Čo môžem urobiť, keď dieťa, ktoré je s otcom (súdom určeny styk) mi písalo, že chce ísť domov? Nechce chodiť a vzdy keď ide mu poviem,že poňho prídem ak bude chcieť. Bývalý nedvíha, moje správy ignoruje a predpokladám že synovi aj zhabal mobil. Keď prídem pred dom a ex zavolá policajtov,môžu mi dieťa odmietnuť vydať? Keď sa dieťa vyjadri ,že chce ísť so mnou? Syn ma 11, je to cca 250 km, takže sám domov nepríde.
chápem čo cítiš, ale takto by som to neriešila - a isto nie s policajtmi. Načo budeš robiť divadlo...
Radšej zvoľ so synom úprimný rozhovor - čomu tam tak vadí. Otec mu nedá jesť, má novú známosť, nudí sa alebo o čo vlastne ide....
popr. by som sa porozprávala s kolíznou že čo vlastne robiť.... možno ešte dobrého právnika či by nevedel poradiť...
Podľa mňa sa nedá robiť nič, jediná možnosť je dohodnúť sa s otcom. Neslubuj dieťaťu, čo nemôžeš splniť. Bude tak právom sklamané z teba 😕
A spravil to už niekedy, že chcel ísť domov?koľko tam ešte má byť?
Treba ísť potom za koliznou a rozobrať to otec by Ti mal odpísať, alebo nebrať synovi mobil.
@syslik81 tipujem, že ak by mal s otcom dobrý vzťah k tomuto nepríde.Alebo mu je len smutno a vymýšľa autorka si pozná dieťa...ale je to neprijemne
Hmm a ako ti teda písal keď nemá podľa teba mobil?
Hm, syn aj uviedol prečo chce ísť domov? Lebo budeš sa trepať pre neho 250 km a nakoniec sa dozvieš že otec mu nedovolil dopozerať film, alebo mu nedovolil hrať playko
Policajti sa volajú k vážnym veciam, nie k mini nezhodám, vlastne asi ani nevieš čo sa stalo
Dala si veľmi malo info, koľko tam syn je, kedy naposledy videl otca, aký majú vzťah, …
Akože daj si pozor na to čo sľubuješ, či je reálne splniť všetko čo sľubuješ, lebo jednak je decko potom sklamane a jednak sa naučí, že aj on môže sľúbiť a nemusí splniť a to sa ešte nepekne môže obrátiť proti tebe
Mate velmi zle vztahy s ex? Cim viac tam bude syn chodit nasilu, tym viac bude otca nemat rad a k tebe strati doveru. Ma 11, nie 3, ze si ma zvyknut.
Povedala by som exovi nech ho nenuti, ale pomaly s nim buduje vztah. Ak sa s nim neda dohodnut, tak neviem. Neviem si predstavit posielat decko niekam kam nechce 😏
Som muž bola včera unavená. Áno, je tam veľa vecí. Syn už je veľký takže nie je to rozmer malého decka. Voči otcovi je vedené trestné kvôli týraniu. To len na upresnenie. Syn chodiť nechce. Resp.zo začiatku aj chodil ale ex to pokaslal. Chodí, lebo sa s ním rozprávam a išiel iba na môj podnet. Preto aj ten sľub, že ak by sa čokoľvek dialo prídem. Syn je rozumný, nebude to rozmar.
Nemyslela som, že tam prídem s policajtmi. Ale že ak by syn chcel ísť domov, zavolal by policajtov.
Ešte k tomu mobilu, mám rodičovskú kontrolu, takže vidím pohyb a aktivitu na mobile. Písal mi a už nic
@luccija nie, neurobil nikdy. Pritom, ten môj sľub tam je od začiatku. Možno, keby mu dovolil sa so mnou normálne kontaktovať.... Kolizna 0 bodov. Sme v kontakte.
@pribinak dávam si pozor na to čo sľubujem. V čom je môj sľub nereálny? Položila som konkrétnu otázku. Ja som nenapísala že tam prídem s policajtmi.
ano moze ty nemozes dietatu povedat ze ponho kedykolvek prides ked bude chciet skor naopak ..musis ho podporovat v tom aby u otca chcelo byt .... aj on ma narok na dieta nielen ty ...to ze ty si myslis ze je pre neho nieco dobre nemusi byt vzdy tak a aj ked sa ti to nepaci on je otec a on ho ma teraz? tebe by sa pacilo keby to bolo opacne a on si kedykolvek po neho k tebe dosuel len preto,ze maly sa nudi alebo sa na teba nahneva a napise otcovi ?? nechaj ich tak nekontroluj ho a nepis ked je s otcom ... pokial top nieje tyran vrah drogovy zavislak etc