Dá sa stiahnuť návrh na určenie otcovstva?

deniskami
23. jún 2015

Podala som navrh na urcenie otcovstva a vyzivneho.Otec malej dostal od sudu pravo sa pred pojednavanim k navrhu vyjadrit,no v protinavrhu napisal same klamstva.Napisal,ze nesuhlasi s mojim navrhom navstev kazdy druhy vykend na par hodin,ze chce malu na cele vykendy,pritom o nu nejavy absolutny zaujem uz pol roka,dcerka ma 2roky a nepozna ho...napisal tam,ze ja mu branim v styku s malou,pritom som mu niekolkokrat pisala nech pride za malou,takbud odpisal,ze nema cas,alebo vobec na sms nereagoval...dala som navrh na urcenie vyzivneho na 50e spetne od 11/2014 co nas opustil,tak ze on moze platit len minimalne vyzivne lebo ma dlhy...dokonca napisal,ze to ja som ho nechala...chcem to vsetko zrusit,nemam ako dokazat,ze klame,je tam toho totiz ovela viac...nechcem od neho nic...prosim vas o radu...vopred dakujem.

bonaqa2013
23. jún 2015

ak si na MD tak ocinko by mal platiť ešte aj na Teba. Však Tvoja práca je dieťa ktoré máš s ním. Len treba požiadať súd o určenie výživného aj na Teba. Ten návrh by som nestiahla - prečo, načo. To že ocinko napísal samé klamstvá - to je jeho problém, súd má takých vagabundov dosť. Ocinko bude musieť na súde všetko preukázať - koľko zarába, aké má dlhy, kde koľko, ako dlho ešte bude splácať. Neuľahčuj mu situáciu, nechlen pekne platí na dcéru. Budeš možno prekvapená koľko mu súd vymeria. Takých poznám, čo krákotajú že oni platiť nebudú, resp. len min. výživné. to by takých bolo. S tými návštevami sa netráp. Súd vypočuje aj Teba - a urobí si záver. Môj exman. dostal na syna návšt. hodiny a využil ich asi 3 krát a potom nadlhé roky sa odmlčal. Syn spoznal otca až v 17 rokoch. ale nie sú v žiadnom kontakte. Návštevné hodiny tvoj ex dostane, a ako ich bude využívať to už súd nezaujíma. Bude bude - nebude nebude. spraví si obraz o ocinkovi ....Ak ešte niečo, napíš - rada pomôžem

sue
23. jún 2015

Tymi klamstvami chcel dosiahnut, aby si sa zlakla a podarilo sa !

Vydrz a bojuj! Za svoje dieta i za seba ! A neboj sa...takych ociernovakov uh bolo....

gabrielita1610
23. jún 2015

Urcite to nestahuj ,aj na sude maju skusenosti , poviem ti vlastnu skusenost od muza som odisla ked mala dcera 2r. bol v bae ,vyhrazal sa ,ine zeny boli, alkohol,klamstva ....... ked som odisla tak to bole este horsie ,mala sa ho bala tak som nedovolila aby bol s nou o samote a zo strachu pred nim po dohode s kuratorkou ,som sa snim ani ja a ani mala nestretla........na sude som podala na vrh ze sa s malou moze stretavat ,len pod mojim dohladom a nejaky sikovny pravnicek mu poradil nech ziada rovno cely vikend a nebude sa riesit navsteva v pritomnosti matky.....tak aj bolo ...zo sudu nas dporucili na psychologicky posudok , v tom bolo zamietnute aby s nim mala bola cely vikend ,tym padom mohol pre nu prist a zobrat ju podla sudneho rozhodnutia ,bola som z toho hotova a vtedy mi kuratorka povedala ,nech sa nebojim ze on aj tak o malu zaujem javit nebude....prisiel pre nu raz - no mala sa ho tak bala ,ze odisiel a viac neprisiel ,dnes je uz dcera osvojena mojim terajsim manzelom ,takze kuratorka mala pravdu ,preto viem ,ze skusenosti maju ....aj ked to bude tazke nevzdavaj to a dotiahni to do konca.......co sa tyka vyzivneho to mi neplatil vobec ,spatne to dostal doplatit po trestnom sude ,podmienku nesplnil. a dnes uz ani neviem ,co s nim je a vyzivne na seba mozes podat 2r od rozvodu ak ste rozvedeni ,ale to som uz ani neriesila ,mali sme pokoj po tom vsetkom a teraz sme stastni v novom zivote 🙂 ......nenechaj sa zastrasit ,on sam vytvori o sebe obraz

klincek
23. jún 2015

navrh mozes vziat spat-ale nerob to. je to ako pise sue, postrasil ta a zlakla si sa..treba bojovat, mas za koho!

pribinak
23. jún 2015

Urcite navrh nestahuj!!!!! Ved to je jeho cielom, aby si ho stiahla a on nemusel nadalej nic!!! Ak sa bojis ist na pojednavanie sama, moze tam ist s tebou dobra kamoska ci mama, oni mozu sediet normalne vo vnutri.

Nepises ci si si to riesila cez socialku, kuratelu deti a mladeze, oni mozu ist na pojednavanie tiez a urobit aj u neho doma setrenie ci je vobec schopny mat u seba dieta a vobec celeho si ho oni trosku preklepnu. Mozes tam skocit este aj teraz a zober im svoj navrh a jeho vyjadrenie k tomu.

Inak 50e je dost nizka suma, sice vela zavisi od jeho prijmov, ale mohla si aj 80e.
Urob si pripravu na pojednavanie, spis si svoje prijmy a vydavky na dcerku, vsetko od byvania, cez jedlo, oblecenie, obuv, hygienicke potreby az po lieky a nejake zdravotnicke potreby ak pouzivate

cacianka
23. jún 2015

škoda že si to tu nastavila len ako otázku, skús to prehodiť na tému.
máš 2 možnosti - stiahni návrh, nedaj ho ani zapísať do RL, ak tých pár šupov od neho nepotrebuješ, ale ked mu prepne, aj tak ťa bude otravovať - stretávať sa s malou aby ťa trápil ale neplatiť.
- ak máš čo len trochu sily, verím že kvôli dcérke áno, tak bojuj a nesťahuj návrh. máš svedkov, máš SMS a malé dieťa len tak súd nepriklepne na celé víkendy bez matky. k jeho vyjadreniu sa na súde presne môžeš vyjadriť, pripravuj si pred pojednávaním poznámky ku každému bodu, požiadaj svedkov o vyjadrenie typu nechodí, nenavštevuje - lebo to by sme videli jeho osobu, napíšu vyjadrenie s poznámkou že sú ochotní to aj na súde dosvedčiť. kolízna urobí šetrenie u teba aj u neho. a je jedno kto koho opustil. ak nemáš dobrý príjem, ešte si môžeš požiadať aj o príspevok na matku bez príjmu. zrátaj si všetky náklady za rok dozadu, bývanie, vodu , elektrinu, plyn, poistky, starvu, oblečenie kozmetiku a hygienu, všetúčko čo ťa napadne a je reálne, pekne aj zrátaj a urob si mesačný priemer, aj na seba aj na dieťa, on by mal platiť cca 1/3 z jeho príjmu a 2/3 minimálne na výdavky dieťaťa. pred mesiacom som toto robila môjmu priateľovi, boli sme na súde - ja ako jeho poverená zástupkyňa, namiesto drahého právnika. ked chceš, napíš do IP.
držím ti palce a veľa sily.