Ex sa vyhráža, že mi zoberie syna

serly
13. sep 2023

Dobrý večer prosím o radu alebo kto bol podobnej situácii ako postupovať pri narodení dieťaťa som neuviedla otca takže v RL ma otec neznámy len ze ten ex robí problémy a vyhráža sami že mi.chlapca zoberie mam male babatko 4 mesačne vyhráža sami.sudom že pôda žiadosť o DNA testy môžem stým nesúhlasiť ? O malého nejaví žiaden záujem od narodenia len to robí kvôli peniazom lebo on predošlého vzťahu ma 2 deti ktoré cies takto vysudil len tie detj mali podisane ocovstvo preto sa bojím som.s toho zúfalá

zmrzlinka2021
13. sep 2023

@serly nejaví záujem alebo ty mu zakazujes?

pribinak
13. sep 2023

@serly áno, môže si dať návrh na určenie otcovstva a súd nariadi DNA testy
Druha vec je, že súd by musel mat veľmi vážny dôvod aby ti odobral dieťa
Napr tvoj alkoholizmus, či ťažká psychiatrická dgn

syslik81
13. sep 2023

do 3 rokov odkedy vie o dietati moze podat ziadost o dna a nasledne zapis a ty s tym nic nespravis..

luccija
13. sep 2023

@serly môže a moze sa s ním stretávať...vôbec s ním nekomunikuj ani čiarku len chce robiť zle.Tie druhé deti má v striedačke či ako, keď píšeš, že kvôli peniazom ich vysudil

cocolino234
13. sep 2023

@serly áno, má právo podať žiadosť na súd o určenie otcovstva. Ak je naozaj otcom a dna testy to potvrdia, bude právoplatným otcom dieťaťa. To znamená, že budete rovnocennými rodičmi. Potom prichádza rozhodnutie o zverení maloletého do starostlivosti jedného z rodičov. Ak sa nepreukáže, že máš výrazné problémy (závislosť, vážna psych. diagnóza, existenčné problémy napr. nemáš kde bývať alebo nie si schopná zabezpečiť základné životné potreby dieťaťu), tak zverenie do opatery otca by nemalo byť úspešné. Ale je tam viac faktorov, na ktoré sa prihliada, neber tu nič s istotou. S ohľadom na tieto faktory bude súd určovať komu zveriť maloletého. Keďže má len 4 mesiace, tak ak nemáš výrazné problémy a otec nejaví o dieťa záujem, je veľmi malá pravdepodobnosť, že ti dieťa bude odobrané. A to aj vo vyššom veku, ak u teba bude všetko v poriadku.

Ale samozrejme v prípade, že mu otcovstvo na základne súdneho rozhodnutia bude priznané ale tebe bude dieťa zverené, tak či tak súd určí, kedy sa s dieťaťom bude stretávať a ty si povinná toto rozhodnutie rešpektovať. Ak toto rozhodnutie rešpektovať nebudeš, budeš mať problémy napr. s prídavkom na dieťa a rodičovským príspevkom. Posledný krok pri nerešpektovaní tohto súdneho rozhodnutia je zverenie maloletého do opatery druhého rodiča (ak je u neho všetko v poriadku) a to aj bez podania žiadosti o zverenie maloletého.

januska12323
13. sep 2023

Podá žiadosť o určenie otcovstva, nemôžeš brániť odobraniu dna, ak sa preukáže ako otec bude mať práva aj povinnosti otca.

h2
13. sep 2023

@serly Neboj sa. Jedna vec je vysúdiť priznanie otcovstva, druhá vec je, zobrať ti dieťa. To druhé je veľmi komplikované a museli by byť naozaj veľmi vážne dôvody, aby súd tebe tvoje dieťa odobral.

tykat
13. sep 2023

@serly preco sa vyhraza? Ved ked nie je v RL tak ani ti nic neplati. Ty s nim nejako komunikujes? Ozyvas sa mu alebo preco ti chce zobrat dieta?

draik
13. sep 2023

@syslik81
Určenie otcovstva nie je obmedzené žiadnou lehotou.

syslik81
13. sep 2023

@draik mne pravnik pred 9 rokmi povedal ze su to 3 roky ..

draik
13. sep 2023

@syslik81
Zrejme ste to nepochopili. Lehota je na zapretie otcovstva,

prasiatko30
13. sep 2023

To vypada ako rovnopravnost v praxi - chlap si robi deti, potom sa o ne sudi, vysudi do
Vlastnej starostlivosti a zeny mu platia alimenty 😂😂😂tak dobre to ma vymyslene chlapec, ak je to pravda 😅 tento asi hlada borisa kolara v zenskej verzii. Inaksie zaujimave uz druha tema za dva dni kde muz chce odstavit matku od mesacneho dietata

lilitela
14. sep 2023

@serly nechapem, ako kvoli peniazom, ved takto ti nic neplati, nie? Ci kolko ti plati? Ako predtym vysudil 2 deti? Akoze kvoli peniazom? S prepacenim, kvoli 200 euram alimentom, ak by mal tie deti vo svojej starostlivosti, nestoji za to sa starat o dieta, to stoji mnohonasobne viac. Takze to sa nerobi kvoli peniazom.

serly
autor
15. sep 2023

@serly aby sme sa pochopili ten ex je z Čiech ja som. Otehotnela a 3 mesiaci tehotenstva odišiel o do mna išiel do.cz a o dieťa ani po narodený nejavil záujem a takže ja som dala otec neznámy načo je môjmu malému otec ktorý nejavil záujem ani počas tehotenstva a ani po narodení no maly ma už 4 mesiaci a začalo sa to vyhrážanim a vydieranim.ze chlapca mi zoberie lenže ja chcem dat zaprieť ocovstvo a to chcem povedať prvou ženou mal 2 deti ony sa skrátka rozišli a ta jeho žena si nasla priateľa a on tie deti vysudil naspäť ta jeho priateľka nepracovala a to pre súd stačilo ta jeho ex začala pracovať a potom jej ich vrátil ... takže tak

cacianka
15. sep 2023

@serly slovenské súdy dieťa do zahraničia len tak ľahko nevydaju. Tvoje dieťa má trvalý a obvyklý pobyt na Sk, ak by došlo k nejakému súdu, argumentujes že v 3. mesiaci ťa opustil, rok nejavil záujem , a teraz mu ide iba psychické týranie,vydieranie, nemá ozajstný záujem. Zaprieť môžeš ťažko, lebo v tom prípade ty vyvolas súdne konanie. Radšej ho blokuj, ignoruj.
Lebo on môže podať návrh o určenie otcovstva, súd nariadi skúmanie, testy Dna a tie keď potvrdia otcovstvo, otca dieťaťu zápisu do rl.
Posiela ti nejaké peniaze na dieta henten hrdina ?

serly
autor
15. sep 2023

@cacianka ahoj nie vôbec žiadne peniaze neposiela

januska12323
15. sep 2023

Nestresuj sa a vôbec s ním nekomunikuj. Právne dieťa otca nemá, keď je taký hrdina môže využiť služby súdu.

serly
autor
15. sep 2023

@januska12323 ešte sa chcem spýtať do 3 rokoch dieťaťa vtedy zaniká nárok na ocovstvo či ako.to je

cacianka
15. sep 2023

Lehota 3 roky platí, že domnely otec môže podať návrh na zapretie otcovstva, odkedy sa dozvedel že nie je otec. Necitujem presne.
Čo môžeš urobiť teraz ? Ak ťa najbližšie kontaktuje, povedz mu že podávame na súd návrh, aby ti zaplatil všetky náklady spojené s tehotenstvom, tzn. Všetky poplatky za poradne, kontroly, zubára, vitamíny, doplnky stravy, vyšetrenia nad rámec poisťovne, oblečenie a potreby pre tehotnú, poplatok za zazmluvneneho pôrodníka, cestovné náklady , ušlý zisk zo zamestnania, potom všetku výbavu a potreby pre dieťa, ako postieľka, komoda, prebaľovaci pult s komplet vybavením, vanička, perinky, 4x obliečky, 6x plachty, zavinovačka, komplet oblečenie od narodenia do 1 roku, vrátane 2x overaly, teplé zimné oblečenie, hygienické a kozmetické potreby, kočík, fusak na zimu, hojdacie kresielko, vajíčko, hrazdičku, 2x deka, plienky od narodenia doteraz, poplatky za zdravotnú starostlivosť nad rámec poistenia,
Nezabudni povedať že požiadas aj o príspevok na nevydatu, osamelu matku samoživiteľku, teba, čo máš nárok 2 roky od pôrodu ( to je ako výživné ) .
Budeš pýtať prídavky a daňový bonus z Českej republiky. Ja viem že niečo sú bludy, ale priprav si zoznam a začni mu ho čítať . Buď veľmi kľudná, slušná ale dôrazná. Na záver to zaklincuj, že on porušuje zákon, neplní si vyživovaciu povinnosť a podaš aj trestné oznámenie , kľudne ho budú vyšetrovať policajti v ČR lebo naši slovenskí majú medzinárodné dohovory, aj medzinárodné centrum pre právnu ochranu detí ho bude naháňať cez veľvyslanectvo, štátne, okresné aj mestské urady. Bububu mu treba spravit. Myslím že on vymaže z mobilu teba , geroj.
Potom ho zablokuj a kľud. Nech ide do 3x P.

serly
autor
16. sep 2023

@cacianka hehehe tak to si dala na pána ďakujem veľmi pekne

cacianka
16. sep 2023

@serly pozbieraj sa a s úsmevom mu pritakaj, ok , poriesime, zlatý tatko, a zablokuj ho. Vies čo je 3x p ?
Dovi dopo dopi.. 🤪