Prosím Vás, keď ste čakali na dedičské konanie, ktoré sa už udialo v apríli a stále nemám z neho žiadnu odvozu, neviete koľko býva bežné čakať?
A keď ste napríklad čakali na dedičské ohľadom zdedenia nehnuteľnosti po rodičoch, tak treba platiť nájomné? Kým aj prebehne dedičské?
My sme napríklad boli vyzvaní od notára, aby sme nahlásili dedičov a majetkové pomery. Potom sme čakali asi 8mesiacov, kým prišlo k samotnému dedičskému konaniu. A áno, všetko sme začali platiť, pochodili sme elektrárne, plynárne, bytové družstvo a pozisťovali, kde čo treba a koľko, aby nevznikali dlžoby.
Ak ste viacerí dedičia maj spísané a zdokladované všetky náklady, na pohreb, nájomné. To sa odpočíta z hodnoty dedičstva pre toho kto to platil a zostatok sa rozdelí.
Samozrejme, že treba platiť, nikto nebude tak dlho čakať na peniaze. V januári mi zomrela mama a prvé pojednávanie bolo teraz v pondelok. Dedo zomrel po nej vo februári a prvé pojednávanie bolo v júni. To sa nedá presne povedať, že koľko to trvá, záleží od vyťaženosti daného notára.
Platit bezne mesacne poplatky treba, napr.fond oprav, pripadne splatky za uver. Ved sa Ti to z dedicstva vrati. Mozes si na cas pozastavit napr.mesacne platby za plyn, elektrinu, to by slo, preukazes sa umrtnym listom a nebude tam zatial nikto byvat. Ak tam budes byvat, tak plat, lebo Ti vzniknu velke nedoplatky.
Treba dať písomnou žiadosť o poskytnutie informácií na sud, keby sa tam nič nedialo, tak súd posúri notára
Caka sa aj rok,dva. Samozrejme treba platit najom.
No len je normalne, že dedičské už bolo a z toho nie je žiadny výstup zatiaľ?
Keď ste tam boli, tak viete ako dopadlo, treba kontaktovať príslušný súd
áno nájomne sa platiť musí aj réžia v prípade že nezaplatiš elektriku alebo plyn tak ťa vypnu.A dedičské záleži koľko práce ma notárka mi v KE sme čakali rok.