Dražba verzus dohoda s ex

toniesomja
3. mar 2014

Ahoj,pripajam dalši diskusiu, resp. problem, ktorý potrebujem vyriešiť...
S ex sme sa rozišli pred tromi rokmi, 4 roky vlastnime RD s hypo. Nakoľko nemal zaujem sa so mnou dohodnuť na predaji, dala som to pred rokom a pol na sud, vyporiadanie podiel.vlastnictva. Sud nam nariadil predaj RD, vyplatiť hypo a vyťažok rozdeliť. On nechápe,že nemá byť aký výťažok,že za rok sme nenašli kupcu,ktorý by dal tolko ako chce on. Ja som ochotná isť na hranicu,len sa zbaviť dlhu,ktorý nam bráni žiť bormálne životy. On v tom dome dokonca žije, nechať si ho a pokračovať s hypo nechce, ja ten dom tiež nechcem,lenže nechce ho v podstate ani predať. Stale robí prieky..Teraz mam zaujemcu a ak ho bude chcieť kupiť za danu sumu a on odmietne,neviem čo urobím. On sa mi chce stale len mstiť a robiť prieky. A sam sebe robí zle.
Ak to dam na sud, posunie sa to k exekutorovi, a on to ani zdaleka nepreda za jeho vysnivanu sumu, opakujem mu to,že to nas bude stať oveľa viac nervov a penazi. Je niekto kto riešil predaj dražbou/exekuciou? Prosím nazory,dakujem. Ak som na niečo zabudla,rada to dodám.

maminuska
4. mar 2014

@toniesomja ja by som to skusila tak , že by som požiadala súd o nahradenie jeho suhalsu na kupnej zmluve rozhodnutím súdu .
Riešila som to tak s exmanželm , ked nechcel predať auto a auto stálo dva roky, hnilo a on ani pánový , že vraj nech radšej zhnije , mala som kupcov asi trikrát a vždy nie, Potom som dala návrh na sud a sud mi vyhovel . Trvalo to 6 mesaicov a kupca som poprosila aby počkal.

toniesomja
autor
4. mar 2014

@maminuska aha,dakujem, to som tam mohla spraviť hned...nevedela som ako to funguje,po sude mi prišlo domov,že je plomba na dome..neviem presne čo to znamená,len mám v rozsudku,že nariaduju predaj, dohodli sme sumu, ktorá by sa použila v prípade exekucie-dražby,a moj ex si myslí,že taku aj realne dostane od kupcu. Samozrejme,že nie,tak som ochotná to predať za sumu,ktoru treba vratiť banke,nakolko sa to predava už rok...