ahojte moj byvalý partner sa rozhodol prispievat na dceru nie 117eur ako mu bolo pridelene sudom ale len 20eur!!!!!5rokov som sa snim sudila už mu hrozilo tento rok aj basa ale zaplatil celu dlžnu sumu a takto sa to opakuje každý rok najprv sud a až potom zaplati!!!no teraz mu dal niekto rozumy a plati my len 20eur už tri mesiace a neviem ako mam postupovat a načo mam vlastne pravo!!!!mam vobec nejake možnosti?mam znova podat trestne oznamenie a exekutorke?dakujem za všetky dobre rady
@lola31774 v prvom rade exekutor - aj ked jeden mesiac co i len jeden den nezaplati, ci nezaplati celu ciastku na druhy den utekaj k exekutorovi - nepotrebujes nic, len sudne rozhodnutie 🙂
potom ries trestne oznamenie....
vysvetli ex. ze ak ho neprestane bavit neplnit si svoju povinnost tak bude kazdy mesiac platit navyse aj trovy exekutora pokial sa neumudri.
k exekutorovi mozes podat ziadost hned ako meska ci nezaplati celu ciastku, nemusis cakat ani dva dni - sudne rozhodnutie o vyzivnom je exekucnym titulom.
Da sa vybaviť náhradné výživné, aj ja ho mám
mne nedaju nahradne výživne lebo žijem s partnerom a oni posudzuju aj jeho prijem tak nemam narok
@katarinamarkova dobre si zvaž taketo rady..ani nevieš ako to je a ake su v tom ine veci..vela žien pozna situaciu a potom ju takto zneuživa a nehladi na to že deti môžu mat viac od otca,lebo to exekučne je pekne draha vec..nie som na strane ani jedneho..ale ak je marod,či ma mom.problem tak toto je len zakernost
@wolf1 ja som si svoju radu velmi dobre zvazila a stojim si za nou!
- ta zena taha od chlapa vyzivne 5 rokov!!! ak je niekto chory, al. ma docasne zlu situaciu tak nech poda navrh na sud o znizenie vyzivneho!
a to dieta je otec povinny zivit ci je pn ci nie je pn.....sorry ale 20€? a ked ochorie mamicka a rozhodne sa ze dietatu da len dalsich 20€?
stale si stojim za svojim, ked raz niekto dieta ma, ma sa on starat! je uplne jedno ci je pn, ci nie je pn, ci ma aktualne tazku situaciu ci nie....to dieta potrebuje z niecoho zit!
a je mi uplne jedno ci tuto radu davam zene co sa o dieta stara, alebo otcovi, co sa stara o dieta a jeho nezodpovedna ex serie na dieta a jeho potreby. tato rada je urcena vseobecne vsetkym rodicom, ktorych ex je nezodpovedny otec, matka!
@wolf1 ..... 😠 😠 😠 ....tak uvedomuješ si vôbec , že 20 eur je len poplatok v školke a strava tam stojí cca 27 ???????......a čo strava doma......vieš ked neplatí otec, tak tresné sa dá podať až po 3 mesiacoch..a ked doplatí, tak sa to hned zruší........čo by si povedal matke svojho dieťaťa , keby nedala dieťatu jesť čo i len týždeň?????.....ona totiť skončí v base hned , aj ked je chorá a nemá dať z čoho....... 😠 😠
@mirica snažil som sa poukazat,že ak je špekulant a hajzel,dobre mu tak..lenže dnes sa prave takyto človek ma lepšie a okašle matku a deti na sude,naopak chlap čo naozaj,ale naozaj momentalne pre zdr.stav či ine okolnosti nemože tolko platit to ma omnoho horšie ak ma ženu potvoru...čo kolko stoji dobre viem,viem čo stoja plienky,sunar,oblečko a blb bla...sam so to kupoval.Zhodneme sa azda v tom že plat na svk je smiešny a na deti aby mohli normalne žit cca na jedno 300eu..ale to musis mat ako žena plat 1000 a chlap rovnako...ale plat my tu neporiešime.Pochop ma ja nie som proti mamičkam..som proti mamičkam ktore sa nespravaju ferovo a tu sa chodia stažovat komunite fem.žien ktore radia ako ešte viac udupat otca deti.Ja dobre o tomto viem...a čo s jedna o doč.zniženie vyž.na deti to je bez šance..rovnako to viem a mal som k tomu zavažne dovody a to som vždy daval detom čo bolo treba.Vždy je to o dvoch ludoch..môžem o tychto veciach pisat knihu..nestrannu,nezaujatu...nemam rad nespravodlivost jak na ženach tak na mužoch a ver že som si toho zažil dost od človeka a jeho rodiny aby som vedel ako sa dokaže partne spravat ked ma zverene deti...takže svetu mier a hlavne neodsudzujte každeho muža ak si mamička chce sem prist po radu.Osobne par ich tu poznam a verte mi že by ste ich ani nepozdravili...ale stažovat sa dokažu.Dlho som na Koniku nebol a par dievčat ma tu pozna..ale stiahol som sa prave pre taketo veci..a poučil sa.Ale čo sa tyka tej knihy to je fakt...dam vam vediet.Treba mi pohladat vydavatela...každej dobrej mamičke a oteckovi držim palce a nerozvadzajte sa..pre hluposti. 🙂
@wolf1 .....ale tak ako ty nie si proti všetkým mamičkám,ale len tým , ktoré sa nesprávajú fér......rovnako ani ja nie som proti otcom , ktorý sa správajú fér. a v takomto prípade mi to teda fer nepríde , ale len ako riadna vypočítavosť. Ty máš jednu skúsenosť a ja tiež. A ako matka ti poviem, že som musela uživiť deti a na tie tri malé som cez rok dostávala len 30 eur .....tak v tomto smere u mna nepochodí žiaden rodič, a ak napíše rodič, ku ktorému sa takto správa ten druhý, snažím sa poradiť.
každý tu píše , že peniaze nie sú všetko, ale ja som zažila zúfalstvo, ked nemáš dať dieťaťu z čoho....a ich ocko si prišiel v nových značkových veciach a skonštatoval "máš čo si chcela, mala si držať hubu"
a to ti poviem, že sa tak povodne nesprával.....najprv prispieval normálne , a aj sa normálne správal k deťom.....dovtedy kým nezistil, že sa k nemu definitívne nevrátim(celý ten čas býval s milenkou, ktorú mal aj pred rozchodom)....potom sa obrátil o 180 supnov, a vedela by som tiež napísať knihu o tom.....
napriek tomu ,aj ked neuveríš, som zástancom striedavej starostlivosti....aj som ju otcovi ponúkla hned na prvom pojednávaní.....a stále verím, že sa to raz utrasie , a bude rovnako dobrým otcom, ako bol ked s nimi bol na materskej.......ja mám totiž chlapcov, a stále si myslím, že v určitom období dospievania je pre nich otec ešte dôležitejší než matka......a v každom veku deti potrebujú intenzívny kontakt s oboma rodičmi.......len zrejme deti ešte musia počkať, kým ho prejde urazenosť,,,,
@mirica pekne si to napisala.Prave na tuto vec som poukazoval...3deti je krasna vec,starat sa o ne a čiastočne nahradit všetko o čo prišli je tažke.Otazka penazi na SVK to je tema na zasmietie.Všetko je to len o ludoch.Ty si mala ak to chapem 30eu mesačne tj.360 ročne..je mam na 2 male 260 tj 3120eu..uprimne mala si to tažke..a uprimne ak by som mohol dam aj 500 aj 1000 lebo ich mam rad.A uprimne..ak platim chcem sa stretavat s detmi,ak platim chcem ist na výlet,ak platim chcem aby sa nebali mi odpovedat,aby mi nevraveli UJO,žE ICH CHCEM UKRADNUT apd.Čím lepšie sa partner k druhemu sprava tym viac doplaca pri rozpade manželstva...bohožial a dnes viem ža chvalabohu sa môžem pozriet do zrkadla a viem že KARMA je svina...a ver aj ty.Ak sa takto chova raz mu bude v jeho živote niečo podstatne chybat.No a ja dufam že ma tu opät niekto najde a bude to predkladat sudu že akože ohovaram.Som rovnako za striedavku...ale u mna to nejde...ver mi mam dost času študovat veci ktore som nebral v uvahu a viem že lož ma kratke nohy a všetko dobre či zle sa vrati každemu..aj tebe aj jemu..LEN TO TROSKU TRVA..že? 🙂 aj cez všetko zle mam rad svoju ešte ženu a stale sa snažim jej ukazat že neh sa nenechava vtahovat do intrig,zakernosti...zaleži mi na nej lebo ona bude deti vychovavat a to čo je v nej budu dostavat aj naše deti..len je to ako hrach na stenu hadzat..to že ju nezaujimam dobre..fajn.Ale to neni len o tom pošli love a čaves...ani ti nepoviem čo ma stoji EXEK.utor...a čo všetko deti za to mohli mat...takže rozum a vôla..hm.Občas sa ozvi...že ako dalej.Držim Vam palce...a už sa nepopal 😉
@lola31774 je tu skupna právnikov na MK. Alebo napíš na HNonline.sk Tam nájdeš poradňa. Odpovedajú na otázky čitateľov.