Ex nám zakazuje kontakt s chlapcom

19. aug 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať pár otázok 🙂

Môj muz ma 9 ročne dieťa s druhou partnerkou žijú ale v nórsku on jej podpísal výjazd pre malého lebo sa mu kadejako vyhrážala. Sú tam už cca 2 roky keďže tam chodí do školy a ma kamaratov, je nám jasne že už ho odtiaľ nedostaneme naspat čo mi je luto pretože chodia pravidelne každé 3 mesiace na Slovensko a ona nám ho nechce ukazat. Keď mu zavolame že prečo sa neozval keď tu bol povie že mama zakázala… neukáže ho dokonca ani svokre vidíme ho teda raz za rok aj to len zhodou náhod. Dá sa s tým niečo robiť? Keď ju aj dame na súd a náhodou pôjde vypovedať on sám za seba tak ho určite zmanipuluje aby vypovedal že s nami nechce byt atd. Pritom mu tam aj posielame balíky a ona ešte naschval skryje od koho balík je akože sme mu my nič neposlali. Raz muz poslal neskorsie o jeden deň výživné a to už písala a vyhrážala sa… okrem toho si pyta peniaze na vylet že idu trajektom poslali sme 400€ a keď sme sa ho pytali že ako bolo povedal že nikde nebol. Berie mu telefon aby s nami nemohol volať vyslovene mu to zakázala potom keď si uvedomí že to asi nie je v poriadku tak pošle aj jeho fotky. Raz za rok pošle aj fotky aj napise že prídu na Slovensko asi aby sa mala čím obrániť na sude že my sme ti zli a vsetko si vymýšľame…Čo sa s tým dá robiť? Dá sa povyhrazat že ak budete takáto tak sa zruší výživné? Alebo to dať rovno na súd? Navyše v škole ma ako cudzinec všetko zadarmo a plat tam ma minimálne 3000€ takze neviem kam tie peniaze dáva. My platíme 150€ výživné.

vyrovnanaosoba
19. aug 2024

Všetko sa sa súdne poriešiť. Ak dal ex súhlas k vycestovaniu určite majú aj dohodnuté ako bude prebiehať styk. Ak nie, treba dat návrh. Môže to byť tak, cez letné prázdniny môže byť s otcom.
Platila by som len súdom určené výživné, nič viac. Kým sa zvyšok neporiesi.

damian85
19. aug 2024

Iba súdne. Že odišla a muž s tým súhlasil je ok ( aj keď to bolo z jeho strany veľmi hlúpe ). Neviem čim sa mu mohla vyhrážať , ak má v sebe aspoň kúsok právnej znalosti mal by vedieť , že dieťa žiaden z rodičov nevlastní . Takže na súd - úprava styku . Jednoducho tak to bude súdom dané a ona to bude musieť dodržiavať ( napríklad prázdniny v réžii otca )Vo výživnom by malo byť zarátané všetko , takže ak posielate niečo navyše je to len vaša dobrota alebo hlúposť . Výživné platiť musí či dieta vidí alebo nie , tak je to na Slovensku dané . Jednoducho presne stanovené dni - nie keď ona bude chcieť ale vtedy kedy bude musieť. Do úpravy styku by som zakomponoval tieto cesty hradí matka ( prekážka vznikla na jej strane odsťahovaním ).

luccija
19. aug 2024

Keď súhlasil s vycestovaním mohol s tým rátať, že to tak skončí.Dala by som to na súd, že chce s ním tráviť prázdniny...a teda poslať len výživné aké má určené.To, že tam má všetko zadarmo ako cudzinec vôbec nemusí byť pravda a, že má vyssi plat veď v pohode, ale aj služby drahé, strava...ty nerieš jej plat.
No spravil chybu ona sa mu nemala čo vyhrážať, keď jej to nepodpíše tým podpisom svojim spôsobom prišiel o syna.To, že chodia na SK a nemôže ho vidieť je svinstvo...alebo telefonovať.Najst si právnika a sud