Som v situácií,keď samozrejme otec dietata zapiera,ze je otcom maleho,ze on platiti nebude.No,ako dlho trvaju vsetky testy,ktore urcuju otcovstvo?
ono je to tak, ze treba cim skor podat navrh na sud o urcenie otcovstva, bude to chvilu trvat a bude to tazsie, ale ked uz k tomu dojde a bude sa urcovat vyzivne tak sa bude urcovat aj spatne. Netreba cakat. a presne ako pise sisaha naklady sa roznia a treba tatkovi povedat, ze tak ci tak k tomu dojde, tak nech si naklady nezvysuje 😉
@lulu551 ja som dostávala predbežné výživné aj pred určením otcovstva. samozrejme s tým že k určeniu naozaj prišlo a ak by som určenie prehrala, musela by som všetko predbežné vrátiť. obráť sa na nejakého poradcu, trebárs aj na upsvar.samotné testy dlho netrvajú, ale môže trvať dosť dlho kým to súd poženie k znalcovi. ja som to mala doriešené, keď mala malá 10 mesiacov.
@lulu551 tazko povedat... moze to trvať aj rok, dva... Ale mozno otca presvedčí fakt, ze pokiaľ ho testy na sude potvrdia, tak tych cca 300 eur bude znášať on..