Mamicky ako dlho ste cakali na sud ihladom vyzivneho ja cakam uz 7 mesiacov plati mi 50e a ja som ziadala 150e ale problem je ten ze je dobrovolne nezamestnany a o dceru sa nezaujima mam aj pravnicku ale nemam k nej slov.Cele toto cakanie a nase sudnictvo na cele s harabinom je chore a postavene na hlavzu hamba takemu statu.
no zistila som ze aj na nase sudy su aj pravnici kratki a ked im zaplatis aj tak mas problem nieco vybojovat ak vobec nieco vybojujes 😲 co ta to nervov a stresov stoji 😢 smutne 😕
po rozsudku ti spatne vyplati dlh za tie mesiace odkedy si to mala podane
Všetko na súdoch sa nekonečne vlečie a pritom majú veci týkajúce sa maloletých vybavovať urgentne. Pred 10 -15 rokmi, keď som začínala ako advokátska koncipientka, tak to bola paráda. Úplne inak sa pojednávalo ešte bola cítiť zodpovednosť naučená starým režimom. Potom sa to začalo neskutočne kaziť. Ani neviem čo to spôsobilo či príchod nových "takzvaných sudcov", ktorí sa stali doživotne menovaní (dovtedy sa sudcovský stav obnovoval, podľa výkonnosti a správnosti rozhodnutí) a náležite skorumpovaní. Je mi ľúto, že to muselo prísť až sem, pretože prácu, ktorú som mala rada dnes nenávidím a márne dúfam, že sa to zmení. Som na materskej, no mám svoju kanceláriu a zamestnancov a verte, že neustále bojujeme so sudcovskou povýšenosťou a nadutosťou. Verte mi, že aj pokiaľ právny zástupca akokoľvek chce pomôcť niekedy je to doslovne nemožné. Všetko je o ľuďoch a stále častejšie si myslím, že tí ktorí sedia na súdoch prestali byť ľudia z mäsa a kostí a v skutočnosti sa nedokážu vžiť do situácia hoci aj zúfalej matky, ktorá potrebuje peniaze, aby sa mohla riadne postarať o svoje dieťa. A pritom zákon jednoznačne ukladá súdom v tomto zmysle určité povinnosti. Veď čo je to za štát ktorý nedokáže zabezpečiť svojim občanom právne istoty? Ak máte podozrenie, že súd pre akýkoľvek dôvod nekoná podajte sťažnosť pre prieťahy v konaní predsedovi okresného súdu. Minimálne na seba upozorníte a prejednávajúci sudca by sa mal mať na pozore. Aby ste mali úplnú istotu, dajte sťažnosť na vedomie ministra spravodlivosti. Možno, možno to pomôže.
Aho,aj ja som takto dlho cakala,podala som v aprili a sud sme mali mat7.novembra,lenze1.novembra som porodila,tak som na sude nebola,tak som znova ziadala o vytycenie pojednavania,tak opät cakam,mne od roku 2006 ma platit33e,maly maDMo,od mala sa o neho nezaujima,maly mi nastupil v septembri do skoly,vyzivne mi zaplati,az ked mu hori za pätami,tiez je nezamestnany a teraz zberam info,co vseto mozem na sude pouzitlebo som pocula ze z tych smiesnych 33e nam mozu este znizit na23e,kedze nepracuje,ale to je taky clovek,ktory sa radsej bude opijat a prezivat,ako by mal pracovat.Takze az niekto viete,co vsetko mozem pouzit na sude,dakujem,Miska.
zalezi v akom meste. ja som mala sud v Blave,lebo otec maloletej tam mal posledne bydlisko. Cakali sme 2 roky, kym sa to rozhybalo, vraj to tam je normalne. Pisala som aj ombucmanovi,ale postup tiez ohodnotil ako normalny.
Hlavne furt volaj na sud a zistuj v akom je to stadiu, lebo mne napr v MT na sude spis niekde zalozili a 7 mes nic, a potom ked som tam nebehla tak ho akoze nasli a ze prepacte.
Drzim palce
Ano,aj mne radili,aby som bola dotierava a stale tam volala,ale aj tak to trvalo 7mesiacov.
Ja som podávala návrh na určenie výživného v Oktobri 2012 a zatiaľ tiež čakám a keď som volala na súd tam mi povedali že musím len čakať,a to otec malého mi nedáva ani korunu,tak keby som nemala kde bývať tak môžme ísť pod most!a čakáme a čakáme!
@annyka241 by som ti mohla litanie vypisovat o nasom sudnictve 😲