Ahojte,chcela by som sa informačne spýtať,či niekto nemá podobnú skúsenosť a nevie mi poradiť ako to budem mat ďalej z financiami ktoré mi je dlžný ex.
Z ex partnerom pred 2 rokmi prebehol súd,kde mu bolo nariadené platiť výživné,ktoré si neplatil,momentálne sedí,za zanedbanie povinnej starostlivosti o neplneolete dieta,bolo mu nariadené zaplatiť mi dlžnú sumu ktorú nezaplatil,dostal rok,mimo toho sa mu to nakopilo a dostal ďalších 8 za iné prešľapy,chcem sa spýtať či suma ktorú mi je dlžný mi bude zaplatená štátom alebo si to bude vo väzbe odrábať či je možnosť ze peniaze neuvidím vôbec? Vďaka za každú odpoveď
@nicooolet záleží od toho,či bude vo väzbe pracovať. Myslím, že tých čo majú dlh na výživnom zaradia prednostne do práce a z toho ti budú posielať výživné.
@janettdamian a neviete mi povedať,keď bude pracovať,ci peniaze ktoré by mi teoreticky boli posielané,budú vlastne tie ktoré mi je dlžný za dobu co mi neplatil alebo mesacne ktoré mi momentálne platí štát
@nicooolet to neviem. Píšeš, že má exekútora, tak ak je exekúcia kvôli výživnému, tak si to riadi on v spolupráci s ústavom. A tie sumy chodia v rôznych výškach podľa jeho príjmu, tak neviem či to bude nejako označené čo je dlžné výživné a čo riadne výživné. Je to chaos.
Myslim,ze teraz ti bude platit za aktualne mesiace. Tie spatne asi musis poziadat o exekuciu. Ak tolko zarobi zaplati vyzivne+ exekucie a zvysok na dalsie ak ma, alebo mu ostamu. No neviem presne mozno sa mylim. Ale viem ze vyzivne ma prednost pred exekuciou z inych dlhov. Takze ak bude pracovat tak bude platit ak nie tak stat a ten si pltom bude vymahat.
@nicooolet Bohuzial, tie peniaze nespadnu z neba, nikto ti neda 2000 eur len tak. Pracovne odmeny odsudenych su strasne nizke. Ak nic nema, z coho by ti akoze exekutor dal 2000 eur?
@nicooolet výbav si náhradné. Tam doriešis aj podlžnosti