milé mamičky poradte .Rozvádzam sa vyše roka malá je so mnou sme od byvaleho 160km preč lebo nás ohrozoval a vyhražal sa že mi zobere malú .Ja mám priatela s ktorym žijeme ako rodina aj on ma synčeka z Prveho manželstva . Najväčši problém je to že môj manžel / viac svokra ho hucká na to / chce malú do svojej starostlivosti mali sme už aj pedopsychologicke vyšetrenie kde znalkyna odporučila malu do mojej starostlivosti malá ma 6rokov nabudúci rok ide do školy no a problém je v tom podal na mna trestne oznamenie vraj mala nema slušne prostredie , vraj ju bijeme a musi posluchat len môjho priatela . Bojím sa čo si vymyslí ešte lebo to nie je pravda mala prosperuje je usmievava milá a slušná už pred rokom boli kuratorky na šetrenie a pochvalili nas ako mame pekne v byte aj že sa starame čo mám robit bojím sa aby si zase niečo nevymyslel prekruca malej slová napr. že malá mu povie že mala trest nemohla sa hrat na počitači ale sme si spolu kreslili lebo si pohadzala veci zo školky a nechcela si poriadit a on napisal že ja ju nutim upratovat že je u nas ako služka a pod ....ďakujem za rady inak kuratorky vedia že mam s nim mojim manželom neustale problemy
Presne ako pise jajka71 priprav sa poriadne a na vsetko
tak, zrejme ta cakaju problemy, no pokial si mala kuratorky u seba na kontrole a kontrola dopadla dobre, nemas sa coho bat, v prvom rade by som toto vyhrazanie sa napadla na policii, co uz asi nie je realne, ale keby si mala papier, je to lepsie, dalsia vec, co sa tyka toho, ze ho matka motivuje k tomu, aby si vzal malu do starostlivosti, to je zrejme jej pomsta za to, ze si opustila jej "dokonaleho" syna, to je relativne bezna reakcia matiek....
dalsia vec je to, ze pokial mate podane o rozvod a bude sa konat pojednavanie, musis sa nan riadne pripravit, pripravit si vsetky dokazy o tom, ako to bolo vo vasej spolocnej domacnosti, skus si na pojednavanie zavolat svedkov, alebo ich cestne vyhlasenia, ako to u vas realne je, napriklad susedov, ucitelku zo skolky a pod🙂
dalsia vec, priprav sa na velmi osobne otazky, lebo sa budu riesit uplne vsetky veci a vsetko bude otocene tak, aby sa zistilo kto hovori pravdu a kto si ju prisposobuje:(
toto, ze veci prekruca, co mala povie je aj formou jeho psychickeho tlaku na teba, aby si polavila, teraz sa bude snazit zrejme malu si "kupit" v svoj prospech, naslubuje jej vsetko, len aby chcela byt s nim, na to sa treba tiez svojim sposobom pripravit