Zili sme u jeho rodicou 4 roky narodila sa nam dcera nikdy to nebolo nim ružové on si po pol roku nasiel pracu odisli sme do podnájmu tam som sa sama starala o malu on bol stale v praci o malu sa nestaral vobec takto sme fungovali rok stale sa stazoval aby som isla do prace našla som si pracu v rakusku on siel z malou byvat k rodičom mama mu zo zaciatku pomahala po 3 tyzdnoch som prisla stale ma upodozrieval nadaval a nervacil po 2 tyzdnoch volna som isla spať rozhodla som sa ze je medzy nami koniec nevedel to pochopit a teraz sa mi vyhráža ze mu malu prisudia ze som opustila dieta mala bude mat 2 roky chcem ju mat kazde 3 tyzdne na dva tyzdne neda sa s nim dohodnut ze malu uz neuvidím ja zijem u svojich rodicou nemozem ostat bez penazi doma a ked mi ju prisudia nedovolil by mi snou vycestovat do rakuska bola som zodpovedna matka dieta som sa vzorne starala nemate podobny prípad alebo ako ziskam tu striedavu starostlivosť ako a co musim spravit aby som o nu neprišla je jedina moznost vratit sa trvalo na sk? Podotikam priatel ma mlátil pravidelne zlomene ruky rozbita hlava otras mozgu bol nervak a argumentuje tym ze uz sa po 2 mesiacoch zmenil a nehovoriac o tom ze fajci marihuanu co a ako mam urobit som zufala o dieta nechcem navzdy prísť a nemozem si dovolit zit z 250 euro mesačne
@veronikazs a popracuj na gramatike. Nedá sa to čítať...
...no tiež si myslím, že toto by chcelo právnika, ten by Ti určite vedel pomôcť, resp. poradiť čo ďalej, hoci zadarmo to nebude. Sama to budeš mať ťažké... Vieš tie jeho násilnícke sklony nejako dokázať? Máš potvrdenie od lekára alebo nejakých svedkov, príp. udala si ho niekedy polícii? Toto všetko by Ti mohlo na súde pomôcť. Okrem toho, odcestovanie za prácou ešte neznamená opustenie či nestaranie sa o dieťa. Aj to sa dá obhájiť, že to robíš pre dieťa, a momentálne iná možnosť ako Rakúsko nebola. A ináč, Tvoji rodičia by Ti s malou nepomohli, kým budeš vonku? Ja by som tam dieťa nenechala, darmo že je to jej otec... podľa toho čo píšeš je to násilník a psychopat, čo keď ublíži aj jej? Zváž to... držím palce 🙂
Ja by som nikdy neodisla od tak maleho dietata na 3 tyzdne a pravidelne. Ked bol takyto tyran si nemala problem mu dceru nechat na tych par tyzdnov? Muz ma byt hlavny zivitel rodiny, on mal ist do RAkuska, a ked ina moznost nebola, najprv by som sa rozviedla, nechala si zverit dieta do opatery a potom by som hladala pracu aj ked v Rakusku s pomocou rodicov.
To si mala "pravidelne zlomené ruky, otrasy mozgu,... " a popritom si dokázala chodiť do práce v Rakúsku a starať sa o dieťa? Alebo píšeš ešte o období pred narodením malej - tak to zasa nechápem, čo ťa viedlo k tomu s ním bývať a splodiť s takým zverom dieťa.
Komu niet rady tomu niet pomoci. Čisté zúfalstvo - nielen tvoja gramatika a spôsob vyjadrovania, ale celý tento príbeh.
Tvoj problém je tak hlboký a komplexný, že žiadna rada na tomto fóre ťa nielenže nezachráni ale ani len neovplyvní.
tak na striedavku hlavne musia byt rodicia natolko rozumovo a citovo vyspely aby to dieta netrpelo. zial u vas dvoch silno pochybujem, neber to prosim v zlom.
predpokladam, ze nie ste manzelia. urcite si podaj o zverenie dietatka do osobnej starostlivosti a pokus sa najst si pracu tu na SK. ak nie no ja neviem ale ako si predstavujes vychovu dcerky ked budes kazdy mesiac 3 tyzdne prec< tak potom si aj najdi pracu v At ale na iny prac. pomer, tak aby si mohla byt s malou co najviac. Tvoji rodicia pracuju? pomohli by ti?
a skus sa obratit na pravnika, su aj centra co poskytuju poradenstvo bezplatne alebo teda prihliadaju na obcanov v hm. nudzi
jedine dobreho pravnika si najdi,ten Ti pomoze dosiahnut co potrebujes. To fyzicke nasilie mas zdokumentovane?Plus bolo nahlasene na policii,v nemocnici atd.? ak nie,tak je to nepouzitelne v evidencii na sude. Cize on sa bude branit,ze jt to slovo proti slovu. Mozu to este dosvedcit svedkovia,ale boh vie co vytiahne on. Takze preto zase toho dobreho pravnika.