Drogovo závislý otec

101sofia
22. okt 2023

Ahojte mamičky potrebujem poradiť s ex partnerom máme 6r dieťa ktoré otca samozrejme zbožňuje ale on je závislý na pervitine a je to stále horšie. V prítomnosti dcéry sa vyjadruje vulgárne na moju adresu a keď je u neho nedáva ju ani do škôlky čo je už povinné nakoľko je predskolacka.Naposledy keď som povedala, že si po ňu prídem mi ju odmietol dať. Na výživu neprispieva skoro vôbec. Viem, že sa stretáva s partiou ktorá užíva drogy a to aj v čase keď je dcéra u neho. Keď podám žiadosť na súd bude sa to ešte ťahať dlho a mám aj obavu, že s jeho psychikou by bol schopný ublížiť aj dcére len aby ublížil mne. Bol už aj v podmienke za drogy za volantom. Ako by ste postupovali. Myslíte, že môžem ísť aj cez políciu? Ďakujem za radu.

daniela2202
22. okt 2023

@101sofia určite polícia, drogovo závislý a dieťa ? .... v žiadnom prípade 👎

janinah
22. okt 2023

Čudujem sa,že si to už dávno neriešila,drogovo závislý zrejme nie je len týždeň....

101sofia
autor
22. okt 2023

@janinah to nie z mojej strany bola snaha dostať ho na liečenie ale bohužiaľ neúspešná.

dadis
22. okt 2023

@101sofia Treba dat na sud predbezne opatrenie - zverenie do tvojej starostlivosti - to bude rychlo. Zajdi na Upsvar, oni ti poradia

januska12323
22. okt 2023

Zverenie do tvojej starostlivosti, ideálne keby si vedela aj preukázať, že užíva drogy a je nebezpečné s ním nechať dieťa. Trvaj na stretávaní len v tvojej prítomnosti.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
101sofia
autor
22. okt 2023

@chodec15 bohužiaľ nikto to nemá na čele napísané.

chvostik1
22. okt 2023

@101sofia Nikto to nemá na čele napísané? Nebuď smiešna. Snáď si si dieťa neurobila z náhodnej jednorázovky. To, že na niečom fičí si musela vedieť. Pervitín tie je rekreačná droga, že si ju dám len sem tam a nikto mi na to nikdy nepríde.

Vážne nechápem ženy, ktoré dokážu dieťaťu zničiť život tým, že mu za otca vyberú feťáka alebo ožrana len preto, že mamičkám ten chlap v danom okamihu príde nenormálne sexy.

Choď na Upsvar, na oddelenie kurately a povedz im čo je vo veci. Oni ti tam pomôžu žiadosť o predbežné aj spísať ak si s tým nebudeš vedieť poradiť sama. Aj o akú formu stretávania sa otca s dieťaťom žiadať (v tomto prípade ak to inak nepôjde, tak najideálnejšie by bolo za prítomnosti matky). Uvidíš, čo ti poradia.

barbora0308
22. okt 2023

Zufala matka, ktora mozno spravila v minulosti chybu tym, ze si vybrala nevhodneho partnera si prisla pre radu, aby ochranila svoje dieta a vy mate potrebu ju zdrbat, za to co uz nezmeni nikto?
Nikto nie je dokonali, ani vy...vsetcia robime chyby, niekto vacsie, niekto mensie. Neviem, co tymto chcete aktualne dosiahnut, ci si iba dokazat, ze ste lepsi ako ona...🤷 co sa stalo uz nezmeni, ale stale moze zmenit buducnost k lepsiemu, co je principom tejto diskusie!
I ked poradit neviem, skusenosti chvalabohu nemam, autorke drzim palce, nech sa to vybavi, co najrychlensie 🤞.

mogaa
22. okt 2023

@101sofia a čo konkrétne chceš riešiť cez políciu? podať trestné oznámenie? alebo ich chceš zavolať keď dieťa bude s otcom? a čo potom? lebo ak nebude zjavne pod vplyvom drog, tak mu testy na drogy robiť nebudú.....a pokiaľ nebude mať u seba drogy, neurobia nič....ty ich môžeš zavolať len ak bude zjavne nadrogovaný a dieťa bude vtedy s ním....to že sa stretáva s niekým kto droguje nemusí znamenať vôbec nič....nestačí trestné oznámenie...tých môže byť aj 100, dôležité je čo bude políciou reálne zistené na mieste "činu"....teda či bude mať návykové látky u seba alebo bude pod ich vplyvom...sledovať ho pre takéto trestné oznámenie nebude nikto....

barbora0308
22. okt 2023

@barbora0308 *dokonalý

chvostik1
22. okt 2023

@barbora0308 Vieš ako sa chránia deti? Tým, že si ženy za otcov nevyberajú fetky, agresorov a iné trosky. A keď sa tak už nedajbože stane a chlap sa do pôrodu nepodrobí liečbe, tak ho ako otca neuvediem na RL môjho dieťaťa aby nemuselo ono platiť celý život za to, že ja som zlyhala ako matka v tomto smere na plnej čiare. Bavíme sa tu o človeku fičiacom na pervitíne!

Každá z nás jej tu poradila. Ty si každú zadrbala ale radu si jej nedala žiadnu.

barbora0308
22. okt 2023

@chvostik1 Takze rada cloveku, ktory spravil chybu v minulosti, ktoru chce napravit sa v tvojom ponimani dava v zmysle: Zlyhal si na plnej ciare, nechapem ta, znicila si zivot svojmu dietatu lebo si si vybrala muza fetaka, ktory ti asi prisiel sexy... ale inak, ked si uz dodrbala zivot sebe aj svojmu dietatu, tak mozes skusit toto. 👍
Radu si jej mozno dala, ale viacej si jej ublizila ako pomohla.

chvostik1
22. okt 2023

@barbora0308 vieš, ja by som na jej post ani nereagovala keby komentujúcemu na komentár ohľadne výberu otca nebola odpísala, že to nikto nemá napísané na čele. Hold, feťák to na čele napísané má. Je mi ľúto, že si vybrala to čo si vybrala, ale obhajovať svoj výber užívateľa ťažkých drog argumentom, že to nemá nikto napísané na čele mi príde veľmi cez čiaru.

olimuc
22. okt 2023

Fetak na pervitine bude na teste pozitivny (to ze vynecha 1 den je nic) cize smer upsvar zverenie do vylucnej starostlivosti + stretavanie len pod dohladom alebo uplne vypustit. Dokazy mas … ma uz podmienku a otec fetak je jej tak na 2 veci. Nesnaz sa ho zachranit. Je dospely … nechce jeho problem, nemiesaj sa do toho. … snaz sa aby to co najmenej poznacilo tvoje dieta.

ahhola
22. okt 2023

Prečo mu musíš umožniť styk, keď ti nedá ani vindru, donesie vám akurát hepatitídu a plostice. Od sťahuj sa niekam do ČR, dokým to s nim nechytí konečne riešenie.
Niet cesty späť, z tej pervitínovej. To dokáže mozno % smažiek. 👿

marca12
22. okt 2023

@januska12323 pise,ze ma zaznam,bol v podmienke,takze dokaz ma

cacianka
22. okt 2023

@barbora0308 zdieľam tvoje vyjadrenie.
Dieťa má 6r, otec v čase keď boli s autorkou, keď ho splodili , závislý byť ešte nemusel, prípadne to nebolo badateľné. Veď my čo máme rozum a aspoň trochu rozumieme závislostiam, vieme že závislosti sa rozvíjajú postupne, zavislaci vedia svoje stavy neskutočne maskovať, zatajovať, dokonca zvaľovať na iných.
Ale - zase morálka a periférne videnie prispievateliek.
Autorka sa pýta na niečo, ale slepice útočia a reagujú na niečo úplne iné. Je pravda, zo mohla to na partnerovi vidieť, ale aj nemusela, hlavná podstata príspevku však nie je o stave spred 6.rokov, ale o súčasnosti, ako môže riešiť ochranu dieťaťa pred toxickým človekom.

cacianka
22. okt 2023

@101sofia nič nepíšeš, čo už máš poriesene s biootcom dieťaťa. Či máš dcérku zverenu súdom, stanovenú výšku výživného, a termíny styku otca s dieťaťom.
Ak chces dobré rady a odpovede, napíš viac a lepšie.

barbora0308
22. okt 2023

@cacianka Ved prave, ide tu o blaho dietata. Tym, ze sa jej tu ludia posnazia este viacej podkopat sebavedomie prispevkami, ako to cele "dodrbala", tak akurat tak mozu dosiahnut to, ze si autorka bude este viacej vycitat veci a to, ze bude mat dieta matku v zlom psychickom stave naozaj neprospeje ziadnemu dietatu. Myslim, ze to ma autorka dost tazke a je si velmi dobre vedoma ich situacie. Matka si prisla pre pomoc, tak ak vedia nech poradia, ale nech to zbytocne nezhorsuju krutymi slovami, hlavne ak vobec neboli v podobnej situacii a hlavne nevedia nic (okrem tohto prispevku) o jej zivote.

cacianka
1. dec 2023

@ahhola fakt rada za milión....úplne od veci, radis jej takmer protizákonné veci

ahhola
1. dec 2023

@cacianka tebe co sadlo na nos?
Haloooo, tatko je na drogách, ty by si chcela takého pri svojich deťoch???

cacianka
2. dec 2023

@ahhola
1. Stretávanie otca s dieťaťom nemôže byť podmienené platením
2. Matka sa nemôže odsťahovať do iného štátu, bez súhlasu otca alebo súdu. Bol by to únos a ona by bola vystavená trestnému stíhaniu, nie ten debil.
Takáto problematika sa musí riešiť inak, určite v medziach zákona, a nepopieram že aj sofistikovane a krokmi skôr ľudskými a ženskými.... Niekedy aj chlp mimo zákona, alternatívne, ale určite nie navádzanie na trestný čin.
A to už nehovoriac o tom, že ak má matka zázemie rodiny ,priateľov , kolegov tu, tak ťažko by sa jej začínalo a žilo niekde úplne mimo.

ahhola
2. dec 2023

@cacianka len ci by si tatko roka všimol, ze zmizli...
Vystavovať 6.r decko prepnutemu, nebezpečnému človeku, to je terno.

Keď som jej "radila" mala som pred očami film Trainspotting 1.
Pusti si ho a uvidíš, co hrozí decku pri fetakoch.👿
Ked ho nedajboh v rausi vyhodí z okna, budeš písať, prečo neodišla z jeho dosahu.

Trvám na aspoň ČR. Kym sa sk súdy k niečomu rozhupu... Ak on bude vobec mať kapacitu riešiť potomka, po tom, co ho zamestnávajú drogy na 1.mieste, oni sa v ČR zotavia a on sa nájde pod drnom. Keby ona podala proti TO, tak chlapec to svoje stiahne, pri jeho dlhu na vyzivnom v 000.

cacianka
2. dec 2023

@ahhola 🤦
Nepotrebujem filmy, ale nikde nepíšem, aby dieťa dávala mírnix dirnix fetakovi, mmch. píše že mal podmienku a že sa pohybuje v spoločnosti fetakovi, čo ešte neznamená že aj on je nadraty , ale takéto veci treba riešiť s triezvym rozumom, aj alternatívne , čo určite únos dieťaťa rozumné nie je.
PS.prave včera sa mi kolegyňa zdôverila, čo pred rokmi zažila. Extrémne žiarlivý muž, dobil ju,. Potom zbadal že je zle, tak 2 týždne nevyliezol z bytu, jej bratranci a ich kamoši si tam spravili strážnu službu a keď vyliezol, zmlátili ho po nohách , až dolamali.
Nie je to správne riešenie, ale zákonné nepomáhali

julish
2. dec 2023

@chvostik1 strašne zbytocne reči :(

ahhola
2. dec 2023

@cacianka snáď prestal ziarlit😂stara zlata svojpomoc, pomôž si človeče...

cacianka
2. dec 2023

@ahhola už si trochu pochopila, nie utekať nezákonné za hranice, ale tradičná slovanská rodinná súdržnosť 🤫

ahhola
3. dec 2023

@cacianka nie, stále si trvám na svojom. Ono dat fetakovi do držky je lákavé, ale veľmi nebezpečné a maj ho na svedomí, ešte ta sesternica bonzne, ze ti za službicku zaplatila a ty si to prehnala.
Záleží na stupni mentálneho rozkladu toho otca.
Autorka, je u vás nejaký vývoj situácie? ❓

cacianka
3. dec 2023

@ahhola nenahovaram dať do držky, ale pomôcť inak, napr. nenechať autorku samu, snažiť sa mať doprovod, alebo ak niekto má možnosť fetaka vidiet/sledovať, dá echo že smeruje k nej.
Ale kaslime na to,
Ak autorka bude chcieť viac rád a pomoci, musí sa vyjadriť a konkretizovat