Dieťa, zmena bydliska a rozvod

modrakengura
20. dec 2021

Ahojte
neviete ako to je ak sa rozvadzam a chcela by som sa prestahovat z miesta trvaleho bydliska (cez 100 km)
niesu v tom naprieky, ale strach z byvaleho
Musi s tym suhlasit byvaly?
(s otcom dietata nemame momentalne totozne trv. bydlisko ani nehnutelnost)
Slo by o najom
Lebo nerozumiem sa do takychto veci

tosomja
20. dec 2021

@modrakengura nie, nemusí s tým súhlasiť, veď odsťahuješ sa od neho a podáš o rozvod. A styk s dieťaťom si buď dohodnite, alebo určí súd podľa vašich návrhov.

lucik194
20. dec 2021

je tu skupina právne poradenstvo, napis tam. prečítaj si hlavne pravidla skupiny, nakolko ti co radia su právnici ale robia to vo volnom case, niekedy moze odpoveď dlhsie trvat,urcite ta nasmerujú

veronikaszabova
20. dec 2021

@modrakengura nie je to problem, ale rataj s tym, ze ti sud pravdepodobne nariadi, aby si vozila dieta ty otcovi vtedy, kedy s nim ma byt.

modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
20. dec 2021

@modrakengura kamoska sa odstahovala 200km a musela ho vozit aj si ho brat

tosomja
20. dec 2021

@modrakengura to je na dohode, spíšte dohodu o úprave styku a výživnom. Dajte si bod "dieťa v dohodnutom čase si otec dieťa prevezme na adrese matky a v dohodnutom čase ho odovzdá na adrese matky"... Alebo .."matka dieťa odovzdá na adrese otca v dohodnutom čase a otec dieťaťa odovzdá dieťa späť matke na adrese matky v dohodnutom čase" .

modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modrakengura
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
20. dec 2021

@modrakengura pred rozvodom

20iffka
26. dec 2021

@modrakengura ja som sa odstahovala tiez a nebol problem...nevozim mu malu, ma stanovene sudom kedy ma chodit, akurat, ze prestal ale to je na dlhsiu debatu. Mozes ist kdekolvek na SR, a vozit len vtedy ak si z financnych alebo nejakych specifickych dovodov nemoze otec dietata dovolit chodit za dietatom