Delenie majetku po rozchode

16. júl 2023

Prosim Vas, je tu niekto, kto by vedel poradit z pravneho hladiska? Riesim za kamaratku, rozisla sa s partnerom a otcom ich 3 deti po 20 tich rokoch. Ona je Slovenka, on zo zahranicia - Holandan. Starala sa o vsetko rodinu aj dom so zahradou, podporovala ho v biznise, vybavovala zanho vsetky zalezitosti na Slovensku, kedze slovensky nerozumie. Pokusila sa podnikat, ale nevyslo jej to. Dom v ktorom byvali je jeho, on tvrdi, ze po predaji z domu nedostane nic.
Je nejaka minimalna sanca, ze ma aspon nejaky narok na cast z majetku, ked neboli zosobaseni? Ano viem, naivne, ze nemyslela aj na seba, neriesila sobas a nezabezpecila sa po majekovej stranke, asi verila, ze ich laska vydrzi navzdy.

sasa1310
16. júl 2023

nie je žiadna šanca. Dom je len jeho

stellarstar
16. júl 2023

Skúsila by som, ale len keď ma dôkazy doklady. Jedna kamoška sa takto po rokoch rozišla s chlapom, ona Slovenka a on Rakúšan. Dostala nieco

sense
16. júl 2023

Ak žijú na Svk tak ak preukáže ze do domu niečo investovala a ma od toho aj doklad tak áno. Inak je dom len jeho

pribinak
16. júl 2023

Má ešte stále prístup k financiách? Ak áno, kúpila by som si zopár drobnosti ktoré sa potom ľahko predávajú: zlato, kožuch, kabelka, ….

tenerifka
16. júl 2023

ak zije Holandsku, je velka sanca, ze ma narok, rovnako ako aj inde v civilizovanej EU. Ja poznam par, neboli zobrati, dom bol jeho, hypoteka na jeho meno, rozisli sa,mali dieta, a on musel tiahnut z domu....(v Spain).
Neplati len to skostnatene ako na Sk-co je na papieri-cita sa aj medzi riadkami a berie sa do uvahy kopec inych veci.
Nech ide smelo do toho

zmrzlinka2021
16. júl 2023

@tenerifka on musel odísť z vlastného domu ? Sloboda vlastniť neexistuje?

tenerifka
16. júl 2023

@zmrzlinka2021 on musel odist, lebo dcera sa tam narodila, zena sa zostala starat o dceru a bolo to dcerino zvycajne bydlisko (dcera mala nejakych 5 rokov, ked sa rozisli), financne sa nejako vysporiadali, resp.ona mu zahrala na city, ze predsa nebude okradat matku jeho dietata a blabla....tak on vypratal pole, ale ziadny posuk, vzdelany clovek

autor
16. júl 2023

Oni ziju momentalne v Holandsku, na svk zili cca 17 rokov, posledne cca tri roky su v Holandsku, predava sa dom v ktorom zili na Slovensku.

zmrzlinka2021
16. júl 2023

@tenerifka neodišla by som z vlastného majetku. Sorry ale toto je choré

zmrzlinka2021
16. júl 2023

Autorka, ona má nárok na to, čo ona investovala, musí to ale zdokladovat

tenerifka
16. júl 2023

@zmrzlinka2021 toto je Spain, muz vacsinou odide s dlhym nosom