Daňový bonus a rodinné prídavky v prípade rozvodu.

13. feb 2020

Ahojte.
Idem poporiadku. Som rozvedena od tohto mesiaca, mame dceru na ktoru ex pobera rodinne pridavky.
Vraj od odstahovania zo spolocnej domacnosti prinalezia tomu rodicovi, ktory zije s dietatom...
-staci ist na socialku a prepisat ucet a podpisat tlacivo?

A danovy bonus si uplatnuje tak isto ex na dceru kazdy rok a ma aj na mna ulavu. To neviem, ako funguje. Treba ist poziadat o zrusenie, alebo on si moze uplatnit a nemusi ma informovat...ja asi si nemozem uplatnit ked som na materskej.

veronikaszabova
13. feb 2020

Ak si ty na MD, narok na bonus nemas - avsak ani muz, lebo nezije s dietatom v jednej domacnosti. Pridavky si vybav na seba. Dieta je tebe zverene do starostlivosti?

evittam
13. feb 2020
autor
13. feb 2020

@evittam a mozem sa spytat, ci je mozne ze berie mesacne a za december mal 126€ na dieta? To znamena, ze za rok keby nebral mesacne tak ma cez 1500€???
Ci ako sa to pocita?
Ved co pocuvam, tak maju okolo 300€ rocne.
....neriesila som to xy rokov, lebo som mu verila.

evittam
13. feb 2020

Nie to nie je možné. Mesačný DB na dieťa do 6rokov je 45.44Eur, nad 6r 22.72Eur.
Rodinne prídavky 24.95Eur.

autor
13. feb 2020

@evittam a moze si uplatnit aj nieco ine?

evittam
13. feb 2020

Nie. A ani to co si uplatňuje ako ti uz bolo napísané.

autor
13. feb 2020

@evittam dakujem 😃

sofia1
14. feb 2020

@veronikaszabova ahoj a aký je postup,keď ex poberá bonus a ex manželka je na materskej/ale už s novým partnerom ma dieta/.Musí to ona nahlásiť potom u zamestnávateľa,alebo ona musí dať podnet na danovy urad,ze neoprávnene poberá daňový bonus?

veronikaszabova
14. feb 2020

@sofia1 oznamila by som to zamestnavatelovi, ze mu danovy bonus neprinalezi.

sofia1
14. feb 2020

@veronikaszabova jeho zamestn.hej?

veronikaszabova
14. feb 2020

@sofia1 ano