Chcela by som poprosiť niekoho o radu, kto sa vyzná v dedičských konaniach. Včera som bola na predbežnom vypočutí ohľadom pozostalosti môjho otca. Otec a mama žili 25 rokov v družstevnom byte, ktorý si ešte neodkúpili do osobného vlastníctva. Odkupná hodnota bytu je cca 200 Eur. Notár mi však povedal, že potrebuje stanoviť trhovú cenu bytu, nakoľko sa od tej hodnoty odvíjajú poplatky, ktoré budeme platiť. A ja sa pýtam, prečo by mama mala platiť z trhovej hodnoty, keď nededí byt ale iba podiel v družstve?
Druhá vec, čo sa mi nepozdávala, že najprv mi notár núkal ohodnotenie bytu za 40 Eur, keď som povedala, že si pozisťujem u známeho, koľko by stál znalecký posudok, tak povedal, že v tomto prípade znalecký posudok nie je potrebný a máme si stanoviť my trhovú hodnotu bytu a keď si aj on pozisťuje informácie, že sa na nejakej sume dohodneme. Ako to vlastne je? Má s tým niekto skúsenosti? Ďakujem
@zaneta08 najmi si pravnika...tot moja rada.dedila som dva krat a vzdy som bola z toho jelen..pravnik ti pomoze