Do kedy je povinný rodič platiť výživné pokiaľ navštevuje školu alebo do 25r života. Za dva roky končí školu
@deana100 ale ma nie? tak pokial neskončí VS,a nezabudni to podat na sud,ten ruší vyzivovaciu povinnosť
@79viktoria79 takže pokiaľ študuje musí platiť keď skončí definitívne z školu tak už nemusí platiť výživné.
@deana100 musi platit,pokial dieta nieje schopne si najst pracu,ak si po vs, nenájde pracu,mal by este platiť,ale dieta musi dokazat,ze len tak doma nevala sunky,a pracu si hľadá
Baby a keď už pracuje popri škole a chýba len jedna štátnica? To sa berie ako?
pripnem sa sem...Mna zaujima, ako to je, ked dieta chodi na strednu externe, ze ci musi platit vyzivne, ci nie. Lebo pridavky uz nedostava, ako je to ale s vyzivnym?
@akvi ked chodí externe tak uz nedostava ani pridavky ani výživné,dieta je schopne najst si brigadu
@tetapetra toto sa mi nechce verit,to ani sud neodklepne,to jako že bude večný študent,a tatko bude pkatit do nekonečna?
@79viktoria79 neviem. Netuším ako to podala ona. Samozrejme,že je schopná sa živiť sama,veď je to už starať koza. Veď jej dotoval aj ročnú stáž vo Francúzsku. Dávala si žiadosť o viac, asi zistila,že on okrem výsluhového berie aj plat.🤷
Otec je povinny platit,ak sa dieta sustavne pripravuje na povolanie. Cize aj ked ma 27 r.a studuje,tak otec platit musi.
@79viktoria79 aj keď ešte dieťa nie je plnoleté a je na externom zo zdravotných dôvodov? (jedná sa o SŠ).
Mam 17r.syna,posledne výživné bolo schválené zvýšením zo 120 na 160e..myslite,ze môžem požiadať o opätovné zvýšenie, keď som toho času na PN dlhodobo?
Ex ma príjem cca 900e v čistom.. koľko by som mohla požiadať?
@silesias ona tam môže ísť sama
@silesias ano, sud ti to musi zrusit. Das návrh na zrušenie výživových povinnosti.
Nemozes len tak svojvoľne prestať platit, aj keď dostuduje. Vystavujes sa riziku trestného oznámenia, daj si na to pozor. Neviem, aké s nou mas vzťahy, podla toho jednať.
Známy mal so synom zle, klasicky platil aj po skončení školy, zaplatené vyzivne žiadal potom naspäť.
kym dieta nie je schopne sa same zivit, cize ak studuje dennou formou vysoku skolu, tak vyzivovacia povinnost trva