Ahojte, potrebovala by som poradiť ak by sa dalo, manžel mal v apríl súd ohľadne jeho dcéry, kde sa s matkou dohodli na stretávaní a termínoch nakoľko to už inak nešlo, teraz jej urobil ústupok nakoľko mali úst na dovolenku a matka navrhla náhradný termín. No termín sa blíži a zrazu už to nie je aktuálne, lebo ona ma iný program atď, a dcéra sa vyjadrila, ze ona už k otcovi nejde lebo ide k babkinej sestre. No, ale nemá manžel nárok na to, aby sa s ňou stretol keď to mali určené súdom, hoci sa dohodli na zmene termínu? Ďakujem
@melanta problem je v tom, že ona ten program nemá, to je len výhovorka, aby musela dcéru otcovi dávam, nakoľko nechce aby sa zblizovala
s nami, nakoľko to má zakázané, čiže ak tomu rozumiem, nasledujúci termín či matka chce, alebo nie musí dieťa na stretnutie s otcom pripraviť a dat mu ju
@annabicarova koľko má dieťa rokov? Môj muž má 10 ročného a bežne spolu komunikujú cez whatsapp alebo si volajú. Takže muž by vedel zistiť od syna veľmi rýchlo, či je pravda to, čo matka hovorí. V každom prípade, ak je súdom určené, že dnes je dieťa u vás, je povinná dcéru mužovi dať. Muž nech po tejto skúsenosti ex oznámi, že v budúcnosti jej nebude vychádzať v ústrety v tom, aby si v jeho čase s ním urobila program žena, pretože pre neho sa stala nedôveryhodnou, nakoľko nedodržala dohodu. Inak s tým, že dotyčná hucká dcéru proti, s tým asi nič neurobíte. Niektoré ženy toto proste nevedia akceptovať a myslia si, že to dajú otcovi vyžrať a sú hlúpe v tom, že nevedia, že v prvom rade robia zle svojmu dieťaťu.
@annabicarova nuz, poucenie, ze takej matke sa neustupuje. Ona si tiez nema planovat dobolenku, ked ma byt dcera u otca.
@ropucha6 to bolo dopredu, ale ďakujem
@melanta presne, ja som rovnakého názoru a bude mať 9,problem je v tom, že hoci má telefón, ten je stále pri matke a hoci sa aj otec s matkou dohodnú, ze jej bude napr. O 10min volať, nikdy to takto nedopadne, komunikácia je iba jednostranná, a ak už manželovi prasknu nervy a bola matke, ta zakaždým povie, ze ma program a nemôže s nim volat
@melanta a dakujem za radu, pomôže
@annabicarova mam dejavu pri tvojich skusenostiach. Ak to nemate daleko, tak nech po nu ide v dohodnutom case. Nabuduce ak sa nieco zmenu, tak nech ma o tom aspon sms. A teda uz by som ustupky nerobila - su ludia, co podas prst a vezme celu ruku. A tu to plati tisicnasobne. Skuste sa dlhu dobu drzat sudneho rozhodnutia. Aspon viete, ze jej netreba verit… a ano ona musi dieta riadne pripravit na dalsie prevzatie podla sudneho rozhodnutia
Žiaľ nemôžete nič. Termín mal a urobil ústupok. Matka to nedodržala. Vy ste sa poučili ze nabudúce sa vám to neoplatí. A matka to ma blbé tým pádom pretože ak bude potrebovať v budúcnosti má smolu.
My si z exmanželom bežné meníme termíny ak potrebujeme. Poprípade keď mi dá dopredu vedieť že chce dcéru vziať niekam ďalej a nestíhajú sa vrátiť v termíne tak nemám problém s tým a vrátia sa neskôr. A berie si ju aj mimo dohodnutých termínov keď chce. Aj minulý víkend bola na oslave a mala byť vtedy so mnou. Veď predsa je to jej otec a jej rodina. Nebudem jej brániť. Ja toto raz nepochopím veď to robí zle iba dieťaťu.
No nič vy máte poučenie do budúcna že ústupky vo vašom prípade sa neoplatia.
@araavdva Ved to je ten problém, on sa vie dohodnúť stále, ona nie, dokonca má malá zakázané s nami komunikovať, hoci to chce a to mam povedala sama, ze ma od mamy a starej my zakázané, lebo, ze ona nie je nasa rodina a naše deti niesu jej sestry aj keď polovičné ale to iba od mamy, inak nie
@annabicarova ak sa dohodli, že majú program a určili si náhradný termín, ktorý obom vyhovoval, tak by som sa držala toho náhradného termínu, už nech je ako je, či ide alebo nejde nikde. Nabudúce, keď bude robiť problémy, tak by som vytiahla súdne rozhodnutie a ukázala jej ho, či vie čítať.
Zase, kvôli deťom pre dobro v rodine by som sa riadila pocitmi detí, čo deti chcú a či chcú ísť radšej ku mne, či chcú ísť k tej babke.
@annabicarova máme to veľmi podobné, s tými zákazmi, komunikáciou. My robíme ústupky a ona sa riadi rozhodnutím súdu a tým, čo ona práve potrebuje.
@annabicarova tiez to ma muz podobne s exmanzelkou, myslela som si, ze toto sa deje len nam😂
@majlo1234 oni chvalabohu manželia neboli a tiež som si myslela, ze je ojedinelý ukaz
@annabicarova mal nárok stretnúť sa s ňou vtedy, kedy je to súdom určené. Nabudúce bude vedieť, že ak chce byť s dcérou, má trvať na tom, aby žena dodržiavala termíny a nerobila si program s dcérou vtedy, keď s ňou má byť on. Teraz má bohužiaľ smolu. A ak dcéra má iný program a ten chce absolvovať, lebo pôvodne v tomto termíne nemala byť s otcom, tak nijako vzťahom nepomôže, ak to bude muž siliť.