Dohoda rodičov pri sťahovaní dieťaťa a matky

aninenka
17. feb 2016

Ahojte žienky,
so synom (bude mať 5 rokov) sa v júli sťahujeme do zahraničia. Jeho otcovi som to povedala, navrhla som mu, aby si premyslel nejaké podmienky ohľadom výživného (znížiť ho) a stretávania počas prázdnin a pod...
Už prešiel mesiac a pol a nič. Môj ex len atakuje, žiadne vyjadrenie mi nedal, a mňa súria termíny (potrebujem vybaviť škôlku, povolenie na pobyt a podobne).
Povedal mi, že to bol riešiť s právnikom, že ten to spíše. Tak mu hovorím, ide o rodičovskú dohodu, mala by som byť pri tom aj ja alebo mi daj kontakt na právnika, ak bude chcieť nejaké údaje odo mňa (adresu kde budeme bývať a pod.). Právnik sa vraj vyjadril citujem: "že ho nemám kontaktovať, kým je dohoda predbežná. Keď bude zrejmá, vtedy ho môžem kontaktovať") ... príde mi to úplne od veci...takže, neviem či môj ex klame - a nikde nebol alebo neviem na čo čaká. A ja už naozaj neviem čo robiť bohužiaľ... Či ešte čakať alebo podať návrh na súd (nie ako dohodu, ale návrh a žiadosť o povolenie zmeny trvalého pobytu dieťaťa) rovno ja, keď už to súri....kým súd rozhodne tak to trvá dlhšie :( .....

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aninenka
autor
17. feb 2016

@alenah31 no ja stále čakám, že dospejeme k rozumnej dohode 🙂 s ktorou budeme súhlasiť obaja a potom prebehne súd - ten už je vlastne potom proforma keďže rešpektuje dohodu rodičov...
ale vidím že asi nie....
ďakujem za názor

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guinevre
17. feb 2016

@alenah31 Vy zijete v UK?

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz