ahojte mamicky,chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenost.byvali mi dlzi na vyzivnom 2400 euro,vcera bol sud tak dostal ze do 30 dni musi vyplatit peniaze inak bude odsudeny.ale ja teraz poberam nahradne vyzivne s prestavkou asi rok za co mi je tiez dlzny.a kazdeho pol roka sa chodim hlasit.budem musiet vracat uradu aj ked mam pol rok uzavrety?aspon teraz je to tak ze ked sa uzavre pol rok a na druhy mi da napr 800 euro tak vratim iba 600 za aktualny polrok a ostatne mi ostane ale neviem ako to je keby mi vyplatil vsetko
@alena7070 ale praveze nie,kazdeho pol roka sa chodim hlasit a ukazujem blocky,sud mu urcil 100 euro na mesiac a ak mi za ten pol rok da viac napriklad mi dal raz 800 euro,tak som vracala len 600 a ostatne ze vraj si mam nechat.ale neviem ako to je ked mi vyplati vsetko co mi je dlzny
ved ale tebe je len dlzny dovtedy kem si nedala ziadost o nahradne vyzivne od toho dna ked ti to schvalili je dlzny statu
mne okamuite ako dal viac ako je vyska vyzivneho ja mam 200 eur na tri deti raz mi dal 390 eur na raz tak mi okamzite zastavili nahradne vyzivne a mohla som on ziadat az o pol roka a aj tak som celu sumu musela vratit socialnemu lebo ze vraj aby sa znizil jeho dlh voci socialnemu
@lucinda1711 mne je ex dlzny viac ako 3500 eur red tym ako som oziadala o nahradne vyzivne a okolo 3000 statu co mne uz davaju nahradne vyzivne moj ex uz bol aj vo vezeni odsudili ho za to ale idem to riesit dalej ja mi tie ecka neodpustim
@alena7070 no neviem ci mas ine zakony na urade 😠 ale mne povedala pani na urade ze zrusia mi to len vtedy ked tri mesiace po sebe zaplati vyzivne.nie ked jednorazovo ze napr 500 euro a potom zase nic.ja len vraciam uradu to co mi zaplatil na pol roka ako sa chodim hlasit maximum 600 euro ze vraj sa to pocita iba za pol roka ak zaplati viac ostatne je moje ak menej tak do tych 600 euro budu vymahat od neho
mne nariklad teraz platil exkutor okolo 40 euro vyse ol roka tak to som vsetko vracala socialke
ano ale je to menej ako ti sud urcil a ako ti vyplacala socialka,keby ti daval viac tak ostatne je tvoje
aha to som nevedela ale to sa u mojho ex nemoze stat
tam nezalezi na ziadnom pol roku ak mas nahradne vyzivne a ex ti da nejake eura z datumom odkedy si ty poberala nahradne vyzivne vsetko musis vratit lebo nahradne vyzivne od statu je pre matku len akousi pozickou iba v pripade ze ti ex zaplati z datumom ked si este nemala vybavene nahradne vyzivne aby sa mu zmensil dlh vtom pripade ho nebudes vracat