Dvaja otcovia - súd a testy DNA

dada1257
8. feb 2021

Zdravím chcela som sa opýtať či sa tu nájde niekto kto mal podobnú situáciu a vedel by mi poradiť. Žiadam o radu nie o morálne pohoršovanie sa. 🙂 Pred tehotenstvom som sa stretávala s jedným kamošom a používali sme antiku Pharmatex čipky. No čo čert nechcel o par dni som spoznala niekoho iného bol to divoký večer a skončilo to v posteli pri nechranenom styku. Po necelom mesiaci som zistila že som tehotná. Dieťatko som si nechala no nie som si ista ktorý je otec. Samozrejme že o tehotenstve vedeli a odmietali ho. Obaja so mnou nekomunikuju aj napriek pokusom z mojej strany. Odstahovala som sa do ineho mesta este pocas tehotenstva a viac ich uz nestretla. Tu prichadza na rad moja otazka. Stalo sa niektorej z vas ze ste na súde oznacili nesprávneho otca? Myslím pri určení testov Dna keďže mi je jasme že bez nich to nepôjde. Nechcem aby vedeli o sebe. Tak to nechcem riešiť naraz. Chcela by som vediet ako prebieha sud. Či sociálne a aj súd skumaju za akých okolnosti sme sa stretli či sme spolu byvali a pod.Koľko za čo budem platiť?Na potenciálnych otcov mam len mena telefon a to je vsetko aktuálnu adresu neviem keďže sa medzi tým stahovali. Aké sú poplatky a teda čo reálne mi hrozí ak mnou určený otec nebude správny.

aneta129
9. feb 2021

Ajaaaaj... A na koho sa ti bábätko podoba viac na otec c. 1 alebo otec c. 2 ? Ci to ešte si tehotná, ešte nevieš ? Tak keď das dobrý typ, všetko bude platiť on 🙃

janka_266
9. feb 2021

@dada1257 keď splníte podmienky a požiadate, tak vás súd od poplatkov oslobodí, rovnako tak ak nemáte peniaze by som kontaktovala centrum právnej pomoci a oni Vám s návrhom pomôžu.

petulda333
9. feb 2021

Poradit v tomto neviem, ale si si ista, ze chces urcit otca? Ak sa obaja zriekli, resp ako pises odmietli to, nebude ti lepsie bez otca? Ja viem, peniaze, ale aby nakoniec ti viac nerobil problemy

majkeel
9. feb 2021

Je to tazke. Je v ich vlastnom zaujme, aby sli na testy a poznali, ci su otcom dietata. A antikoncepcia, ci nie, kazda moze zlyhat. Nemali mat sex, ak s tym nerataju.
Na druhej strane, co si budu mysliet o tebe, si asi zaramovat nedas. Kto ani nevie, kto je otcom jeho dietata a spal s dvomi naraz, mohol kludne spat aj s desiatimi, len to nechce potencionalnemu otcovi povedat ... Tak to budu brat.
A uz z toho, ze budes chciet urcit otcovstvo, je jasne, ze nevies, kto je otcom ... A nechat niekoho platit cely zivot a dieta nemusi byt ani jeho, to uz je zase na tvojom svedomi a tom, ze ak sa mu to dieta nebude podobat, tak si da raz urobit otcovstvo sam. A potom bude z toho to dieta na maderu, ked zisti, ze ocko nie je jeho ocko a zrazu ho nechce.
Vacsiu pravdepodobnost na otcovstvo ma asi ten, s ktorym si spala bez ochrany.

majkeel
9. feb 2021

Daj spravit test iba jednemu, toho s vacsou pravdepodobnostou. Ak test urci, ci je, alebo nie je otcom, tak uz je vsetko jasne, kto je otec z tych dvoch. Ak ich bolo este viac, musis ist postupne a eliminovat otcov testami jedneho po druhom vyberovou metodou, kym na konci nenajdes spravneho. 🙂

pininka1
9. feb 2021

@dada1257 presne ako pisu predomnou, oznacila by som toho po burlivej noci, kedze to bolo nechranene a ked testy ukazu ze to nebol, tak je to jasne.

syslik81
9. feb 2021

rozhodne na testy -nie kvoly peniazom -na tom nezbohatnes ale aby dieta vedelo kto je jeho otec-ma na to pravo ... od otca by som nic nechcela dota si vychovala ale az sa ti to male bde pozerat do oci a pytat sa kto je otcom aby si vedela odpovedat... a nikdy nevies v buducnosti co nebudes potrebovat otca po zdravotnej stranke ak by sa nedajboze nieco dietatu prihodilo ...

kikulienka94
9. feb 2021

@dada1257 len toľko, že si nemyslím, aby sa z DNA zle určil otec dieťaťa - na to by dotyční museli byť dvojičky
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/files/Občan...

dada1257
autor
9. feb 2021

Zhrniem to vsetko do jednej odpovede. Potenciálny otcovia su dvaja ako som písala v úvode. Samozrejme že chcem riešiť testy. Len ma zaujímalo že či nebudem mať z toho dáky postih ak v navrhu uvediem že otcom dietata je otec2 a nakoniec sa zisti že otcom nieje. A teda chcela som vedieť či sa za niečo platí keď podám návrh na súd. Jasné že to nerobím pre výživné tých pár eur ma z biedy nevytiahne ako sa hovorí. No ak náhodou bude treba a dieta bude chcieť vedieť tak nech to máme vyriešené.

petulda333
9. feb 2021

@dada1257 a nebolo by jednoduchsie to riesit s nimi? Akurat, ze asi sa cvaka za testy

dada1257
autor
9. feb 2021

@petulda333 samozrejme že som skúšala aj túto možnosť no odmietajú ísť na testy. Takže zostáva len táto možnosť.

banderaska29
9. feb 2021

nepamatáš si, počas styku s ktorým Ti vychádzala Ovulácia ? stále si nenapísala, či už je na svete a či sa bábätko na niektorého z nich podobá 🙂

pininka1
9. feb 2021

@dada1257 nam na vyske vravel jeden sudca co nas ucil, ze mali pripad,kedy zena udala kto ma byt otec, sud nariadil testy a nebol to on, tak zadala druhe meno, tiez to nebol on, otcom bolo az cislo 3. Takze myslim ze aj s tymto uz maju skusenosti.

ivca88
9. feb 2021

Známej sa stalo že sa rozisla s priateľom a hneď bola s druhým.
Po narodení dieťaťa si objednali testy DNA. Bývalí priateľ prišiel, vzorky odobrali spolu a spolu to zaniesli na poštu, aby bolo jasné, že tam nedošlo k výmene.
Keď jej prišli výsledky, tak videli že otec je ten "nový".. ten po nej ani testy nechcel. Pokiaľ viem tak jej posiela peniaze ale pod podmienkou, že nebude zapísaný v Rodnom liste..

Ak sa ti neozýva ani jeden, tak napíš tomu čo spal s tebou v čase ovulácie, že to ideš dať na súd. Ak sa mu nechcú platiť poplatky, a nechce byť zapísaný oficiálne ako otec, tak nech príde na testy a dohodnete sa mimosúdne na nejakom výživnom.

Jediný háčik tam je, že potom to dieťa nebude asi dediť, keby on umrie, ale takéto veci sa daju doriešiť aj keď už bude dieťa dospelé.
Keďže je to jeho dieťa, tak má mať rovnaký životný štandard ako jeho rodičia a časom má právo na dedičstvo.

dada1257
autor
9. feb 2021

@banderaska29 ano bábätko je na svete a keby sa podoba tak nezvažujem možnosť že by to na súde nevyšlo... 🙂 Podobá sa veľmi na mňa. A keďže aj oni majú rovnakú farbu vlasov a aj oči tak je to na ťažko. :(