Druhá strana neprevzala rozsudok. Kedy bude právoplatný?

ewinah
12. nov 2013

prosim vas neviete mi poedat kedy nadobudne pravoplatnost rozsudku ak to druha strana neprevezme ??

gabika2206
12. nov 2013

Ak sud vyda rozsudok ,automaticky myslim 15 dni od dorucenia nadobuda rozsudok pravoplatnost , ktory si musis ist oznacit na sud a ci to prevezme druha strana ,Ta nemusi trapit no ked to prevezme a nahodou sa odvola ,taktiez Ti to bude oznamene

maznacik007
12. nov 2013

@ewinah u nas to trvalo takto sud bol 16.10. a pravoplatnost 8.12. nez spisali rozsudok slo to do posty potom to je 18 dni na poste vrati sa to na sud caka sa 15 dni ci sa neodvola a potom to mas pravoplatne.

gabika2206
12. nov 2013

@maznacik007 vlastne ano ,sa ospravedlnujem ,az po 18 dnoch ,sa caka dalsich 15 ,len neviem ci sa moze odvolat ked nepreberie rozsudok 🙂

ewinah
autor
12. nov 2013

No sak to lebo mne uz preslo tych 15 dni ale nedali mi to lebo ze asi to neprevzala druha strana

ewinah
autor
12. nov 2013

@gabika2206 mne bolo na sude povedane ze to musi prevziat druha strana

nasta55
13. nov 2013

@ewinah takze zasielka je ulozena na poste 18 dni, ked si ju nepreberie tak sa povazuje za prebratu. No a ak do 15 dni neda odvolanie od tych 18-tich dni, rozsudok je pravoplatny. To by mohol robit kazdy naschval, ze si nepreberi zasielku.

nasta55
13. nov 2013

@ewinah tak to je riadna hovadina, ze musi prevziat, to je jeho vec ci si prevezme alebo nie.

nasta55
13. nov 2013

@ewinah nedaj sa odbit, lebo tam robia fakt niekedy ani nechcem povedat co 🙂

ewinah
autor
13. nov 2013

Dakujem za rady 🙂

beech
13. nov 2013

ja som si prevzala a Ex si ževraj neprevzal rozhodnutie o výživnom tak mi neplatil výživné udala som ho na polícii po 3 mesiacoch a tam ich netrápilo či on si prevzal alebo neprevzal rozsudok,ja som rozhodnutie mala a to je podstatné!takáto zásielka sa považuje za prevzatú!nedaj sa určite máš mať svoje rozhodnutie vo svojich rukách a on či ho bude mať je jeho vec!