mam kamosku ktora sa chce rozviest dosiel jej papier zo sudu
lebo dvakrat bola podat ziadost o rozvod.je mozne aby ju rozviedli
aj bez pritomnosti manzela(( nemaju deti a dohodli sa ze sa.chcu rozviest
ale mepodpisal jej ziadni papier musia.ho otom informovat??))
ano sud ho informuje ked poda navrh na rozvod 🙂 ak sa on sa nezucastni ale dvoch pojednavani je to na samosudcovi ako sa rozhodne ale moze ju rozviest aj bez pritomnosti manzela ale pochybujem ak sa ospravedlni tak dostane tak maximum ze napomenutie a pockaju si ked pride 😝 je to len na samosudcovi a musel by mat vazne dovody aby ju sud rozviedol bez neho 😖 pochybujem 😔
ja som mala pripad (som advokatka), ked mi manzelka klienta nechcela chodit na pojednavania...natahovala to, tak som poziadala sud, aby jej poslal predvolanie na dalsie pojednavanie pod hrozbou poriadkovej pokuty ak neuposluchne, pripadne ze ju da predviest policajtmi...nech sa ozve manzelovi a skusi ho postrasit trochu aby videl co mu hrozi ak nepride na sud..alebo nex sa mi ozve cez internu postu,poradim. Andy
nemoze,
moj rozvod sa takto tahal 6pojednavani. ex zije v zahranici, zasielky nepreberal a na pojednavania nechdil. navela som sa mnu vyhrazala ze ak nepride osobne, alebo sa pisomne nevyjadri ( tak ako som ja napisala navrh, tak aj on by mal), tak rovno zo sudu pojdem na policiu a necham ho vyhlasit za nezvestneho.
konecne na 6tom pojednavani nas rozviedli.
ked napise písomne vyjadrenie tak sa to dá. my sme sa s prvým ex nikdy na pojednávaní nestretli. on Košice, ja zvolen kde prebiehali pojednávania. on sa len písomne vyjadroval pomocou svojho právnika. takže dá sa aj takto - ale to bolo v roku 1996.
minimálne na jednom pojednávaní sa budú musieť obaja zúčastniť 🙂