Deti nechcú ísť k otcovi

radososa
25. júl 2020

Zdravím,ako mam riešiť situáciu v auguste maju isť deti na celý mesiac k otcovi-tak to ma sudom určené no deti k nemu nechcú isť ,napisala som mu to a on ma obviňuje že ja ich nechcem pustiť .deti maju 10rokov

juhseverzapad
25. júl 2020

Tak to deťom musíš vysvetliť, že jednoducho musia a možno sa im to bude páčiť.

veronikaszabova
25. júl 2020

@radososa hold poslat ich musis

diusqa761
25. júl 2020

Na tvojom mieste by som tam deti poslala s tým že keď už naozaj tam nebudú chcieť byť tak ti zavolajú a prídeš po nich. Takto nebude môcť povedať že si mu ich nechcela dať a ktovie možno sa tam deťom zapáči.

pribinak
25. júl 2020

A čo udávajú ako dôvod že k nemu nechcú ísť?
On sa s nimi bežne stýka?

syslik81
25. júl 2020

musis ich pustit .. ako matka im to mas aj vysvetlit ... ak po mesiaci stale budu proti navstevam daj na sud o upravu styku .. mozno nechcu len preto,ze nies zvyknute alebo nechcu teba nechat samu etc... sadnut si s detmi a porozpravat sa ... vysvetlit ze aj otec ich lubi a chce byt s nimi .. nevraviet im opak alebo ze nemusia etc...skor vysvetlit tie klady

mogaa
25. júl 2020

@radososa nuž treba im to vysvetliť, že ty nemôžeš byť celé prázdniny s nimi doma....

laila22
25. júl 2020

@radososa 10 ročne deti už majú vlastný rozum, vedia ci im je niekde dobre, alebo zle. Poznáš svojho exa, vieš ako sa im venuje, aký je ku deťom. Na jednej strane tie deti chápem, mne by sa tiež nechcelo na mesiac z môjho domova, pohodlia... Na druhej strane ich skus presvedčiť, nech idú vyskúšať, možno to bude fajn a ak nie, nech zavolajú a prídeš ich zobrať.

deti95060810
25. júl 2020

poslať musíš, však ak bude zle tak ti to manžel povie a možno ich aj vráti....😉

sense
25. júl 2020

A aky je dovod ze tamnechcu ist? Ako casto byvaju s otcom? Detom by sim sa to snazila vysvetlit 10r uz chapu vela ...takisto mozu aj sane otcovi povedat co chcu a nechcu

heidy222
25. júl 2020

Na jednej strane, to co su za debilne zakony ze dieta musi ist aj ked nechce, vsak nie je otrok 🤦na druhej strane ja som 10 rocna tiez plakavala Ze nechcem ist k babke na mesiac, lebo kamosky, telka doma atd, ale teraz mam na to najlepsie spomienky

peter2404
29. júl 2020

@heidy222
Jeden z tych "debilnych zakonov", napriklad Zakon o rodine hovori:
Par 43
(2) Dieťa je povinné svojim rodičom prejavovať primeranú úctu a rešpektovať ich.

Myslim ze takto je to spravne, dieta nema mat iba prava ale aj povinnosti, pretoze nie je o nic viac ani menej ako my dospeli. Tiez nie je predsa realne vyhoviet dietatu, ak sa rozhodne neist do skoly, vsakze..

heidy222
29. júl 2020

@peter2404 Pardon, Ale ak napriklad jeden rodic opusti rodinu, podvadza a klame druheho je chore, ze teda podla zakona ho teda ma respektovat. V pripade skoly ano, ma povinnost chodit, ale Ked sa tam z akekolvek dovodu neciti dobre skolu moze zmenit.

diusqa761
29. júl 2020

@peter2404 v normálnom prípade súhlasím, ak bol otec starostlivý voči deťom , predsa rodičia sú dvaja a mali by byť aj po rozchode rovnocenný ale nevieme aký je bývalý partner autorky a aké mali dôvody na rozchod. Ak to bol alkoholista , agresor, gambler ktorého deti sledovali potápať ich rodinu, hulákať po nich a ich matke alebo nebodaj niečo horšie tak k takému človeku nebudú nič iné cítiť ako odpor. Preto by som neodsudzovala dokiaľ nepoznáme ich príbeh a povahy. Predsa len, bavíme sa o 10 ročných deťoch. To sú už vekové kategórie ktoré majú vlastné názory a dokážu samé hodnotiť nie ako keď 3 ročné dieťa presvedčíme čo je a kto je pre nich dobrý a čo nie. 10 ročné dieťa vie už samo vyhodnotiť čo chce a čo nie. Alebo keby ste mali vy bývalú partnerku ktorá by bola napr alkoholička, bila deti,nestarala sa o ne a deti mali na ňu len spomienky plne bolesti presviedčal by ste ich nech ju milujú a rešpektujú. Samozrejme nehovorím že každý bývalý partner je hneď agresor, alkoholik atď ale musíme zvážiť aj tieto možnosti a podľa toho hodnotiť. Takže áno, ak bývalý partner bol rozumný, starostlivý a voči deťom dobrý otec len skrátka deti niesú zvyknuté s ním byť určite je dobré deti viesť k tomu aby otca rešpektovali a ľúbili po rozchode rovnako ako matku. Ale ak bol otec z vyššie spomínaných a deti majú z neho strach/nechuť tak treba prihliadať na city , bezpečnosť a zdravie detí. Určite by som mu dala možnosť deti mať ale akonáhle by volali že sa k nim otec neprimerane správa, nestará sa o nich alebo by im bolo naozaj nepríjemné byť v jeho blízkosti bez dohadov by som pre deti išla.

peter2404
29. júl 2020

@heidy222
Tvoja interpretacia zakona je sialena, chces tym povedat, ze ak podvedies partnera tak ta tvoje dieta nemusi ctit a respektovat ? To nemyslis vazne

peter2404
29. júl 2020

@diusqa761
To je sice pekne co pises, akurat ze je to prave matka, ktora vybrala detom otca, teda pokial nebola znasilnena. Ak teda nabada deti, aby si otca nectili tak vlastne im hovori, aby si nectili a nerespektovali ani matku

zuzanka.zuzu
29. júl 2020

@peter2404 😂😂😂 "je to prave matka, ktora vybrala detom otca".... no ty budeš jeden z tých hrdinov roka 👍 mňa by len zaujímalo, či sa muži takíto dr*nutí rodia alebo je to niekde chyba vo výchove tvojej matky?

simca06022011
29. júl 2020

@peter2404 mas pravdu v tom co pises (o ucte, nie o tom ako vyberame otcov deti :DD) , ale ja mam skusenost, ze tie deti aj ked mama na otca nic nepovie, fakt nechcu chodit. A dost ich treba tlacit. Napr ja nie som rozvedena, zijeme s partnerom a mame dceru (9) a ma s nim ist niekam sama, tak ju prehovaram dlho, az to nakoniec dostane prikazom. Viem, aky cirkus by bol, keby sme spolu nezili a dceru mu "nechcem dat". Detom toto skakanie medzi rodicmi dobre nerobi, niektorym, nechcu chodit hore dole, nezaujima ich to, ze niekde otec sa na nich tesi.. 10r uz maju svoje plany a "program" (a to mam doma 9r babu a cez koronu som to odpozorovala... teraz cez prazdniny potvrdzujem). Treba trochu pozitivne vplyvat na nich (posledne pred 2 tyzdnami mala ist dcera na prazdniny, a prehovaracky pol dna, kym isla a bolo super.,.a takto je to vzdy. Musim pripomenut ako bolo super a co budu asi robit atd a je to rovnaky scenar ci je to babka, dedko, alebo len bicykel s otcom, detto tabor kym objedname ). A tymto vylevom dlhym som chcela povedat, ze nie vzdy ide o neuctu, alebo nebodaj ovplyvnovanie matkou. A v neposlednom rade deti su na mamu naviazane inak ako na otca. Nepaci sa mi, ked sa chlap vyburuje na ex, pretoze mu "nechce dat deti", ked tie same nechcu ist.. nech pekne pride a vydiskutuje si to s nimi sam .
V ziadnom pripade sa mi nepaci, ked problemy rodicov su prenasane na deti. Ak dieta chce, v dospelosti si to moze s rodicmi vydiskutovat. Lebo pohlad 10r na rozvod je obmedzeny.. inak sa sudi, ked uz ma clovek co to za sebou. Rovnako ako nam mama vzdy opakovala "pockaj ked budes mat ty deti" :DD

diusqa761
29. júl 2020

@peter2404 nie každý ukáže svoje farby hneď. Veľa ľudí sa vie roky pretvarovať, iných zmenia aj okolnosti. Je veľa mužov čo boli dobrými manželmi, otcami , kým neprepadli alkoholu, gamblingu atď. Alebo má každá žena doma vešteckú guľu aby videla či sa dokonca života z jej muža nevyklube pijan, gambler, násilník alebo ju nepovedie? Veľa mužov sa zmenilo po rokoch čo boli s ich partnerkami to si treba uvedomiť. A nie, tým že si dieťa neváži otca ktorý im ubližoval neznamená to že nemajú rešpekt voči matke. Môj vlastný otec bol agresor. Nikdy nepil, ani nehral automaty ale hulákal po nás len keď lyžička niekomu spadla alebo keď len skrátka prišiel domov so zlou náladou. Celé dni sme sa pred ním s bratom radšej schovávali aby sme ho nenaštvali a nemal dôvod po nás hulákať. Celé detstvo sme nič iné nemali len strach z otca. Znenávideli sme ho a nenávidíme ho dodnes za každý jeden deň čo hulákal po nás aj mame a zničil nám detstvo. Mama spravila všetko pre to aby sme sa mali dobre. Postarala sa aby sme doštudovali, aby sme mali jedlo a strechu nad hlavou a aby sme mali dobrý začiatok do života aj dodnes deň je nám veľkou oporou a za to si ju vážime. Ako vždy bola silná a stála za nami. Za to čo sa stalo z otca za človeka ona nemôže a bolo by neinteligentné znenávidieť a nectiť ženu ktorá sa o nás starala celý život, chránila nás pred ním a spravila všetko čo je v jej silách aby sme mali slušnejší život ako s otcom.

diusqa761
29. júl 2020

@peter2404 sama sto krát oľutovala že si ho vybrala ale povedala že roky čo sa poznali pred svadbou bol slušný, zábavný, dobrý človek ktorý ju rešpektoval. Celkovo sa celý život vedel dobre pretvarovať. Doma sa k nám choval ako ku psom, ponižoval nás ale vonku a pred druhými bol vždy galantný, vtipný a tváril sa ako otec a manžel roka. Mama mala dlho problém že keď sa druhým chcela zveriť s jej trápením že jej nikto neveril a bagatelizovali jej problém s otcom lebo však oni vidia že je dobrý chlap čo vždy s nimi vtipkuje. Taký dobrý herec bol. Začali jej veriť až keď chradla pri ňom a hlavne keď pán dokonalý prestával časom dávať pozor na svoju pretvárku a ukázal sa aj pred inými až potom jej uverili.

heidy222
29. júl 2020

@peter2404 zakon ma donutit dieta nieco citit? To je sialene.
Debata sa odklonila od povodneho problemu, velmi jednoducho: ako uz Bolo napisane treba zistit preco dieta nechce ist k otcovi. Ak z lenivosti, prehovorit riadne do duse. Ak je nejaky iny dovod treba ho riesit

monika6813
30. júl 2020

ja sa k vám pripojím s podobným problémom... s ex máme rodičovskú dohodu to znamená , že kedykoľvek sa ozve vždy mu bolo umožnené zo synom /6 r / byť . 1.6.20 bol však syn svedkom škaredého incidentu kedy ex na mňa hnusne vulgárne nadával , padali vyhrážky ublížením na zdraví až zabitím / svedkov nemám , nato je opatrný / a zaútočil na mňa päsťou ...až po čase som sa dozvedela od syna , že už v čase keď ho mal na neho kričal zlostne , že som k...a , p...a , atd ...výsledok tohoto všetkého je , že syn sa mi začal pomočovať , bál sa spávať sám atd a otca odmieta . včera si pre syna prišiel a syn odmietol s ním ísť , mám 2 svedkov /učiteľky / že som synovi nebránila a syn bol vystrašený ...otázka znie , ako ďalej postupovať ? Mám nútiť dieťa s ním ísť keď ja sama sa ho bojím ???

sense
30. júl 2020

@monika6813 nie rodicovska dohoda je ze sa dohodbete...vo vasom pripade bude zrejme to poriesit sudnou cestou

monika6813
30. júl 2020

@sense takto sme aj na súd išli , že všetko je na dohode , žiaľ ex začal dohodu chápať tak , že on nemusí nič , ale môže všetko a ja som tá čo musí vždy vyhovieť !

sense
30. júl 2020

@monika6813 tak opät ist na sud ze dohoda nefunguje

petulda333
30. júl 2020

@monika6813 urcite na sud a kludne by som bojovala aj o zakaz priblizenia. Chory magor