Dá sa vybaviť zmena priezvyska bez povolenia otca?

22zuzanocka22
23. júl 2011

Ahoj maminky.. Otec môjho syna je dlhodobo nezamestnaný a tak nám neplatí výživné a o syna nejaví nejaký záujem. Už raz som na neho podávala trestné oznámenie a tak sme sa stále ťahali po súdoch a mňa to akosi nebaví. Stojí to dosť financií a aj tak takým s prepáčením "hajzlov" budú sudkyne obhajovať ešte a Jakubko sa svojich peňazí nikdy nedočká. Otcovstvo normálne potvrdil a malý sa volá po ňom. Keď som mu navrhla, že nech ide so mnou zase podpísať na matriku malému zmenu priezviska na moje, a ja mu zato odpustím všetko výživné čo mi má platiť nechcel. A prečo? Pretože on si myslí, že raz keď ho všetky iné ženy odhodia sa bude môcť ku mne vrátiť?! Ako v živote by som ho neprijala. Preto sa Vás chcem spýtať, že či niektorá neviete, že či sa to dá vybaviť aj súdne zmena priezviska? Ďakujem maminky 🙂)

dajna11
23. júl 2011

@22zuzanocka22 jasné že sa to dá aj sudne,vždy ak otec nesuhlasí,či už je to ked sa matka znovu napr.vydá a chce pre dieťa zmenu priezviska.....tak sa dá na súd žiadosť o zmenu.

titkovamiriam
23. júl 2011

ak otec nebude suhlasit ,neverím že sud ti niečo take schvali-ak je to hajzlik bude sa obranovat otcovskými pravami 😠 😠 .ja som sice o zrusenie otcovstva nebojovala no o vymahaní vyživnom viem svoje.ak ti neplatí požiadaj o nahradne štat!!!

annaopialova
24. júl 2011

ahoj nerob si ziadne nadeje ak otec nesuhlasi tak ti neda len tvoje meno