Prosim Vas, je tu niekto, kto by vedel poradit z pravneho hladiska? Riesim za kamaratku, rozisla sa s partnerom a otcom ich 3 deti po 20 tich rokoch. Ona je Slovenka, on zo zahranicia - Holandan. Starala sa o vsetko rodinu aj dom so zahradou, podporovala ho v biznise, vybavovala zanho vsetky zalezitosti na Slovensku, kedze slovensky nerozumie. Pokusila sa podnikat, ale nevyslo jej to. Dom v ktorom byvali je jeho, on tvrdi, ze po predaji z domu nedostane nic.
Je nejaka minimalna sanca, ze ma aspon nejaky narok na cast z majetku, ked neboli zosobaseni? Ano viem, naivne, ze nemyslela aj na seba, neriesila sobas a nezabezpecila sa po majekovej stranke, asi verila, ze ich laska vydrzi navzdy.
Skúsila by som, ale len keď ma dôkazy doklady. Jedna kamoška sa takto po rokoch rozišla s chlapom, ona Slovenka a on Rakúšan. Dostala nieco
Ak žijú na Svk tak ak preukáže ze do domu niečo investovala a ma od toho aj doklad tak áno. Inak je dom len jeho
Má ešte stále prístup k financiách? Ak áno, kúpila by som si zopár drobnosti ktoré sa potom ľahko predávajú: zlato, kožuch, kabelka, ….
ak zije Holandsku, je velka sanca, ze ma narok, rovnako ako aj inde v civilizovanej EU. Ja poznam par, neboli zobrati, dom bol jeho, hypoteka na jeho meno, rozisli sa,mali dieta, a on musel tiahnut z domu....(v Spain).
Neplati len to skostnatene ako na Sk-co je na papieri-cita sa aj medzi riadkami a berie sa do uvahy kopec inych veci.
Nech ide smelo do toho
@tenerifka on musel odísť z vlastného domu ? Sloboda vlastniť neexistuje?
@zmrzlinka2021 on musel odist, lebo dcera sa tam narodila, zena sa zostala starat o dceru a bolo to dcerino zvycajne bydlisko (dcera mala nejakych 5 rokov, ked sa rozisli), financne sa nejako vysporiadali, resp.ona mu zahrala na city, ze predsa nebude okradat matku jeho dietata a blabla....tak on vypratal pole, ale ziadny posuk, vzdelany clovek
Oni ziju momentalne v Holandsku, na svk zili cca 17 rokov, posledne cca tri roky su v Holandsku, predava sa dom v ktorom zili na Slovensku.
@tenerifka neodišla by som z vlastného majetku. Sorry ale toto je choré
Autorka, ona má nárok na to, čo ona investovala, musí to ale zdokladovat
@zmrzlinka2021 toto je Spain, muz vacsinou odide s dlhym nosom
nie je žiadna šanca. Dom je len jeho