Dá sa zastaviť alebo pozastaviť, prípadne stiahnúť, ak je na súde podaný návrh na styk s dieťaťom a na určenie výživného, ak sa to podávalo pred 2mi týždňami a ešte neprišli pozvánky, ani nič? Ak áno, ako, kedy, kde...?
@moje2deti tu si sa pytala ohladom tvojho problemu..... https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/predvolanie-na-sud-styk-s-dietatom-a-vyzivne/
doplnam pred pojednavanim aj vez suhlasu odporcu/zalovaneho, na pojednavani so suhlasom zalovaneho, proti uznesku o zastaveni konania sa da odvolat....
@moje2deti Späťvzatie návrhu na určenie výživného a úpravu styku s maloletým je možné v akomkoľvek štádiu konania, najlepšie však ešte predtym než je stanoveny terminy pojednavania... Môže ho samozrejme podať len navrhovateľ. Stačí písomné späťvzatie návrhu, z ktorého musí byť zrejme kto ho podava(ty), komu smeruje (nazov sudu), v akej veci - číslo konania (ak nevies zisti si telefonicky číslo konania na súde, každé konanie má pridelené svoju značku, ked ju uvedies v spatvzati navrhu, je to jednoduchšie na pripadnu identifikaciu..)
Do listu uved priblizne nasledovne....
VEC: späťvzatie návrhu konania č. XC/000/2012
V právnej veci navrhovateľky Filomeny Mrkvickovej, bytom Jahodova 1, Nitra, proti odporcovi Romanovi Mrkvickovi, bytom Hviezdoslavova 1, Nitra, o určenie výživného na maloletého Jozka Mrkvicku, narodeneho 1.1.1999 v Nitre, vedenej na Okresnom súde v Nitre, č.k. XC/000/2012, beriem svoj návrh späť v celom rozsahu v zmysle ustanovenia § 96, ods. 1 O.s.p. a žiadam konanie zastaviť.
Filomena Mrkvickova (podpis)
Pozn.: osoby, adresy a čislo konania je samozrejme vymyslene.. 🙂
Sud nasledne vyda uznesenie o zastaveni konania, ktore bude dorucene obom stranam (navrhovatelovi a odporcovi).
To je vsetko. 😉
Dá sa. Stačí len napísať, že návrh zo dňa................, vedený pod sp. zn................. vo veci navrhovateľa................. proti odporcovi.................... o.......................... beriem v celom rozsahu späť a žiadam konanie zastaviť. Nemusíš uvádzať žiadny dôvod, prečo ho chceš stiahnuť. Pošleš to na ten súd, kde si podávala návrh.
Prosim vas vie mi niekto poradit s priatelom mame małe dieta asi pred rokom sme sa rizisli tak som podała navrh na vizivne no teras sme spolu da sa ten navrh niejako stiahnut dakujem
prosim vas za to zastavenie navrhu na alimenty sa na sude aj plati?? dakujem
Nie.
A da sa spatvzatie navrhu aj obnovit?
@maminka2112
Ak bol návrh vzatý späť a konanie zastavené, je potrebné podať nový návrh.
Da sa stiahnut este pred sudom ktory neviem kedy bude uznesenie z ktoreho je obv.manzel za nebez.vyh.a u bliz.na zdravi? Vysetrovatel je na dovolenke jeden ma vypocul a posunul to na kriminalku
@moje2deti urcite sa to da zastavit,asi tam kde si to podavala treba prist a povedat,ze pozastavujes navrh a oni to budzastavia alebo taodpoorucia na kompetenty urad