieťa už odsťahovala zo Slovenska a samozrejme je potrebné, aby ti zásielka zo súdu prišla na Slovensku adresu, ak bude doporučená, aby si si ju vyzdvihla a potom sa dostavila na súd. Toto si mala riešiť pred odchodom do zahraničia.
No ja pochybujem že súd sa bude tým zaoberať. Ak ej v base neviem či aj súd mu dovolí sa stretávať o samote.
Ano potrebujes suhlas súdu,nakolko on Ti ho dat nechce.
Inak,to je tiez dalsi debil ze dieta nikdy nevidel ale branit Vam slobodne zit chce
v tvojom pripade sa obratim na PRAVNIKA. V kazdom pripade. Nech sa obrati na sud, ak treba. Osoby vo vykone trestu maju nejake obmedzenia, vynimky v kadecom, mozno aj tu by sa dalo riesit (neviem, z inych zakonov len taham, ze v momente vykonu trestu kopa veci zanika, neriesi sa, neviem ako je to s pravnymi ukonmi naozaj). Mozno by som zasla az tak daleko, ze by som ziadala zbavenie rodicovskych prav. Ale naozaj by som si nasla pravnika a raz a navzdy to vyriesila.
Ja by som sa bez sudu ani na nejaky jeho suhlas slovny, alebo len tak pisomny, bez pravnika, nespoliehala.
tu su nejake rady, pripadne paragrafy... https://ficek.sk/rodicovske-prava-a-povinnosti-...
kedze pises ,ze v zahranici uz si a s malou sa nestretava za ten cas kym bude v base si mala spravi stred zaujmov v zahranic to znamena,ze suhlas by si uz nemusela potrebovat kedze jej zivot sa vytvoril tam a on nenamietal... ale najlpesie je ist za pravnikov kedze je mozne ze kazda krajina to ma inak ... kazdopadne skusit sa s nim mozes dohodnut tak ze mu odpustis dlzobu a nebudes pozadovat pridavky vymenou za suhlas ...
Súhlas k čomu?