Dieťa v osobnej starostlivosti a dovolenka

mia885
15. okt 2013

Dobry den, potrebovala by som vase nazory, dieta je v mojej starostlivosti a planujeme dovolenku ma 2 cele tyzdne mimo svk, dieta ma sudom urcene styk s otcom kazdy druhy vikend, ale koli dovolenke ten druhy vikend budeme mimo, chcem sa spytat je v poriadku sa s otcom dohodnut pre tento raz aby bolo 2 vikendy so mnou a potom 2 s nim po sebe? Aby to bola ako nahrada? A som povinna mu oznamit ze ideme na dovolenku mimo hranic? Alebo len povedat staci ze mame nejaky program na ten dalsi vikend a slusne poprosit vi by sa dali tie vikendy len posu nut? Pravnik pred tym spominal ze mozem ist hocikam s dietatom ale aby bol dodrzany styk s otcom dietata, co vy na to?

materina_duska
15. okt 2013

@mia885 Tak najlepšie by bolo dostatočne vopred oznámiť, že bohužiaľ ten víkend budete mimo SVK a že mu ponúkaš náhradný termín vtedy a vtedy, prípadne nech navrhne. Ak to nerobíš každý mesiac, bude to určite ok. Ale tiež záleží od vašich vzájomných vzťahov, že ano.. 😀

materina_duska
15. okt 2013

@mia885 A ešte som zabudla, že samozrejme všetko písomne - tj: email / sms / doporučený list 😀 Ale toto pravidlo predpokladám poznáš 🙂

laila22
15. okt 2013

@mia885 zalezí na vasom dohovore.. a ake mate vztahy..nemusis saho pytat, staci mu oznamit.. nemusis sa mu spovedat kam presne ides, ani ci ides za hranice a uz vobec ne si pytat od neho povolenie.. slusne oznamit kedy odchadzate a ponuknut nahradny termín..My sa vzdy dohodneme ustne.. Nikdy sme si nepisali maily ani listy.

mia885
autor
15. okt 2013

Dobre 🙂 dakujem za vase rady, nejako to poriesime a preistotu to dam aj cez sms.

kaktusik007
16. okt 2013

@laila22 s niekym sa da, s niekym nie... taky je hold zivot 🙂))
@mia885 ale neboj, ak je normalny tak to akceptuje v pohode, hadam nebude branit svojmu dietatu v dovolenke!!!