Dá sa stiahnuť mnou podané trestné oznámenie za výživné?

trushme20
3. apr 2024

Zdravím chcela by som vedieť či je možné stiahnuť mnou podané trestne oznámenie za výživné na koľko ex priatel prisľúbil že mi to vyplatí.

sissy27
3. apr 2024

@trushme20 kým tie peniaze nebudeš mať do posledného centu na účte, tak o tom ani neuvažuj...

melanta
3. apr 2024

@trushme20 mohol platiť načas, nerobil to, prečo teraz ideš veriť sľubom? Urob tak až keď doplatí všetko do posledného centa a kľudne počkaj na ďalší mesiac, či uhradí ďalší mesiac v termíne a všetko do centu. Ak to stiahneš skôr než zaplatí, akú má motiváciu zaplatiť ti všetko dlžné výživné? Ak doteraz jeho vlastné dieťa pre neho motiváciou nebolo.

alenah31
3. apr 2024

@trushme20 nie, v tejto veci trestné oznámenie nie je možné vziať späť alebo stiahnuť. Ak sa orgány činné v trestnom konaní dozvedeli o tom, že bol spáchaný trestný čin neplnenia si povinnej výživy, postupujú vo veci ďalej. Výživné totiž patrí dieťaťu a je v jeho záujme, aby bolo riadne platené.

alickapusinka
3. apr 2024

Ja si myslím že TO sa nedá len tak stiahnuť lebo si to TY želáš že ťa niekto ovplyvňuje a manipuluje ťa. Nič nesťahuj budeš za blbú uveríš sľubom a peniaze neuvidíš pôjdeš nazad že najprv podáš potom zrušíš znova podáš čo si myslíš že je to holubník to zrejme pôjdeš na políciu myslíš si že je to len tak podľa mňa sa to ani nedá že podáš a stiahneš. Na to že si dospela mi prídeš veľmi naivná. Neplatil a ak si ho dala na políciu odrazu prišiel s tým aby si to stiahla TY to ideš robiť čo si myslíš že TI zaplatí ak dobrovoľne nezaplatil. Chce sa vyhnúť trestnému stíhaniu preto ťa vyhľadal aby si to stiahla. Však stiahni a uvidíš koľko TI zaplatí povie že nič. A TY ostaneš za hlúpu. Nič nesťahuj ak vtáčka lapajú pekné mu spievajú. Presne tak jeho motiváciou nebolo ani to že peniaze da vlastnému dieťaťu tak prečo by si mala stiahnuť podľa mňa urobíš najväčšiu hlúposť. A ak stiahneš uveríš jeho sľubom tak ak to neurobí tak čo pôjdeš nazad na políciu neblázni robí si s teba dobrý deň. A myslí len na seba na vaše dieťa nie a ešte ak by si stiahla povie že si naivná a hlúpa a bude sa v duchu smiať. Nerob to never. Nezaplatí TI.

anjelicek26
3. apr 2024

Sľúbil.. ani nad tým neuvazuj,ze to stiahneš,kým to skutočne nevyplatí...

alenah31
3. apr 2024

@alickapusinka no ono je jedno čo si myslíme a čo chceme - našťastie trestný priadok presne uvádza kedy je možné TO stiahnuť - pri neplnení povinnej výživy to skrátka možné nie je. Rozvádzať to ďalej nemá zmysel.

maranco
3. apr 2024

@trushme20 * ex priatel prisľúbil že mi to vyplatí *
môžeš mu rovnako prisľúbiť že stiahneš 🙂
ak má dieťa menej ako 2 roky tak si ešte pohľadaj info o výživnom na matku

adaam
3. apr 2024

ak ti naozaj zaplatí všetko, čo ti dlhuje tak sa trestné stíhanie zastaví - dokonca aj keď je už konanie pred súdom a doloží sudcovi, že je všetko vyplatené tak nebude stíhaný.
ale rozdiel je v tom, že naozaj zaplatí a sľúbi, že zaplatí.

doriiis
3. apr 2024

Že prisľúbil🤦.Dievča zlaté,čo si sa s koňom zrazila? Kým nemáš v rukách VSETKY peniaze tak nič nesťahuj.Nebud hlúpa prosím ta

mircalla
3. apr 2024

@trushme20 Neda sa stiahnut aj keby si chcela, ak raz podas trestne oznamenia, moze sa len zastavit a nie stiahnut. Cize taka moznost ani neexistuje

dadka1997
3. apr 2024

@trushme20 urcite by som to nerobila, na sľuby nereagujem

ibatanecnica
3. apr 2024

@trushme20 až keď zaplatí, potom by som ho pozastavila. Inak nie.

alickapusinka
3. apr 2024

@alenah31 ja ani nechcem aby si ma spomínala nie to ešte aby si dajakú somarinu rozvádzala.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petronelka47
3. apr 2024

Jooooj, aj moj ex sľuboval že zaplatí keď stiahnem TO ,prešlo 6 mesiacov a nemám nič. Nebuď hlúpa!! Našťastie sa to ani nedá,ako vyššie písali..