Mamičky neukamenujte ma tu.Chcem len radu prosím. Mám exekúciu vo výške 807 eur na výživnom do roku 2021.Exekutor nariadil môjmu zamestnávateľovi aby mi strhal dlh zo mzdy.Zarabam 500 eur a +mam doma dve vyzivovacie deti.Januar a február 2022som vyzivne uhradila už z vlastných zdrojov. V akej výške mi bude strhani dlh z výplaty dodnes neviem.Ako sa to počíta. ZÁROVEŇ exekútor poradil môjmu bývalému aby ma nahlásil na políciu a dnes som tresne stihana.A žiadajú aby som dlh vyplatila okamžite. TAK teraz tomu nechápem,prečo som stihana,keď mi má dlh strhat zamestnavatel zo mzdy. MNE sa dlh nedá zaplatiť naraz.dakujem za rady.
@pusina24
Vymáhanie dlhu je jedna vec, trestné stíhanie pre zanedbanie povinnej výživy je záležitosť druhá. Ak nechcete byť odsúdená, je potrebné dlh uhradiť, dokým sa súd neodoberie na záverečnú poradu (do ukončenia hlavnej časti pojednávania vrátane záverečných rečí).
Na výpočet zrážok je presne určený postup, vyššie uvedené informácie sú mylné; zrážka je 2/3 z takzvaného zvyšku mzdy (mzda-nepostihnuteľná čiastka)
Treba si ešte zavolať exekutorovi, ako sa zbavis exekúcie. Tj. ak, bola exekúcia aj na bežné aj na zameskane výživné-jej vyplatenie nemusí znamenať jej ukončenie. U nás bola podmienka..po splatení, nasledne 3 splátky po sebe museli byť zaplatené v riadenej sume a načas
@pusina24 no myslim ze jednu tretinu z platu ti moze stiahnut