Podala som žiadosť o rozvod. Zo súdu mi prišlo uznesenie na odstránenie vady návrhu. Neuviedla som svojho ani manželovho zamestnávateľa. Mám pár otázok, na tie, ktoré si tým prešli
1. Manžel je živnostník, netuším nič bližšie, v akej oblasti, ani koľko zarába. Stačí, keď uvediem len SZČO, bez nejakej ďalšej špecifikácie?
2. Ja mám klasický pracovný pomer na neurčitú dobu - potrebujú túto info len formálne, alebo budú u môjho zamestnávateľa niečo preverovať?
3. Mám podať len tieto doplňujúce info, alebo napísať celý návrh na rozvod ešte raz?
4. Pri žiadosti o výživné stačí rozpísať jednotlivé položky, alebo treba aj dokadovať bločkami?
Ďakujem za akékoľvek rady a skúsenosti
1. Je potrebné si na živnostenskom registri vyhľadať Vášho manžela a doplniť údaje podľa toho; súd potom zväčša vyzve SZČO o predloženie faktúr, priznania a pod.
2. Musíte uviesť názov Vášho zamestnávateľa; zväčša súdy dopytujú u zamestnávateľa potvrdenie o príjme a pod.
3. stačí podať len tieto doplňujúce info
4. bežné položky stačí rozpísať do tabuľky, ako napr. strava, oblečenie, obuv ...., ak máte nejaké iné výdavky, ktoré si tam chcete uviesť, je dobré mať aj doklady o tom, že takéto výdavky máte
Skus manzela vyhladat podla jeho mena, alebo nazvu jeho firmy na zivnostenskom registri. Uvedies potom, ze je zivnostnik a pripojis jeho IČO.
A keby si potrebovala, tam su uvedene aj oblasti, ktorych podnikat moze (neznamena, ze aj podnika).