Dedičské konanie

14. sep 2023

Prosím Vás, keď ste čakali na dedičské konanie, ktoré sa už udialo v apríli a stále nemám z neho žiadnu odvozu, neviete koľko býva bežné čakať?

A keď ste napríklad čakali na dedičské ohľadom zdedenia nehnuteľnosti po rodičoch, tak treba platiť nájomné? Kým aj prebehne dedičské?

alickapusinka
14. sep 2023

áno nájomne sa platiť musí aj réžia v prípade že nezaplatiš elektriku alebo plyn tak ťa vypnu.A dedičské záleži koľko práce ma notárka mi v KE sme čakali rok.

suzitok
14. sep 2023

My sme napríklad boli vyzvaní od notára, aby sme nahlásili dedičov a majetkové pomery. Potom sme čakali asi 8mesiacov, kým prišlo k samotnému dedičskému konaniu. A áno, všetko sme začali platiť, pochodili sme elektrárne, plynárne, bytové družstvo a pozisťovali, kde čo treba a koľko, aby nevznikali dlžoby.

maranco
14. sep 2023

Ak ste viacerí dedičia maj spísané a zdokladované všetky náklady, na pohreb, nájomné. To sa odpočíta z hodnoty dedičstva pre toho kto to platil a zostatok sa rozdelí.

keiko33
14. sep 2023

Samozrejme, že treba platiť, nikto nebude tak dlho čakať na peniaze. V januári mi zomrela mama a prvé pojednávanie bolo teraz v pondelok. Dedo zomrel po nej vo februári a prvé pojednávanie bolo v júni. To sa nedá presne povedať, že koľko to trvá, záleží od vyťaženosti daného notára.

mk1111111111
14. sep 2023

Platit bezne mesacne poplatky treba, napr.fond oprav, pripadne splatky za uver. Ved sa Ti to z dedicstva vrati. Mozes si na cas pozastavit napr.mesacne platby za plyn, elektrinu, to by slo, preukazes sa umrtnym listom a nebude tam zatial nikto byvat. Ak tam budes byvat, tak plat, lebo Ti vzniknu velke nedoplatky.

janka_266
14. sep 2023

Treba dať písomnou žiadosť o poskytnutie informácií na sud, keby sa tam nič nedialo, tak súd posúri notára

marca12
14. sep 2023

Caka sa aj rok,dva. Samozrejme treba platit najom.

autor
15. sep 2023

No len je normalne, že dedičské už bolo a z toho nie je žiadny výstup zatiaľ?

janka_266
15. sep 2023

Keď ste tam boli, tak viete ako dopadlo, treba kontaktovať príslušný súd