Ex odmieta platiť výživné na môj účet

10. okt 2023

Dobry den,mam otazku,ex partner odmieta odosielat vyzivne na moj ucet,da sa to riesit tak ze by to platil napr socialke a oni nasledne posielali mne?

elenka.k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
10. okt 2023

ak odmieta, respektíve nezasiela € , daj ho na súd 👍
neviem ti odpovedať, či je taká možnosť, ako sa pýtaš

korylan
10. okt 2023

Na aký účet posiela?

anjelicek26
10. okt 2023

Ze odmieta... exekutor mu to bude stahovat s platu len taky fukot cez zamestnavatela...

alenah31
10. okt 2023

má v rozsudku uvedené, že výživné k rukám matky má byť zasielané na účet? Pokiaľ nemá - môže to zasielať spôsobom aký si vyberie - čiže napr. kľudne aj poštovou poukážkou - ale na tvoje meno - čiže k rukám matky. Pokiaľ ho neposiela vôbec - nečakaj rieš to cez exekútora.

deti95060810
10. okt 2023

nie, tak sa to nedá...

mk22
10. okt 2023

Co mate v rozsudku uvedené?
Ak nejaký dátum.. K rukám matky, skopíruj mu to do sms, doplň ze ho vyzyvas, nech rozhodnutie súdu akceptuje..inak oslovis exekútora.
Nemôže si sám rozhodovať, čo chce a ako chce.

tehotna40
10. okt 2023

Určite sa to tak nedá, socialka nieje sprostredkovatel výživného. Záleží akým spôsobom platí. Presne ako píšu vyššie ak nieje v rozsudku ze na účet môže platiť aj poukazkou. Ak ti platí v hotovosti ,je idiot, lebo o tom nemá doklad a môžeš ho udať. Slovo proti slovu, poznala som takú, čo to urobila a dostala ešte aj výživné spätne a panko si trieskal hlavu aký bol sprostý.

autor
10. okt 2023

@korylan nikam

autor
10. okt 2023

@alenah31 on to jednoducho nechce mne davat ani zasielat

autor
10. okt 2023

@mk22 toto som uz urobila viackrat,zablokoval a neviem s nim komunikovat

mondolina
10. okt 2023

čo máš napísané v rozsudku?

mk22
10. okt 2023

Ženy sa pýtajú, čo máš uvedené v rozsudku?

trema
10. okt 2023

A komu to chce davat, ked nie tebe?

kitycat
10. okt 2023

Joj, zese muz s ublizenym egom

A ty adekvatne odpovedaj, sa nedivim ze s tebou zameta ked nevies info napisat...

jaskolka
10. okt 2023

A čo s tým má akože sociálka? On je otec a je povinný platiť na dieťa. Kde by to chcel posielať? Ci si akože pánko predstavuje, ze on to pošle na nejaký účet úradu, a tam bude nejaká pani to sledovať a prepošle to tebe? 🙈🙈
Keď raz ma v rozsudku, ze "k rukám matky" tak to znamená ze k rukám matky. Ci už na tvoj účet alebo šekom.
A keď on nechce, nebude, nepošle, dat ho na súd, ze si neplní vyzivovaciu povinnosť. To nie je, ze on si myslí, ze nechce proste posielat tebe, tak bude inému a on to bude dávať tebe.. Však to smiešne už len znie, nie aby to aj bolo reálne 🙈

alenah31
10. okt 2023

no tak to má ale chlapec smolu...pri maloletom dieťati ide výživné do rúk matke - či sa mu to páči alebo nie. Je jedno akým spôsobom - pokiaľ si túto povinnosť neplní obráť sa na exekútora. Alebo mu navrhni, nech si nechá dobrovoľne v práci robiť zrážku zo mzdy v sume výživného na tvoj účet - a má pokoj. Platiť ale musí - zrejme ďalší čo si myslí, že za jeho výživné matka vedie bujarý život plný zábavy🙈

autor
10. okt 2023

@alenah31 presne to si mysli,pritom su mu aj navrhla,ze nech v tej sume jej nieco zaplati v skole,pripadne nakupi,ale ani tak ani tak

autor
10. okt 2023

@mondolina nevsimla som si,uvedene je k rukam matky samozrejme.

autor
10. okt 2023

@kitycat a kde som neodpovedala a nedala info???

mondolina
10. okt 2023

tak sa s ním nenaťahuj, exekútor a ten mu to vysvetlí

tehotna40
10. okt 2023

Autorka v tom prípade ho udaj, ak to máš v rozsudku. Vôbec by som sa s nim nepárala. Deti robiť ano, platiť nie.

danica2711
10. okt 2023

tak nie že ti nechce platiť na účet, on nechce platiť vôbec. Exekútor, na čo čakáš?!

simca06022011
10. okt 2023

normlane exekutor, vysvetlia mu ako sa plati vyzivne, vobec sa nezaoiberaj komunikaciou s nim, ak je takyto. Ziadne zjednavanie, co ma zaplatit atd, ma ti poslat penaize a vybavene. Ked nie, tak uz su na to "organy" co si poradia za teba s tym...

menopriezviska
14. nov 2023

Dobry den. V prvom rade trebs najst dobreho pravnika a ten Vas nasmeruje a vsetko potrebne vykona. Ak na pravnika nemate fincie treba ist na odbor socialnej prace tam je osoba na dane urcena a pomoze Vam. Dnes je uz kopec moznosti napr exekucia, zadrzanie VP, a uplne posledne je vazenie.

autor
14. nov 2023

@menopriezviska uz som navstivila exekutora a nech teda jedna s nim milostivy