DNA na súdno-znalecké účely

gulicka93
24. nov 2024

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi viete odporučiť kde viem dat spraviť najlacnejšie test DNA na súdno znalecké účely. Čo som našla stojí aj okolo 500€ čo veľmi ťažko v dnešnej dobe len tak dat z rodinného rozpočtu, keďže vieme kto je otcom všetkým to je jasne len sudkyňa potrebuje "hmatatelny" dôkaz 🙄 len sa dieťatko narodilo do 300dni od rozvodu, ktorý sa kvôli môjmu právnikovi predĺžil na rok.
Alebo ak by ste mali informáciu kde vy to išlo spraviť aspoň na splátky. Ďakujem

tairyx
24. nov 2024

@gulicka93 pokial viem tak v takomto prípade súdneho znalca určí a osloví súd, ten má následne kontaktovať zainteresovaných a predvolať ich na odber biologického materiálu (matka, otec aj dieťa). Neviem o tom, že by si znalca človek mohol vybrať sám. Cenovo je to tak už roky rokúce, pokiaľ je to na súdne účely, tým 500eurám sa nevyhnete.

gulicka93
autor
24. nov 2024

@tairyx tak nám prišla výzva aby sme si spravili testy DNA ktoré sú použiteľné na súdne dokazovanie a ak tak neurobíme do 30dni tak potom až určia oni svojho znalca. Dobre asi nevyhnem len ci niekto nemá skúsenosť že by sa to u nejakého súdneho znalca dalo aj na splátky.

melanta
25. nov 2024

@gulicka93 testy DNA nerobí súdny znalec. Robia ich laboratóriá a nie, nedajú sa testy zaplatiť na splátky. A ani sa nedajú nájsť lacnejšie, ak má ísť o testy na súdny účel.