Ahojte.
Idem poporiadku. Som rozvedena od tohto mesiaca, mame dceru na ktoru ex pobera rodinne pridavky.
Vraj od odstahovania zo spolocnej domacnosti prinalezia tomu rodicovi, ktory zije s dietatom...
-staci ist na socialku a prepisat ucet a podpisat tlacivo?
A danovy bonus si uplatnuje tak isto ex na dceru kazdy rok a ma aj na mna ulavu. To neviem, ako funguje. Treba ist poziadat o zrusenie, alebo on si moze uplatnit a nemusi ma informovat...ja asi si nemozem uplatnit ked som na materskej.
Ako pise
@veronikaszabova
@evittam a mozem sa spytat, ci je mozne ze berie mesacne a za december mal 126€ na dieta? To znamena, ze za rok keby nebral mesacne tak ma cez 1500€???
Ci ako sa to pocita?
Ved co pocuvam, tak maju okolo 300€ rocne.
....neriesila som to xy rokov, lebo som mu verila.
Nie to nie je možné. Mesačný DB na dieťa do 6rokov je 45.44Eur, nad 6r 22.72Eur.
Rodinne prídavky 24.95Eur.
@evittam a moze si uplatnit aj nieco ine?
Nie. A ani to co si uplatňuje ako ti uz bolo napísané.
@evittam dakujem 😃
@veronikaszabova ahoj a aký je postup,keď ex poberá bonus a ex manželka je na materskej/ale už s novým partnerom ma dieta/.Musí to ona nahlásiť potom u zamestnávateľa,alebo ona musí dať podnet na danovy urad,ze neoprávnene poberá daňový bonus?
@sofia1 oznamila by som to zamestnavatelovi, ze mu danovy bonus neprinalezi.
@veronikaszabova jeho zamestn.hej?
@sofia1 ano
Ak si ty na MD, narok na bonus nemas - avsak ani muz, lebo nezije s dietatom v jednej domacnosti. Pridavky si vybav na seba. Dieta je tebe zverene do starostlivosti?